به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، به نقل از 'اسپوتنیک'، نجیب قدبیان در این خصوص به این رسانه گفته است:' ما باید راجع به دوران گذار سیاسی در سوریه با طرف دیگر گفت و گو کنیم و 'اسد' نیز در آنجا حاضر خواهد بود. حضور اسد در دوره انتقالی در آینده برای ما قابل قبول نیست. ما باید با وی مذاکره کنیم و می دانیم چه کار کنیم. بعید است گفت و گوی ما قبل از اول ماه ژانویه صورت گیرد؛ این زمان بسیار بلندپروازانه است.'
شورای امنیت سازمان ملل متحد دیروز (جمعه)، با اکثریت آراء قطعنامه ای را تصویب کرد که در آن خواستار پایان درگیری ها در سوریه شد. در این قطعنامه به آغاز مذاکرات میان دولت و مخالفان سوریه از آغاز ماه ژانویه (اواسط دی) و برقراری آتش بس در این کشور تاکید شده است.
'بشار جعفری' نماینده سوریه در سازمان ملل نیز در واکنش به تصویب قطعنامه شورای امنیت درباره این کشور گفته است: 'مردم سوریه خود باید سرنوشتشان را تعیین کنند و دولت سوریه نیز آماده تعامل با طرح های بین المللی صادقانه در چارچوب راه حل سیاسی برای حل بحران در این کشور است.'
سوریه نزدیک به پنج سال است با جنگ داخلی سنگین و گسترده ای دست و پنجه نرم می کند و تروریست هایی از ده ها کشور دنیا در آن کشور حضور دارند. این جنگ تاکنون دهها هزار کشته و میلیون ها آواره بر جا گذاشته است.
'اپوزیسیون میانه رو» عنوانی است که آمریکا و متحدان غربی اش و برخی کشورهای عربی منطقه به تروریست ها و مخالفان مسلحی داده اند که با حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی گسترده خارجی علیه دولت قانونی «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه می جنگند. این عده و حامیان آنها، برکناری اسد از قدرت را راه حل بحران می دانند.
چند دور مذاکرات چندجانبه ای که تاکنون با هدف حل و فصل مسالمت آمیز این بحران برگزار شده ، همگی بی نتیجه به پایان رسیده است. عراق نیز در سه سال اخیر با 'داعش' دست و پنجه نرم می کند و با شرایط مشابه و ویرانگری رو به رو است.