به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ «زندان موصل» كه توسط جواد كامور بخشایش گردآوری و تدوین شده، ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه دوشنبه ۱۹ بهمن ماه با حضور مسئولان و مدیران فرهنگی و هنری، پژوهشگران تاریخ شفاهی و خانواده آزادگان، جانبازان و شهدا در فرهنگسرای اندیشه رونمایی میشود.
در این مراسم شخصیتهایی همچون سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محسن مومنیشریف رئیس حوزه هنری، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمدحسن ابوترابیفرد نماینده مجلس شورای اسلامی، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری، دكتر محمدرضا سنگری و همچنین علیاصغر رباط جزیی آزاده و جانباز كشور و خانواده های شهدا و آزادگان حضور خواهند داشت.
كتاب «زندان موصل» به خاطرات «علیاصغر رباط جزی» از رزمندگان و اسرای دوران دفاع مقدس میپردازد، رباط جزی بیش از ۸ سال از دوران اسارت خود را در اردوگاههای موصل یك، دو، سه و چهار تكریت عراق گذراند و در این مدت اقدامات مختلفی از نظر فرهنگی، سیاسی و عقیدتی برای تقویت روحیه اسرا و نیز اتحاد میان آن ها انجام داد.
جواد كامور بخشایش نویسنده كتاب، درباره شخصیت «علیاصغر رباط جزی» می گوید: سابقه مبارزاتی این آزاده به سالهای قبل از انقلاب بازمیگردد كه به عنوان یك مبارز سیاسی با گروههای مختلف پیش از انقلاب همكاری داشت. در اوج مبارزات انقلاب و در آخرین روزهای سقوط حكومت پهلوی تیری به سینه وی اصابت و ایام پیروزی انقلاب را در بیمارستان سپری كرد.
كامور بخشایش همچنین میگوید: كتاب «زندان موصل» جزو خاطراتی است كه زاویه جدیدی از فضای اسارت را روایت میكند و در كنار شكنجه هایی كه در آن مقطع زمانی و مكانی صورت گرفته، این كتاب به بحث رهبری فرهنگی شخصیت اصلی می پردازد. البته این شخصیت را نمیتوان با حجت الاسلام ابوترابی مقایسه كرد. چرا كه ایشان در دوران اسارت شخصیتی مذهبی بودند، اما علیاصغر رباط جزی به نوعی رهبری فرهنگی را اداره می كند و در تمامی برنامه های فرهنگی در دوران اسارت نقش دارد و دخیل است.
كتاب خاطرات «علیاصغر رباطجزی» با عنوان «زندان موصل» به كوشش جواد كامور بخشایش گردآوری و تدوین شده و توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. این اثر از سوی فرهنگسرای اندیشه به همت انتشارات سوره مهر رونمایی میشود.
فرهنگ سرای اندیشه در خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، بوستان اندیشه واقع شده است.