به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ محمد حسنی - رییس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و رییس جشنواره شعر حوزه - در ابتدای این مراسم که 30 آذرماه در تالار ایوان شمس برپا شد گفت: امسال این جشنواره راه بینالمللی شدن را آغاز کرد و امیدوارم استمرار پیدا کند. لازم است در ابتدا از شهدای نیجریه که غریبانه در گورهای دستهجمعی مدفون شدند یاد کنیم.
او افزود: امسال برگزاری این مراسم را به انجمن شعر طلاب سپردیم و تجربه خوبی بود و امیدوارم با قوت ادامه پیدا کند.
سیدعبدالله حسینی - دبیر جشنواره شعر حوزه - نیز با بیان اینکه بعد از سه دهه این جشنواره نخل پرباری شده است اظهار کرد: امسال استقبال سه و نیم برابر دوره پیش است و به علت آنکه از نظر کیفی آثار نزدیک بود این دوره شاعر برگزیده نداریم.
او ادامه داد: امسال شاهد جشنواره متفاوتی هستیم. چنان که در قم، زابل و اهواز جلسات پیشنشست برگزار کردیم و بهجز کشف استعداد٬ آن را پرورش هم دادیم. ۱۰۰ نفر از راهیافتگان به مرحله دوم در نشستها و جلسه اختتامیه حضور دارند.
دبیر جشنواره شعر حوزه در پایان سخنانش گفت: تا امروز عنایت مقام معظم رهبری را داشتیم. دو ماه پیش نامه درخواست دادیم و با فاصله نزدیک به ۱۰ روز دیدار کردیم.
در ادامه کلیپ دیدار مقام معظم رهبری با اعضای برگزارکننده جشنواره شعر حوزه و برخی شاعران پخش شد.
علیاکبر صادقی رشاد رئیس شورای مدیریت حوزههای علمیه استان تهران نیز در این مراسم گفت: اگر بپرسید به چه شعری شعر حوزه میگویند، باید بگویم شعری شعر حوزوی است که افراد غیرحوزوی نتوانند آن را به وجود بیاورند.
او در ادامه اظهار کرد: چند نکته لازم است که بگویم. اول آنکه رسالت شاعر حوزوی این است که شعر مایهور و ماندگار بگوید. شاعر حوزوی نباید در شعر صورتزده باقی بماند و خود را مانند شاعران معاصر اسیر کند. اگر طلبهای چنین شعری بگوید شاعر حوزوی است. نباید خودشان را به سبکها و صورتهای متاخر محدود کنند. همچنین نباید شعر احساسی بگویند زیرا شعر احساسی ماندگار نمیشود. مایه اصلی شعر طلاب، معنویت است.
رشاد همچنین گفت: شعر به مثابه یک ابزار در دست طلبه است. شعر به خودی خود اصالت ندارد و صاحب شان نیست. باید از آن در راه رسالت نبوی استفاده کرد. نباید در شعر متوقف شویم. باید از این نعمت برای ادبیات دینی استفاده کنیم.
او بیان کرد: طلبه باید فلسفه و ادبیات اسلامی را تدوین کند. باید نظریه ادبی اسلامی و انقلابی داشته باشیم که نداریم. 37 سال از انقلاب گذشته است اما ما چه کردهایم؟ طلبهها و اصحاب رسانه باید نظریه ادبی هنری بیافرینند اما از سایر جاها نظریههای ادبی به دانشگاه ما سرازیر میشود.
رئیس شورای مدیریت حوزههای علمیه استان تهران در پایان سخنانش گفت: حضرت آقا در گفتههایشان فرمودهاند شعر نباید به مشغله تبدیل شود و باید تنها به شاعر بودن رضا دهیم. میبینیم که برخی طلاب خوشفکر که به وادی شعر آمدند از حوزه خارج شدند. گاهی شعر برای طلاب آفت است. کار اصلی طلبه کسب علم و تدوین نظریه است. البته ظرایف روحی و هنری موهبت الهی محسوب میشود اما نباید درگیر موهبت شویم و از رسالت اصلی غافل بمانیم.
میثم امرودی معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران هم در سخنانی گفت: موثرترین، عمیقترین و دقیقترین فعالیت برای گسترش شیعه توسط روحانیت انجام شد. ایثار علما و خون علمای شهید، شیعه را بیمه کرده است.
او همچنین افزود: هرجا که طلبهای قدرتمند است اوج دین را میبینیم. متاسفانه مطلع شدم که دبیر جمعیت مسلمان نیجریه که سه پسرش را پیشتر به اسلام هدیه داده بود دو پسر دیگرش را هم در این راه داده است، همچنین حسینیه بقیه الله را با خاک یکسان کردند. اما تا طلبه ایثارگر هست، شاهد ساختن حسینهها و قدرتمندتر شدن شیعه خواهیم بود.
در این مراسم جوایز با حضور صادقی رشاد (رئیس شورای مدیریت حوزههای علمیه استان تهران)، امرودی (معاونت فرهنگی شهرداری تهران)، سیدمحمود دعایی (مدیر موسسه اطلاعات) و علیرضا قزوه (مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری) اهدا شد و برگزیدگان به این شرح معرفی شدند:
بخش شعر کلاسیک:
حسن بیاتانی - محمدحسین انصارینژاد (مشترکا اول) / محمدمهدی خانمحمدی - سیدسلمان علوی گنابادی (مشترکا دوم) / زهرا حسینزاده (سوم)
بخش شعر نو:
سیدمهدی موسوی - حمیدرضا فاضلی - مینا مقدسی
بخش شعر کودک و نوجوان:
سیدمهدی موسوی - طیبه رضوانی - سعید عسکری
تقدیریها:
طیبه عباسی، ریحانه ابوترابی زارچی، رضا حاجحسینی، سعید مبشر، محمد میرزایی، سیدابوالفضل مبارز، سیداحمد حسینی شهریار از پاکستان، محمدعلی والدمن از اتریش، سمیه زارع خرمند و آرش محبوبزاده.