کد خبر:۴۸۰۹۵۲
مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد:

اشتراک نظر در مورد مقررات دست‌وپا گیر در محیط کسب و کار وجود ندارد

مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد که در اینکه چه مقرراتی واجد وصف دست و پاگیر بودن در محیط کسب و کار محسوب می‌شود، اشتراک نظری وجود ندارد و کمتر تاملی صورت گرفته است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی آثار مقررات دست و پاگیر را بر محیط کسب و کار مورد بررسی قرار داد.

 

این مرکز با بیان این مطلب که قوانین و مقررات دست و پاگیر همواره در اظهارنظرهای سیاستگذاران و فعالان بخش خصوصی در زمره مهمترین موانع در گسترش تولید ملی و توسعه اقتصادی شمرده می شود، افزود: با این وصف در اینکه چه مقرراتی واجد وصف دست و پاگیر بودن محسوب می شوند، اشتراک نظری وجود ندارد و کمتر تاملی صورت گرفته است.


در این گزارش، در بخش نخست، مفهوم مقررات دست و پاگیر با استفاده از ادبیات راجع به «مقررات‌گذاری» به ویژه در خصوص «بار مقررات» و سنجش و ضرورت متناسب سازی یا کاهش آن برای کسب و کارها، تبیین شده است. در این بخش، معنای موسع از مقررات دست و پاگیر، یعنی تشریفات زائد اداری، کاغذ بازی ، یا مقرراتی که اجرای آنها مستلزم هزینه های غیر قابل پیش بینی و غیرمعقول برای کسب و کارها و احیانا توزیع ناعادلانه رانت هاست ، مد نظر قرار گرفته است.

 

در بخش دوم ، آسیب های نظام مقرراتی دست و پاگیر، به ویژه برای کسب و کارها، مورد بررسی قرار گرفته است؛ از جمله این آسیب ها عبارتند از : مواجه شدن مقررات تحمیلی و صوری برای اجرا با موانع بسیار، ایجاد انگیزه برای روی آوردن فعالان اقتصادی به سمت اقتصاد غیررسمی ، افول ارزش قانون و قانونمداری و به بار آوردن آسیب های قابل توجه برای کسب و کارها و به طور کلی محیط اقتصادی.


در بخش سوم و پایانی، دلایل شکل گیری نظام مقرراتی دست و پاگیر تبیین شده است؛ آنچه در این بخش بر آن تاکید شده است، دلایلی است که سبب خواهد شد قانونگذار به تصویب قوانین جدید و یا اصلاح مکرر و زودهنگام قوانین پیشین بپردازد و بدین ترتیب فعالان اقتصادی را با فضای مبهم و غیرقابل پیش بینی مواجه سازد. این دلایل در دو عنوان کلی به این شرح دسته بندی شده است: نخست : وضعیت بحرانی یا استثنایی و دوم: مقرراتگذاری غیراصولی.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار