به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» نادر جلالت اظهار کرد: سال گذشته حدود 70 هزار تن زیتون کنسروی تولید شد که امسال حدود 20 تا 30 درصد نسبت به سال گذشته افزایش تولید داشتهایم و با توجه به مصرف حدود 50 هزار تنی این محصول در داخل کشور میتوانیم برای مازاد آن به فکر صادرات باشیم تا مانند سالهای گذشته زیتون ایرانی روی دست تولیدکنندگان باقی نماند.
وی افزود: با توجه به اینکه روسیه روابطاش با ترکیه تیره و تار شده است، میتوانیم صادرات زیتون کنسروی را به شرط رفع شدن مشکلات بر سر راه تاجران ایرانی از جمله تعرفههای سنگین روسها، به این کشور آغاز کنیم.
عضو شورای ملی زیتون با بیان اینکه فرآوردههای زیتون طی سالهای گذشته به کشورهایی مانند آلمان و استرالیا صادر شده است، گفت: سرانه مصرف داخلی زیتون کنسروی حدود 650 تا 700 گرم است، در حالی که این میزان در دنیا به حدود 450 گرم میرسد.
جلالت به تولید حدود پنج هزار تنی روغن زیتون در سال جاری اشاره کرد و گفت: با توجه به سرانه مصرف 200 گرمی روغن زیتون در کشور، میتوان گفت برای تامین نیاز حدود 15 هزار تنی روغن زیتون به حدود 10 هزار تن واردات نیاز داریم که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود تا روغن تفاله زیتون و پومیس که ارزش خوراکی ندارد، به کشور وارد نشود.
وی تاکید کرد: باید مسوولان وزارت جهاد کشاورزی و شورای ملی زیتون با تعامل با یکدیگر به گونهای سیاستگذاری کنند که ضمن نظارت بر چگونگی، میزان و زمان واردات روغن زیتون براساس تولید داخلی، تعرفه واردات آن را کاهش دهند و از محل درآمدهای تعرفه روغن زیتون یارانهای به باغداران بدهند تا آنها ترغیب شوند تا تولید روغن زیتون را افزایش دهند.