به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو امیر کیومرث حیدری جانشین فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز در مراسم انتقال فرهنگ ارزشمند دفاع مقدس به سایر ملل که با حضور وابستگان نظامی کشورهای خارجی مستقر در ایران در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد اظهار داشت: پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در بهمن ماه سال 57 در ایران توازن و تعادل قدرت های سیاسی در منطقه خاورمیانه را برهم زد و با تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران در کشوری که جزیره ثبات آمریکا در منطقه بوده و به عنوان ژاندارم منطقه جهت تامین منافع جهان غرب و در راس آنها آمریکا اقدام می کرد منافع امپریالیسم جهانی به خطر افتاد.
وی ادامه داد: لذا آمریکا که در پروژه های مختلف از قبیل کودتای نوژه، لشکرکشی در صحرای طبس و تحریم اقتصادی شکست خورده بود با تهدید، تجهیز نظامی و پشتیبانی مالی و سیاسی صدام را برای حمله به ایران تشویق و ترغیب کرد. صدامی که قصد داشت استان خوزستان جزایر سه گانه تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی و ارتفاعات میمک در غرب را از ایران جدا و نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران را ساقط کند که به حول قوه الهی و با استقامت و پایداری ارتش و به ویژه نیروی زمینی قهرمان که در طول هشت سال دفاع مقدس همواره در نوک پیکان بود با همراهی و همدلی نیروهای بسیج مردمی و سپاه پاسداران نقشه های آمریکا و امپریالیسم جهانی مبنی بر ساقط کردن نظام جمهوری اسلامی ایران را نقش برآب کردند.
امیرحیدری با اشاره به تقارن این ایام با سالروز عملیات کربلای 5 و 6 بیان داشت: بنده به عنوان یک سرباز نیروی زمینی که پا در رکاب و آماده اجرای فرامین فرماندهی معزز کل قوا هستم وظیفه خود می دانم تا یادی از رشادت ها و دلاور مرزهای غیور مردان ارتش در نیروی زمینی، برادران سلحشور خود در سپاه پاسداران و نیروهای بسیجی نمایم.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: براین اساس باید اذعان داشت هفتمین سال جنگ تحمیلی (1365) از سوی دو طرف درگیر سال سرنوشت ساز برای جنگ نامیده شده بود لذا نبردها در این سال تعیین کننده معادلات جنگ بود از این رو مقرر شد سپاه پاسداران عملیات کربلای 5 را در منطقه شلمچه طراحی و اجرا کند.
وی تاکید کرد: در این عملیات نقش ویژه بر عهده نیروی هوایی ارتش، هوانیروز و یگان های پشتیبانی کننده نیروی زمینی ارتش مانند توپخانه سنگین مهندسی گذاشته شد.
امیرحیدری در خصوص عملیات کربلای 5 تصریح کرد: این عملیات در تاریخ 19.10.65 توسط چهار قرارگاه نجف، قدس، کربلا و نوح با نیرویی بیش از ده هزار نفر (100 گردان نیروی داوطلب) به مواضع سپاه سوم (لشکرهای 11 پ، 5 مکانیزه و سه زرهی) و سپاه های ششم و هفتم ارتش عراق با رمز یا زهرا آغاز گردید.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه محور پیش رو از شلمچه به تنومه تعیین شد خاطر نشان کرد: لذا نیروهای ایرانی بعد از عبور از خطوط مرزی و پس از تصرف بوبیان کوت سواری و شلمچه در امتداد شط العرب در عراق به سمت تنومه به عملیات ادامه می دادند اگر چه هدف نهایی در این عملیات و کربلای 4 تصرف بصره بود اما براساس ماموریت محوله مقرر گردید قرارگاه کربلا در شمال قرارگاه قدس در مرکز قرارگاه نجف در جنوب منطقه عملیات فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان قرارگاه مرکزی عملیات را اجرا کنند.
وی بیان داشت: با توجه به ارزش و اهمیت منطقه عملیات برای ارتش بعث، دشمن زمین های شرق بصره را به انواع موانع و استحکامات مسلح کرده بود و با رها کردن آب در منطقه انجام هر عملیاتی را غیرممکن ساخته و به اصطلاح فضای امنی را برای خود به وجود آورده بود تا بتواند حرکت نیروی مهاجم را سرکوب کند.
