کاهش نرخ تورم و حتی کاهش نرخ سود بین بانکی باعث شده تا زمزمه لزوم کاهش نرخ سود بانکی بیش از پیش شنیده شود؛ چراکه با کاهش نرخ سود بین بانکی، هزینه جذب منابع بانکها کاهش یافته و راه برای کاهش نرخ سود باز شده است.
در این میان توجه به سایر بازارها از قبیل مسکن، ارز و طلا که ممکن است با هجوم سرمایههای سرگردان مواجه شوند، کاهش یکباره سود بانکی را با تامل مواجه میکند. به هر حال صنعتگران سرسختترین مدافعان کاهش نرخ سود بانکی هستند؛
چراکه به عقیده آنها، نرخ سود بانکی پایین به کاهش قیمت تمام شده تولیدات منجر میشود. این در حالی است که قائممقام بانک مرکزی در آخرین اظهاراتش تصریح کرده که بعد از انقلاب اسلامی همواره نرخهای سود بانکی بهصورت دستوری و اداری تعیین شده در نتیجه سیاست نرخ دستوری با شکست مواجه شد و امیدواریم با اصلاح سیاستها، نرخها در مسیر صحیح قرار بگیرد و متناسب با نرخ تورم کاهش یابد.
به عقیده وی، یکی از محورهای سهگانه سیاستهای پولی بانک مرکزی، اصلاح نرخ سود بانکی است و این نرخ از نرخ تورم اثر میپذیرد. در این راستا، نظرات برخی کارشناسان را درخصوص نرخ سود در سال آینده جویا شدیم که در ادامه میخوانید.