به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، فلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس امروز دوشنبه برلزوم به ثمر رسیدن مذاکرات ژنو بین دو هیئت به نمایندگی نظام سوریه و معارضان تاکید کرد و خواستار آن شد تا این مذاکرات منجر به فراهم شدن زمینهها برای حصول انتقال سیاسی در سوریه به دور از "بشار اسد" گردد.
"فلیپ هاموند" وزیر امور خارجه انگلیس که در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با ناصر الجوده همتای اردنی خود سخن می گفت در این باره افزود: باید این مذاکرات صلح سوری، به انتقال قدرت سیاسی در سوریه بینجامد، انتقال قدرتی که در آن "بشار اسد" دیگر حضوری نداشته باشد و به اوضاع سخت و مشکلات ملت سوریه پایان دهد.
وی افزود: در اینجا لازم می دانم، نسبت به تصمیم سختی که از طرف هیئت عالی مذاکرات گرفته شد و در این مذاکرات صلح حضور و مشارکت یافتند، اذعان کنم، مذاکراتی که دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه میزبانی آن را برعهده داشت.
وزیر امور خارجه انگلیس در توجیه علت سخت دانستن تصمیم حضور این هیئت در مذاکرات ژنو گفت: به این دلیل تصمیم آنها برای حضور و مشارکت در این مذاکرات سخت و دشوار بوده است، چرا که گروه های معارض وابسته به آنها، از یک طرف با نظام در حال نبرد هستند، و از سوی دیگر حملات هوایی روسیه برضد این گروه ها در سوریه افزایش یافته است.
وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه افزود: از این رو باید بگویم که انگلیس از این روند حمایت می کند.
استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در خصوص اوضاع سوریه از امروز دوشنبه مذاکرات مهم و دشواری را به صورت غیر مستقیم با دو هیئت نمایندگی نظام سوریه و معارضان سوری آغاز خواهد کرد و هدف از این مذاکرات خاتمه دادن به نزاعی است که نزدیک به 5 سال است که ادامه دارد.
از سوی دیگر ناصر الجوده وزیر امور خارجه اردن هم در این باره اعلام کرد: بارقه امیدی در تصمیم فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه مبنی بر آغاز مذاکرات ژنو در روز جاری دیده می شود، وظیفه داریم در این باره پیگیری کنیم و از این مذاکرات حمایت لازم را به عمل آوریم.
وزیر امور خارجه اردن در ادامه سخنانش گفت: روند مذاکرات سیاسی تنها راه موجود و تضمین کننده خروج همه از این کابوسی است که سوریه با آن دست به گریبان است، از این طریق است که سوریه می تواند امنیت سابق خود را باز یابد و ثبات خود را به دست آورد و به آینده ای بهتر برای ملت خود امیدوار باشد، از این طریق به خشونت و قتل و ویرانی ها پایان داده خواهد شد.
دو هیئت به نمایندگی از نظام و معارضان سوریه در مذاکراتی دو مرحله ای شرکت کرده اند، این مذاکرات زیر نظر مستقیم سازمان ملل در ژنو از آغاز سال 2014 دنبال شده است، اما تاکنون به نتیجه ای نینجامیده است، این درحالی است که کشورهای بزرگ به قطعنامه سازمان ملل که در 18 دسامبر صادر شده بود، چشم امید دوخته اند، در این قطعنامه به نقشه راهی درباره سوریه تاکید شده است، که با آغاز مذاکرات بین نظام و معارضان شروع می شود، تا ضمن تحقق آتش بس و تشکیل دولت انتقالی ظرف مدت 6 ماه و سازماندهی برگزاری انتخابات در مدت 18 ماه به اوضاع و بحران سوریه پایان داده شود، اما در این قطعنامه به سرنوشت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه اشاره نشده است.