به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» رحیم میدانی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون میانگین بارشهای کشور ۱۰۰ میلیمتر بوده است گفت: این حجم بارشها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۵ درصد افزایش و در مقایسه با دوره درازمدت ۳۷ درصد افزایش داشته است.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو با تاکید بر اینکه ساماندهی اقتصاد آب پیشنیاز توسعه بخش آب کشور است، اظهارداشت: بهرهبرداري از ۹ سد با ظرفيت حجم آب قابل تنظيم ۴۳۶ ميليون مترمکعب، آبگيري ۵ سد با ظرفيت آب قابل تنظيم ۱۴۷۰ ميليون مترمکعب، بهرهبرداري از شبکه آبیاري و زهکشي جديد، بهرهبرداري از حدود ۹۰ هزار هکتار شبکههای آبياري و زهکشي اصلی و شبکههای فرعی با مساحت حدود ۱۷ هزار هکتار از ابتدای دولت يازدهم انجام شده است.
وی افزود: ناکارآمدي اقتصاد آب و عدم جذابيت براي سرمايهگذاري بخش خصوصي در پروژههای آب چالشی جدی برای توسعه بخش آب کشور است که باید بتوانیم این مورد را ساماندهی کنیم. میدانی در خصوص حجم سدهای کشور نیز گفت: حجم آب ورودی به مخزن سدهای کشور ۸.۳۸ میلیارد مترمکعب است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۲ درصد افزایش یافته است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو تغييرات آب و هوايي، خشكساليها و كاهش منابع آب تجديدپذير کشور از ۱۳۰ ميليارد مترمکعب به ۱۱۶ ميليارد مترمکعب و رسيدن سرانه آب تجديدپذير به ۱۴۵۰ مترمکعب براي هر نفر، ناکارآمدي اقتصاد آب و نيز عدم جذابيت براي سرمايهگذاري بخش خصوصي در پروژههای آب، عدم تعادل بين منابع و مصارف آب سطحي و زيرزميني، روند فزاينده آلودگي منابع آب کشور، تعدد طرحهاي نيمهتمام بخش آب و آبفا در پيوست بودجه و نياز به بيش از ۱۵۰ هزار ميليارد تومان اعتبار براي اتمام آنها را از جمله چالشهای عمده بخش آب و آبفا عنوان کرد.