به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، داوود عامری، دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی در همایش ائتلاف نخبگان علیه تروریسم برای صلح عادلانه که صبح امروز یکشنبه در محل مجمع جهانی صلح اسلامی برگزار شد اظهار داشت: پدیده تروریسم به عنوان یک پدیده شوم برای صلح جهانی و زندگی بشر محسوب می شود که جهان و زندگی انسان ها را به مخاطره انداخته است و هر روز شرایط خود را به زندگی بشر تحمیل می کند.
تروریسم آینده تهدیدآلودی را به جهان دیکته می کند
وی ادامه داد: شرایطی که ما امروز در جهان در خصوص تروریسم داریم آینده تهدیدآلودی را از سوی این پدیده به ما دیکته می کند و تبدیل به یک درد مشترک انسان ها در جهان شده است.
دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی ادامه داد: امروز این پدیده فقط در قالب حذف فیزیکی انسان ها خلاصه نمی شود و باید از تعریف سنتی آن فاصله گرفت. این پدیده امروز در حوزه های سیاسی، فرهنگی و امنیتی خود را نشان می دهد و برای برخورد با این پدیده نامیمون باید اهتمام و جدیت مناسب تری فراهم شود و نباید فقط به دنبال اقدامات دولت ها و دستگاه های بین المللی در جهان نشست.
عامری سخنان خود را با طرح سوالاتی مانند اینکه دلیل رشد پدیده شوم تروریسم در سال های اخیر و عدم مقابله با آن چیست؟ اینکه امروز تروریست ها منابع مالی و قدرت خود در حوزه رسانه را از کجا می آورند؟ و اینکه امروز اگر قدرت ها اراده کنند قادر خواهند بود تمام شبکه های مجازی داعش را ببندند اما چرا این اقدام را انجام نمی دهند؟ چرا امنیت بشر به سادگی مورد خدشه قرار می گیرد ادامه داد و تصریح کرد: ما در مجموع جهانی صلح اسلامی بحث های مفصلی در این خصوص انجام دادیم امروز قدرت ها و دولت ها منافع در جریان های تروریست دارند یا ملاحظاتی در این خصوص دارند.
وی افزود: به نظر می رسد اگر بخواهیم با تروریسم در جهان برخوردی همه جانبه داشته باشیم باید برنامه ریزی همه جانبه نیز در این خصوص انجام دهیم امروز دولت ها و دستگاه های بین المللی می توانند در این خصوص موثر باشند ائتلاف های نمادین در این راستا تشکیل شده اما نتوانسته است انتظارات جهان در برخورد با تروریسم را برطرف کند.
نخبگان جهان در مقابله فکری و اندیشه ای با تروریسم بسیار تاثیرگذارند
دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی تصریح کرد: به اعتقاد ما نخبگان جهان در مقابل مقابله فکری و اندیشه ای با مقوله تروریسم می توانند موثر باشند و موتور فکر و اندیشه باید جلوتر از میدان عمل حرکت کند تا عمل نیز مبتنی بر خردورزی باشد پس نخبگان نقش موثری در این خصوص دارند تا ابتدا اندیشه تروریسم خشکانده شود و سپس به مبارزه با آن پرداخت.
عامری یادآور شد: مراکز تصمیم سازی در دنیا اصولا متکی به آراء نخبگان است و آنها می توانند در تصمیم های بین المللی موثر واقع شوند اما متاسفانه تا امروز نقش تاثیرگذاری در حوزه های مدنی در مقابله با تروریسم دیده نمی شود.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد نخبگان باید به وظیفه تاریخی خود در این زمان عمل کنند امروزه در تحولات اخیر سال های گذشته معلوم شد هرگاه افکار عمومی چیزی را نپسندید دولت ها نیز مجبور شدند خود را با این افکار مطابقت دهند و نخبگان از جمله کسانی هستند که می توانند افکار مردم در این عرصه را بسیج کنند.
دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی با اشاره به برنامه های مجمع جهانی صلح اسلامی در این خصوص گفت: ما سال ها در این دبیرخانه تلاش کردیم تا زمینه اتفاقات بهتری رقم بخورد و معتقدیم در شرایط فعلی نیاز به یک فعالیت همه گیر وجود دارد لذا در دهه فجر امسال نخبگان جمهوری اسلامی دعوت به عمل آمد تا در کنار یکدیگر جمع شوند.
تشکل های مدنی ایران اراده کامل برای مبارزه با تروریسم دارند
عامری با اشاره به همایشی که به همین مناسبت در بیستم بهمن ماه سال جاری برگزار می شود اشاره کرد و گفت: همایش نخبگان به دنبال ایجاد یک جبهه با نگاه مشترک برای برخورد با پدیده تروریست تشکیل می شود تا این پیام را به جهان مخابره کنیم که ایران و تشکل های مدنی اراده کامل برای مبارزه با تروریسم دارند.
وی ابراز امیدواری کرد که با کمک همه نخبگان محدودسازی جهانی و محو تروریسم در جهان انجام شود و ادامه داد: برای نیل به این هدف نیازمند استفاده از ظرفیت های نخبگی در صحنه بین المللی هستیم و دبیرخانه ائتلاف نخبگان علیه تروریسم نیز دبیرخانه ای است که مفتخر است با همکاری نخبگان علاقه مند در این حوزه همکاری کند.
دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی با اشاره به محورهای جزئی تر نشست روز سه شنبه ادامه داد: این نشست با حضور نخبگان ایرانی برای مقابله با این پدیده شوم به ایده پردازی لازم در این حوزه ها میپردازد و ایده های خود را به دستگاه های رسمی ارائه خواهد داد.
عامری تصریح کرد: به نظر می رسد ما بتوانیم در نشست بیستم به تعریفی دقیقی از حوزه تروریسم ادامه دهیم و اطمینان داریم ظرفیت های فوق العاده ای در نخبگان جمهوری اسلامی وجود دارد.
وی هدف دیگر برگزاری نشست بیستم بهمن را ابلاغ هشدار به دستگاه ها و کشورهای بین المللی و منطقه ای دانست و گفت: اگر ما بتوانیم مطالبه گری درستی را از سوی گروه های مردمی ایجاد کنیم دستگاه های بین المللی رسمی نیز به تحرک جدیدی واداشته خواهند شد.
مهمان ویژه همایش جهانی علیه تروریسم دبیر شورای عالی امنیت ملی است
دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی با بیان اینکه در همایش نخبگان علیه تروریسم بیش از ده مرکز علمی فرهنگی و 30 مرکز مردمی در این همایش حضور خواهند داشت تصریح کرد: ما از بخشی از مسئولان و نخبگان کشور نیز برای حضور در این همایش دعوت به عمل آوردیم لذا مهمان ویژه حاضر در این مراسم دبیر شورای امنیت ملی خواهد بود تا جهت گیری رسمی جمهوری اسلامی در خصوص تروریسم را از زبان وی بشنویم همچنین از 5 نفر از نخبگان دائمی دبیرخانه ائتلاف جهانی علیه تروریسم نیز دعوت شده تا در موضوعات مورد نظر همایش به ارائه نظریات خود بپردازند.