به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، منوچهر متکی، معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی و سخنگوی کنفرانس وحدت اسلامی امسال در نشست خبری که عصر امروز به مناسبت بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در محل هتل استقلال برگزار شد گفت: در شرایطی که تحولات چشمگیری را در محیط بین الملل و مناطق مختلف و به ویژه در جهان اسلام شاهد هستیم بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران برگزار می شود.
وی ادامه داد: به همین دلیل عنوان کنفرانس در سال جاری به ارزیابی تحولات کنونی در جهان اسلام اختصاص داده شده است و فکر می کنیم که شناخت مشخصه های شرایط کنونی امری لازم است برای آنکه هر مولفه های اقتدار آفرین مسلمانان به جهان اسلام را شناسایی کنیم و هم سناریوها و توطئه هایی که علیه جهان اسلام یکی پس از دیگری در حال اجراست را بشناسیم.
متکی تصریح کرد: حول موضوع اصلی چهار کمیسیون در این کنفرانس داریم کمیسیون ارزیابی شرایط کنونی جهان اسلام که خود به دو کمیسیون برگزار می شود و به دلیل کسرت مقالاتی که وجود دارد به دو کمیسیون اختصاص خواهد یافت که در خصوص بررسی بحران ها و راه های برون رفت از این بحران ها محوریت خواهد داشت که در کنار این کمیسیون ها هشت نشست و کمیسیون دیگر نیز داریم که شامل نشست علمای مقاومت، نشست کمیته مساعی حمیده، نشست کمیسیون احزاب حامی مقاومت در جهان اسلام، نشست کمیسیون دانشگاهیان، نشست کمیسیون جوانان، نشست کمیسیون زن و خانواده و نقش آنها در برون رفت بحران های جاری، نشست کمیسیون تجار و بازرگانان در جهان اسلام و همچنین نشست کمیسیون علوم و فناوری در جهان اسلام بخش هایی از این نشست هاست که در طول کنفرانس خواهیم داشت.
معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی گفت: فردا با سخنرانی افتتاحیه رئیس جمهوری این کمیسیون آغاز به کار خواهد کرد و صاحب نظران و نخبگان و مقامات کشورهای اسلامی شرکت کننده در این کنفرانس سخنرانی خواهند داشت.
وی تاکید کرد: با استفاده از تجارب 28 کنفرانس گذشته و بررسی شرایط کنونی تلاش کردیم کنفرانس امسال قدری متفاوت برگزار شود به عنوان مثال از حدود 300 نفر مهمان خارجی در این کنفرانس 5 نفر آنها چهره جدید هستند همچنین حضور قابل توجهی از دانشگاهیان و اساتید دانشگاهی ویترین متفاوتی را از این کنفرانس نشان می دهد.
متکی بیان داشت: حضور مقامات دولتی کشورهای اسلامی نیز در این کنفرانس بخشی از برنامه ریزی های ما برای برگزاری آن خواهد بود.
معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: این هدف دنبال می شود که بحران های جهان اسلام تنها دغدغه علما نباشد بلکه دولت های کشورهای اسلامی نیز نسبت به این بحران ها دغدغه داشته و مشارکت داشته باشند.
وی بیان داشت: هدف این است که در این کنفرانس جهان اسلام شمولی در سطوح مختلف علما، نخبگان، اساتید، جوانان، دانشگاهیان و زنان و به موازات آن دولت های اسلامی نسبت به مباحث امروز دغدغه داشته و سهیم شوند.
متکی افزود: نکته دیگر تغییر نگاه به فعالیت های تقریبی است فکر می کنیم که تقریب و امکانات تقریبی و وحدت آفرین صرفا یک توصیه و درخواست نیست بلکه یک اقدام است به عبارت دیگر وحدت تنها نمی تواند به شکل یک کنفرانس به نمایش گذاشته شود در حالی که هدایت دشمنان اسلام بدترین توطئه ها افراطی ترین برخوردها با اهداف چند وجهی به منظور مخدوش کردن چهره اسلام و چهره بزرگان اسلام از جمله پیامبر که پیامبر رحمت است نباید به برگزاری کنفرانس ها اکتفا شود.
معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: در چنین فضایی در جهان اسلام به صرف توسعه و تقاضا نمی تواینم وحدت را ایجاد کنیم باید برای رسیدن به این گنجینه اقداماتی را ترتیب داد باید هسته های تقریب در جهان اسلام شکل گیرد باید مجموعه هایی از علما، نخبگان و اقشار مختلف اجتماعی که به تقریب باور دارند و آمادگی دارند در برابر تفکرات انحرافی علم شان را افزایش دهند نیز دعوت به عمل آید چرا که این امر یک رسالت است برای کسانی که می دانند و باید دانسته هایشان را اعلام کنند.
وی تاکید کرد: عمق نمود خشن افراطی و تروریستی تفکرات انحرافی با پوشش اسلامی به سر آمده است تفکرات تکفیری که مسلحانه در مناطق مختلف اقدامات شوم خود را انجام می دهند به دلایل گوناگونی در حال فروپاشی است آنان که این مجموعه را به وجود آوردند با تناقضی مواجه شدند تناقض ایجاد گروه های تروریستی و ادعای مبارزه با آن گروه ها.
متکی تصریح کرد: عزم عمومی در کشورهایی که در معرض این بحران هستند وجود دارد و آنها مصمم هستند که با این هسته های فتنه برخورد کنند.
معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به مسئله نیجریه و سوریه یادآور شد: ما مهمانانی از نیجریه در کمیته مساعی حمیده داریم این کمیته یکی از کمیته های این اجلاس است که بحران های مهم جاری و ایجاد شده را مورد بررسی قرار می دهد.
وی تصریح کرد: در این کمیته بحث نیجریه سوریه و عراق بخشی از مباحثی است که در این کنفرانس مورد بحث قرار می گیرد.
متکی همچنین در خصوص حضور نماینده ای از دولت عربستان یادآور شد: از کشور پادشاهی عربستان نماینده ای نداریم اما برخی اساتید عربستانی در اجلاس ما دعوت شده و حضور خواهند داشت.
معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: فکر می کنیم در جهان اسلام اقلیتی بسیار محدود در مقایسه با جمعیت مسلمانان وجود دارند که به دنبال اقدامات تکفیری و تروریستی در جهان اسلام هستند تا آن را به نام اسلام تمام کنند که البته این رویکرد قالبا در جهان پذیرفته شده نیست.
وی بیان داشت: ما به دنبال تکمیل هسته ای تقریبی هستیم و از سوی دیگر به دنبال ایجاد مجمع های بومی تقریب در کشورهای اسلامی نیز خواهیم بود و بر همین اساس مسلمانان آن کشورها خود مجمع تقریب محلی تشکیل بدهند که بخشی از این امر را با استفاده از امکانات کشورشان و بخشی دیگر توسط برنامه ریزی های صورت گرفته از سوی مجمع تقریب مساعدت خواهد شد؛ تصورمان این است که صرفا نباید دعوت کننده به وحدت باشیم بلکه باید اقدامات وحدت آفرین را انجام دهیم.
متکی تصریح کرد: نیمی از مهمان های کنفرانس امسال جدید هستند بخشی از آنها چهره های تاثیرگذار در جهان اسلام به شمار می روند حرف آنها و حضورشان برای چنین کنفرانس هایی ضروری است.
معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه فهرست جدیدی از مهمانان بیست و نهمین بین المللی وحدت را در دستور کار قرار دادیم خاطرنشان کرد: 175 نفر از مهمانان خارجی مان جدید هستند همچنین گام دیگری که برداشته ایم تغیر در نوع نگاه مان است به طور مثال در گذشته زمانی که از یک عالمی از یک کشور دعوت می کردیم ارتباط با این عالم تا کنفرانس سال بعد میسر بود اما در برنامه ریزی های صورت گرفته قرار بر این شده تا ارتباط با میهمانان را با طور مداوم تا کنرانفس بعدی در دستور کار قرار دهیم البته آنها نیز نباید منتظر دعوت ما باشند این افراد باید کارنامه ای از اقدامات خود را پس از مدتی که از کنفرانس می گذرد ارائه دهند چرا که این افراد کسانی هستند که در تشکیل هسته تقریبی در دنیا به ما کمک خواهند کرد.