امیرحیدری افزود: خط اول بعثی ها دژی مستحکم بود که در یک سمت آن سنگرهای بتنی و در مقابل آن سنگرهای دیده بانی و تیربار و سنگرهای تانک احداث شده بود در پشت خط اول مواضع هلالی شکل که قطر آن ها 300 الی 400 متر به ارتفاع 5 تا 6 متر بود قرار داشت که در پشت مواضع مذکور برای استقرار و تردد تانک ها جاده ساخته شده بود که با این وضعیت تانک های دشمن می توانست با استقرار بر روی مواضع کل منطقه درگیری را زیر پوشش گلوله مستقیم و تیربار قرار دهد.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: خط دوم دشمن به فاصله 100 متری در خط اول و به موازات آن احداث سیل بندی بود به عرض 250 و ارتفاع 4 متر که دارای مواضع پیاده، کانال مواصلاتی و مواضع تانک بود؛ خط سوم خاکریزی به موازات خط دوم با مواضع پیاده و تانک بود که در جلوی آن کانال متروکی به عرض 4 متر و عمق 2 متر احداث شده بود؛ خط چهارم دشمن در پشت نهر 2ej شامل نهر و دژ و چندین موضع هلالی پی در پی بود که به توانایی دشمن برای دفاع می افزود
وی افزود: پنجمین رده دشمن در پشت خط جاسم قرار داشت رده های ششم و هفتم دشمن نیز شامل کانال زوجی و مثلثی های غرب کانال زوجی بود.
امیرحیدری خاطر نشان کرد: به رغم تمامی مواضع پدافندی مستحکمی که دشمن پیش بینی و احداث کرده بود نیروهای ایرانی در منطقه جنوب توانستند در روز اول عملیات از خطوط پدافندی یک و دو دشمن عبور کنند و در ادامه در روز هشتم عملیات عراقی ها مجبور شدند کانال جاسم را تخلیه نمایند یعنی خطوط 1 الی 5 پدافندی دشمن در طی هشت روز نبرد سنگین به تصرف نیروهای ایرانی در آمد و در تاریخ 2 بهمن (پس از گذشت 13 روز از آغاز عملیات) ایرانی ها به 12 کیلومتری بصره رسیدند.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش بیان داشت: باید اذعان کرد که بخش عمده این پیروزی ها در منطقه جنوب مرهون انجام عملیات کربلای 6 در منطقه غرب بود که توسط دلاورمردان ارتش به منظور درگیر کردن عمده قوای دشمن در این منطقه و ممانعت از جابه جایی این نیروها (دو لشکر زرهی و یک لشکر پیاده) به منطقه جنوب جهت پشتیبانی از سپاه سوم و صف آرایی آنان در برابر نیروهای سپاه پاسداران بود که با موفقیت انجام شد.
وی افزود: در این میان آمریکا برای جلوگیری از شکست عراق و سقوط بصره ناو هواپیمابر جان اسکینیدی را به خلیج فارس اعزام کرد روزنامه های جی بوت اشپیگل و زودویچه ساتیونگ نوشتند آمریکا با شش گردان و 600 هواپیمای جنگنده آماده است تا در صورت سقوط بصره مستقیما با ایران وارد جنگ شود.
امیرحیدری با اشاره به نتایج عملیات کربلای 5 تصریح کرد: آزادسازی 150 کیلومتر مربع از اراضی عراق شامل شهرک دویئجی رودخانه دویئجی نهر جاسم قسمتی از جاده شلمچه به بصره جزایر بوآرین، فیاض و ام الطویل و استقرار نیروهای ایرانی در 12 کیلومتری بصره که به علت در تیررس بودن این شهر که یک میلیون جمعیت را در خود جای داده بود تقریبا 900 هزار نفر آن شهر بصره را ترک کردند. انهدام 700 دستگاه تانک 1500 دستگاه خودروی نظامی 80 فروند هواپیمای جنگی و 250 قبضه توپ ضد هوایی و 400 قطعه تجهیزات زرهی دشمن و هم چنین 20 هزار از نیروی عراقی کشته شدند.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش تاکید کرد: نمی توان از کربلای 5 یاد کرد ولی نامی از کربلای 6 به میان نیاورد چرا که عملیات کربلای 6 جهت پشتیبانی از کربلای 5 در منطقه غرب کشور انجام گرفت.
