کد خبر:۴۸۵۰۴۵
ظریف در نشست اعضای مجلس اعیان و عوام انگلیس:

سخنان نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا درباره «برجام» تبلیغاتی است/ برای صدور روادید آماده‌ایم اما انگلیس آمادگی ندارد

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: اگر رئیس جمهوری فعلی آمریکا نتوانست برجام را رد کند، هیچ رئیس جمهوری دیگری قادر نخواهد بود برجام را لغو کند.

به گزارش حوزه سیاست خارجه خبرگزاری دانشجو، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست شماری از اعضای مجلس اعیان و عوام انگلیس، فعالان سیاسی و اقتصادی و همچنین شماری از اصحاب رسانه دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را درباره مسائل  داخلی ، منطقه ای و بین المللی تشریح کرد. 

وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست که غروب پنجشنبه برگزار شد، با تاکید بر اینکه تحریم های ظالمانه علیه ایران غربی ها را  به هیچ یک از خواسته های آنان نرساند گفت:  اگر تحریم ها برای غرب نتیجه داشت، آمریکا بر سر میز مذاکره نمی‌آمد. 
 
وزیر خارجه ایران گفت حضور مستشاری ایران در سوریه، به دعوت دولت آن کشور صورت می گیرد و بر خلاف ادعای آمریکایی ها، ایران در سوریه نیروی رزمی ندارد. 
 
آقای ظریف در پاسخ به پرسش یکی از حاضران گفت: در ایران اعدام وجود دارد اما اعدامی ها، از اعضای باندهای مسلح قاچاق مواد مخدرند. 
 
وی افزود: حدود 85 درصد از مواد مخدری که قرار است به کشورهای غربی برسد، در ایران  کشف و ضبط می شود. 
 
وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه هیچ کس در ایران به خاطر اندیشه اش محکوم به اعدام نمی شود گفت: برخی دولتهای غربی با دولتهایی در منطقه  رابطه نزدیک دارند که در یک روز دهها نفر را اعدام می کنند. 
 
به گفته وزیر خارجه ایران، باندهای مسلح قاچاق مواد مخدر، معمولا از هواداران سازمان های تروریستی همچون القاعده و طالبانند و ایران آماده است درباره مجازات اعدام و موارد مربوط به حقوق بشر، با دولت ها و سازمان های غربی، گفتگو کند. 
 
آقای ظریف تاکید کرد درباره مفاهیمی همچون حقوق بشر، با غرب اختلاف نظر داریم اما مشتاقانه مایلیم با طرف های غربی درباره برداشت خودمان از این مفاهیم و اختلافات موجود، گفتگو کنیم. 
 
در پاسخ به پرسش یکی دیگر از حاضران مبنی بر بازداشت و زندانی کردن روزنامه نگاران و خبرنگاران، وزیر خارجه ایران گفت: قوه قضائیه در ایران مستقل است و در مقایسه با بسیاری از کشورهای منطقه، آزادی بیان و آزادی فعالیت های رسانه ای در ایران، بسیار بیش تر است. 
وی تاکید کرد درباره موضوعاتی همچون حقوق بشر و آزادی بیان، نسخه پیچی از بیرون کشور را مفید و به صلاح نمی دانیم و معتقدیم برای بهبود شرایط، گروه های حقوق بشر بومی مورد نیازند که در ایران، شمار فراوانی از آنان کاملا فعالند.  
 
آقای ظریف درباره قانون اخیر کنگره آمریکا مبنی بر ضرورت درخواست روادید برای ایرانیان دو تابعیتی و یا افرادی که برای سفر به آمریکا به روادید نیاز ندارند اما اگر به ایران سفر کرده باشند، باید روادید ورود به آمریکا درخواست کنند، گفت : در هیچ یک از عملیات تروریستی، به ویژه از 11 سپتامبر 2001 به بعد، یک ایرانی دست نداشته است اما آمریکا، این رفتار نادرست را در برابر ایرانیان اتخاذ می کند. 

 

به گفته وزیر امور خارجه ایران، آمریکا برای کشورهایی که اتباعشان در اکثر عملیات تروریستی دست دارند، محدودیت ایجاد نمی کند. 

 

ظریف گفت: دولت ایران این قانون را ظالمانه می داند و علیه آن اقدام می کند اما ایرانیان مقیم غرب نیز باید علیه این قانون به پا خیزند و از هر طریقی که ممکن است، فشار بر دولت و کنگره آمریکا را افزایش دهند تا این قانون اصلاح شود. 
 
وی افزود : ایران آماده همکاری دانشگاه های آمریکاست اما این قانون، سد راه توسعه همکاری های آکادمیک دو کشور است بنابراین، دانشگاهیان نیز باید به دولت آمریکا اعتراض کنند.
 
وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح روند گقتگوهای هسته ای با شش کشور دیگر، از نقش کاترین اشتون، رئیس(انگلیسی) پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا قدردانی کرد و درباره بحران سوریه گفت ما از ابتدای این بحران اعلام کردیم باید آتش بس فوری برقرار و گفتگوهای سوری ها با هم آغاز شود. 
 
