به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، ناتو از مأموریت سه جانبه آلمان، یونان و ترکیه برای نظارت و مبارزه با قاچاق پناهجویان در امتداد دریای اژه بین ترکیه و یونان حمایت میکند.
شبکه فاکسنیوز گزارش کرد، «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه (امروز) در نشست وزرای دفاع ائتلاف بینالمللی علیه داعش در مقر ناتو در بروکسل اعلام کرد: «ناتو و تمامی طرفین مذاکره امروز صبح به تمایل ناتو برای پشتیبانی و بخشی از این عملیات بودن، تأکید کردند».
وی ادامه داد: «هر سه کشور بر لزوم اقدام فوری ناتو تأکید کردند و آمریکا نیز به شدت با آن موافق است زیرا زندگی افراد و سرنوشت آنها در معرض خطر قرار دارد».
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو بعد از نشست وزرای دفاع کشورهای ائتلاف ضدداعش، گفت که گروه دریایی ناتو موظف شده است که هرچه سریعتر با ناوهای جنگی به این محدوده که در حال حاضر تحت فرماندهی آلمان است، اعزام شوند تا بعنوان بخشی از مأموریتی که به آنها محول شده است، مسئولیت نظارت بر آن منطقه را برعهده بگیرند.
منابع دولت آلمان میگویند که آلمان، یونان و ترکیه از ناتو می خواهند که نظارت بر دریای اژه را آغاز کند تا یک بینش و دید واضح درباره چگونگی کار قاچاقچیان انسان در سواحل ترکیه به دست آورند.
ترکیه در واقع یک نقطه عبور برای بیش از یک میلیون آوارهای است که در سال ۲۰۱۵ وارد اروپا شدند. اروپا بدترین بحران پناهجو را از جنگ جهانی دوم تاکنون تجربه کرد. این آوارگان وقتی به یونان میرسند، به المان، فرانسه و اسکاندیناوی سفر میکنند اما برای رسیدن به یونان مجبورند از دریای اژه عبور کنند. حدود ۷۰ هزار نفر از آنها تنها در ماه ژانویه اقدام به چنین کاری کردند و ۴۰۰ نفر از آنها در حین انجام چنین کاری جان خود را از دست دادند.
بسیاری از این آوارگان از کشورهای سوریه، عراق، افغانستان و شمال آفریقا هستند. از فرماندهان نظامی ناتو خواسته شده است که یک طرح عملیاتی را جمعآوری کنند و کمیته نظامی ناتو قبل از تصویب این طرح در شورای آتلانتیک شمالی، آن را مورد بررسی قرار میدهد.