وی با اشاره به عملیات کربلای 6 یادآور شد: این عملیات در منطقه غرب کشور در نفت شهر در تاریخ 23.10.65 با حضور لشکرهای 21 حمزه 58 ذوالفقار 84 پ ، 88 زرهی، تیپ 55 هوابرد (30 گردان) از نیروی زمینی قهرمان به همراه پشتیبانی هوانیروز و نیروی هوایی با رمز یا زهرا و در شرایطی آغاز شد که دشمن با لشکرهای 16 و 17 زرهی و 22 پیاده از انجام عملیات مطلع بود.
امیرحیدری ادامه داد: لذا درگیری سختی در منطقه غرب کشور بین دو طرف صورت گرفت این عملیات بدون هیچ گونه غافلگیری و صرفا جهت پشتیبانی از عملیات کربلای 5 انجام شد رشادت های بسته های شناسایی و گردان های شهادت در این عملیات به یادماندنی است.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: خلبنان هوانیروز با 9 فروند بالگرد و 110 ساعت پرواز و جابه جایی 10 تن مهمات از عملیات کربلای 6 پشتیبانی کردند اگر چه برای این عملیات هدفی تعیین نشده بود ولی 40 کیلومتر مربع از خاک میهن اسلامی آزاد گردید و پشتیبانی از کربلای 5، شلمچه در منطقه جنوب با موفقیت انجام شد.
وی بیان داشت: در این عملیات 11 تیپ عراقی از لشکرهای پیش گفته بین 20 تا 80 متحمل تلفات و ضایعات شدند و علاوه بر آن 13 فروند هواپیمای جنگی دو فروند بالگرد 20 دستگاه تانک دشمن نیز منهدم شدند و در نهایت از جابه جایی و انتقال لشکرهای مذکور به منطقه جنوب(منطقه عملیات کربلای 5) جلوگیری به عمل آمد.
امیرحیدری تصریح کرد: امروز ما با چهره جدید از تهدیدات در فضای جنگ های نیابتی مواجه هستیم که بازیگران آن گروه های تکفیری هستند لذا نیروی زمینی در راستای مقابله با آن ها تاکتیک ها و سلاح های مجهزی را پیش بینی کرده است.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطر نشان کرد: در این راستا در سال جاری اولین رزمایش خود را به نام محمد رسول الله در غرب کشور توسط یگان های واکنش سریع برگزار و پس از آن رزمایش بعدی را در منطقه شرق کشور در غالب رزمایش دفاعی و امنیتی و متناسب با فضای امنیتی کشور انجام دادیم و ان شالله رزمایش بعدی را در علی آباد قم با نیروی انتظامی با محوریت ضد تروریستی و تکفیری و رهایی گروگان برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: در حال حاضر راهبرد آمریکا استفاده از این گروه های تروریستی تکفیری است چون امریکایی ها که جنگ سخت را تجربه کرده و در آن شکست خورده اند براین اساس راهبردشان را تغییر داده اند و در جنگ اقتصادی که آن را از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با وضع تحریم ها شروع کرده بودند پس از روی کار آمدن اوباما که به اصطلاح تحریم های فلج کننده را وضع کرد احساس کردند که ما دستان خود را به نشانه تسلیم بالا خواهیم برد اما ملت ما شکوفا شد و توانست خود را پیدا کند و به دنبال آن 5 قدرت جهانی را جهت احقاق حقوق هسته ای به پای میز مذاکره کشاند.
امیرحیدری ادامه داد: ما در کلیه مرزها و در هر شرایطی رزمایش ها را انجام می دهیم تا قابلیت های عملیاتی و دفاعی خود را بالا ببریم چه خبری بشود یا نشود این رزمایش ها توقف بردار نیست چرا که این رزمایش ها و کسب آمادگی برای ما بهره هایی دارد.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش ایجاد اعتماد به نفس در بین کارکنان نیروهای مسلح، ایجاد امنیت روانی در بین آحاد مردم در جامعه و هم چنین ایجاد بازدارندگی را از جمله فواید رزمایش ها و آمادگی نیروهای مسلح برشمرد.
وی یاد آور شد: هنگامی که دشمن به آمادگی نیروها صلابت روحی، پویایی نیروهای مسلح و اشراف اطلاعاتی آن ها پی می برد جرات نزدیک شدن به مرزها را در خود نمی بیند.
حیدری در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به سیاست های جدید دشمن در سطح منطقه ما آماده برخورد و مقابله با هر تهدید دشمن در حوزه جنگ های نیابتی، اطلاعاتی و امنیتی که تروریست ها به نیابت از مستکبرین اراده آن ها را در منطقه پیاده می کنند هستیم.