وی بیان داشت: حتما باید یک گروه پیشتاز از چهره ها، اندیشمندان و گروه های مرجع داشته باشیم افرادی که به فلسفه وحدت پایبندند و در راستای اقدامات آن گام برمی دارند.
متکی گفت: امسال سکوی اقدامی است که کنفرانس سال آینده را کاملا متفاوت برگزار می کند.
معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی بیان داشت: امروز کارآمدترین و مهمترین گفتمانی که براساس آن می توان یک گفتگوی سازنده را در جهان اسلام انجام داد گفتمان وحدت است نگاه جمهوری اسلامی به بحث وحدت یک نگاه تاکتیکی نیست بلکه همواره به این موضوع نگاه استراتژیکی داریم.
وی در خصوص کمیسیون جوانان تصریح کرد: یکی از کمیسیون های ما کمیسیون جوان و دانشجویان است ما در این کمیسیون تعداد مهمان خارجی داریم البته از آنجایی که تعداد قابل توجهی از جامعه ما را قشر جوان تشکیل می دهد سعی کردیم تا تعدادی از این جمعیت را در این کمیسیون داشته باشیم.
متکی ادامه داد: هدف ما از کمیسیون جوانان احزاب، تجار و زنان و ... این است که ببینیم بخش های مختلف چه نقشی می توانند در ایجاد وحدت داشته باشند.
معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در خصوص دعوت از چهره های مصری در این کنفرانس افزود: ما در این کنفرانس از برخی از اساتید دانشگاه و صاحب نظران مصری و علمای الازهر دعوت کردیم تعدادی از صاحب نظران مصری در این کنفرانس اعلام حضور کردند.
وی تصریح کرد: در میان چهره های موثر الاظهر نگاه های متفاوتی وجود دارد که بخشی از آن که پیرامون مسئله وحدت و شناسایی مذاهب اسلامی و به رسمیت شناختن فعالیت آنها وجود دارد باید مورد حمایت قرار گیرد هر چند در پاره ای از اوقات نیز شاهد برخی اظهارات و اقداماتی از سوی چهره های الاظهر هستیم که صحبت هایی را تبلیغ می کنند که دم از تفرقه در میان صفوف مسلمانان می زنند.
متکی در خصوص علامه زاکزاکی تصریح کرد: وی از مهمانان کنفرانس های ما بود و عضو شورای عالی بین المللی مجمع جهانی تقریب به شمار می رود شورای عالی بین المللی مجمع جهانی تقریب با 55 نفر عضو در دنیا از جمله ایران و کل کشورهای جهان به شمار می رود که اینها اعضای عالی شورای بین المللی مجمع تقریب را تشکیل می دهند.
معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: مجمع شدیدا نگران وضعیت جسمی زاکزاکی است و حتی در بیانیه ای این اقدام را محکوم کرده است و در نامه ای که دبیرکل مجمع برای اعضای مجمع عمومی فرستاده و نامه ای دیگر که رئیس شورای عالی مجمع آیت الله تسخیری و همچنین آیت الله اراکی دبیر کل مجمع برای اعضا مجمع کنونی که 220 نفر در دنیا هستند فرستادند و همچنین نامه ای که آیت الله تسخیری به شورای عالی مجمع تقریب نوشت از آنها خواست که هر گونه اقدام مقدوری را برای توقف این اقدامات تضییع کننده حقوق بشر و جنایتکارانه به کار بگیرند.
وی گفت: در تماس با سازمان های منطقه بین المللی و مسئولان نیجریه خواستیم تا تلاش هایشان را در این زمینه به کار گیرند و امیدواریم دولت نیجریه عمق حرکت نادرستی که ارتش این کشور انجام داده را درک کنند چرا که این کشور بزرگترین کشور مسلمان در آفریقا به شمار می رود و مسئولان این کشور باید اقدامات غلط را به سمت اقدامات درست هدایت کند.