به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ حمید چیت چیان در مراسم بهرهبرداری از تصفیهخانه فاضلاب شماره 3 قم، با بیان اینکه مطلب که مسئله فاضلاب از اهم مسائل کشور است، اظهار داشت: قریب 32 میلیارد مترمکعب فاضلاب شهری و روستایی در کشور تولید میشود که 5 میلیارد مترمکعب آن به فاضلاب شهری و 28 میلیارد مترمکعب به زهآب کشاورزی اختصاص دارد.
وی ادامه داد: فاضلاب شهری قم، حجم قابل توجهی را به خود اختصاص داده که با بزرگتر شدن شهر، نگرانی مسئله زیستمحیطی در جامعه را بهصورت جدی رقم میزند.
چیتچیان با بیان اینکه از تاسیس شرکتهای آب و فاضلاب 25 سال میگذرد، گفت: 42.4 درصد فاضلاب شهری تحت پوشش شرکتهای آب و فاضلاب قرار دارد و بهصورت صحیح دفع میشود، ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب که تمام فاضلاب کشور بهصورت صحیح دفع شود، فاصله زیادی داریم.
وی با بیان این مطلب که در دولت یازدهم 76 تصفیهخانه فاضلاب به مدار میآید، افزود: 50 یا 60 شهر کشور در پوشش این مدار قرار میگیرند که 5.3 میلیون نفر جمعیت شهر را زیرپوشش شبکههای فاضلاب قرار خواهند داد و تا پایان دولت یازدهم نیز این رقم 9 درصد افزایش خواهد یافت.
وزیر نیرو با ابراز نگرانی از دفع فاضلاب برخی روستاها که در کنار دریاچه یا رودخانهها قرار دارند، بیان داشت: با توجه به نگرانی و دغدغههایی که در این خصوص وجود دارد، 186 روستا در اولویت اجرای تصفیهخانههای فاضلاب هستند که از این تعداد 111 روستا از طریق بانک توسعه اسلامی تامین اعتبار میشوند.
وی با اشاره به اینکه، تصفیهخانه قم بیش از 50 درصد جمعیت قم را تحت پوشش قرار میدهد، و با تکمیل شبکههای فاضلاب این میزان به 60 درصد افزایش مییابد، اظهار داشت: تصفیهخانه فاضلاب قم با بالاترین فناوریهای روز جهان مورد بهرهبرداری قرار می گیرد و از گاز آن نیز برای تولید برق استفاده میشود.
چیتچیان ادامه داد: 70 درصد برق مورد نیاز این تصفیهخانه از فرایند تصفیه و تولید گاز حاصل از لجن تامین می شود و لجنهای خشک شده نیز به مصرف کود کشاورزی میرسد.
وی با بیان اینکه در کنار افتتاح تصفیهخانه فاضلاب، فعالیتهای مجدد برای آبرسانی شهری و روستایی آغاز میشود، خاطرنشان کرد: نواقصی در طرح بودجه وجود داشت که مرتفع شد و از امروز مجتمعهای آبرسانی با توانمندی بیشتری فعالیتهای خود را از سر خواهند گرفت.
وزیر نیرو ضمن تقدیر از خدمات تسهیلاتی بانکها و صندوق توسعه ملی که برای تامین منابع مالی این تصفیهخانهها تلاش کردهاند، بیان داشت: بیش از 2 میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور و بیش از 31 میلیون نفر از جمعیت شهری قادر هستند از آب شرب مطلوب استفاده کنند.