به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حمید اکبری در گفتگویی در خصوص جذب سرمایه های خارجی گفت: مطابق تحقیقا صورت گرفته سرمایه گذاری خارجی در صورت مدیریت صحیح می تواند باعث ارتقاء بهره وری، ایجاد اشتغال، انتقال فناوری و حتی توسعه صادرات گردد که همگی به ارتقا اقتصاد ملی کمک می کنند.
وی افزود: سرمایه گذاری خارجی علاوه بر ورود سرمایه به کشور می تواند آثار دیگری نیز داشته باشد که از جمله آن ها انتقال مهارت های مدیریتی و دسترسی به بازارهای جهانی را می توان نام برد.
این کارشناس اقتصادی ضمن تاکید بر ضرورت مشوق های اقتصادی برای جذب سرمایه های خارجی اظهار کرد: دولت باید بسته های تشویقی مناسبی را برای جذب سرمایه ارائه دهد و زمینه را برای ایجاد یک بازار امن و رقابتی فراهم کند.
وی ادامه داد: در سالیان گذشته همواره دولت ها بیشتر در بخش های نفتی و انرژی به دنبال جذب سرمایه گذار خارجی بوده اند و تنها یک چهارم سرمایه های جذب شده به بخش های صنعتی و معدنی هدایت شده اند که وضعیت مطلوبی نیست و سهم بخش صنعت و همچنین معدن باید افزایش یابد.
اکبری ضمن اشاره به نقش سرمایه های خارجی در توسعه کشورهای مختلف گفت: در سالیان گذشته چین برنامه ویژه ای برای جذب سرمایه های خارجی تدوین کرده و هر ساله برای تشویق هر بیشتر سرمایه داران این قوانین و برنامه ها را اصلاح می کند که همین عامل باعث افزایش رشد اقتصادی این کشور شده است.
وی ضمن اشاره به رقابت کشورها برای جذب سرمایه های خارجی گفت: به عنوان نمونه در سال 2014کشورهای مختلفی برای سرمایه گذاری شرکت سامسونگ اعلام آمادگی کرده بودند که این میان برزیل به دلیل مشوق های مالیاتی گسترده و تسهیل قوانین و حضور در سازمان تجارت جهانی به عنوان شریک تجاری این کشور انتخاب شد.
وی در پایان با شاره به سهم سرمایه گذاری خارجی در افزایش تولید ناخالص ملی اظهار کرد: باید دولتمردان توجه بیشتری به این حوزه داشته باشند و از طریق تدوین سیاست های مشخص ضمن جذب سرمایه های خارجی آن ها را به بخش های صنعتی و زیرساختی هدایت کنند.