ضرورت آتش بس در بیانیه گفتگوهای ژنو1 و 2 به صراحت آمده است که همان توصیه ما بود و از زمانی که ما به گفتگوهای سوریه دعوت شدیم، پیشرفتی در مذاکرات حاصل شد. 
 
ظریف افزود در بیانیه های مربوط به گفتگوها درباره سوریه، آتش بس خواسته نخست است اما ما می گوییم آتش بس باید برای همه طرف ها باشد وگرنه چراغ سبزی برای تروریست ها، در گروه ها و سازمان هایی همچون احرار شام، جبهه النصره و القاعده خواهد بود. 
 
آقای ظریف در پاسخ به پرسشی دیگر گفت رعایت حقوق بشر، خواسته ای عادلانه و اسلامی است که با توجه به شیعه بودن ما،  اصول مذهبی به شمار می رود و دولت جمهوری اسلامی،  به آن توجه می کند زیرا علاوه بر وظیفه ای دینی، موجب رضایت ملت می شود که همین موضوع به قدرت بیش تر دولت منجر می شود. 
 
وی افزود: پس رعایت حقوق بشر، خواست دولت ایران است اما در تفسیر آن و چگونگی انطباقش به فعالیت رسانه ها و آزادی بیان، ممکن است اختلافاتی با غربی ها داشته باشیم. 
 
ظریف با بیان اینکه ما ادعا نمی کنیم در ایران، بدون نقص عمل می کنیم  گفت: در عین حال معتقدیم هرگونه پیشنهاد بهبود اوضاع، باید از درون ایران و بومی باشد نه از بیرون آن. 
 
وزیر امور خارجه کشورمان افزود:  در حالی که در بسیاری از کشورهای منطقه، انتخابات یک رویاست، در جمهوری اسلامی ایران، همه امور از انتخابات منشا می گیرد و اشکال گوناگون انتخابات، برگزار می شود اما کم تر دیده ایم غربی ها درباره انتخابات در دیگر کشورهای منطقه نظر دهند. 
 
وی پرسید چرا در غرب در این باره که دولتی حتی یک انتخابات برگزار نکرده است و مردم یمن را می کشد، سکوت می کند. 
 
به گفته وزیر خارجه کشورمان، از نظر ما تفکر صهیونیسم، اندیشه ای نیست که با آن بتوان رابطه برقرار کرد .
 
 وی  افزود رژیم صهیونیستی، از بدو پیدایش، مردم کشورهای منطقه را در فلسطین، لبنان و مناطق دیگر می کشد اما ایران برای مشکلات منطقه شماتت می شود.
 
ظریف تاکید کرد فجایع صهیونیست‌ها در خاورمیانه، سال ها پیش از تولد جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و نفرت همگانی را در پی داشت و بنابراین، شماتت ایران برای مشکلات منطقه، بی مورد است. 
 
وزیر خارجه ایران افزود نسل هاست مردم فلسطین در اردوگاه های آوارگان زندگی می کنند و بدیهی است رفتار صهیونیست ها، موجب بیزاری مردم منطقه از آنان می شود.
 
ظریف گفت: بلافاصله پس از قانون اخیر کنگره آمریکا، با جان کری، وزیر خارجه ایران گفتگو و مکاتبه کردم و پس از چند بار گفتگو و تذکر این موضوع که این قانون، مخالف روح حاکم بر برجام است، وی در نامه ای کتبا نوشت که اجرای این قانون به گونه ای خواهد بود که منافع مشروع اقتصادی ایران آسیب نبیند. 
 
وی تاکید کرد ایران همین الان نیز آماده است بخش صدور روادید را راه اندازی کند اما ظاهرا طرف انگلیسی، آمادگی ندارد. 

 

وزیر خارجه در پاسخ به احتمال نگرانی ایران از نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و رد برجام گفت: اگر رئیس جمهوری فعلی آمریکا نتوانست برجام را رد کند، هیچ رئیس جمهوری دیگری قادر نخواهد بود برجام را لغو کند.
 
وی افزود: سخنان داوطلبان نامزدی احزاب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تبلیغات انتخاباتی است بنابراین، ما نگران لغو برجام نیستیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
نادر
Germany
۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۹
خدا وکیلی حرف دل میزنه آقای ظریف ...واقعا امیر کبیر ایران هستن امیدوارم همیشه موفق باشن
2
24
احسان
۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۶
تن امیر کبیر نلرزون خواهشا بله حرفاش به دل ساده لوحایی مثل بنفشا فقط میشینه
ناشناس
۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷
حرف دل تو و غرب زده ها رو میزنه
احسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۳
شما اصلن نگران چی هستین که بخواین نگران لغو برجام باشین مطمئن باش برجام لغو نمیشه هرکی دیگه هم بیاد میذارتش رو سرش انقد میشه تفسیر به رای ازش کرد که شاید فقط به روحش آسیب برسه نه خودش
7
1
پربازدیدترین آخرین اخبار