به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از راه آهن جمهوری اسلامی ایران، «سیدمرتضی علی احمدی» از رشد میزان ترانزیت از سال 1392 تاکنون خبر داد و افزود: خوشبختانه با مدیریت راهبردی و پیاده سازی اقتصاد مقاومتی در کشور، این میزان از سال 1392 روند رو به رشدی را تجربه کرده؛ به طوری که اکنون میزان ترانزیت به رشد 130 درصدی رسیده است.
احمدی تاکید کرد رشد ترانزیت موجب شده است کشورهای همسایه بیش از گذشته به همکاری مشترک با کشور ایران در بخش ریلی و استفاده از مسیرهای ریلی ترغیب و تشویق شوند.
وی اضافه کرد: در بررسی سهم تناژ بخش بین الملل، امسال رشد 55 درصدی ترانزیت رخ داد. پارسال این سهم 23 درصد بود.
مدیر کل بازرگانی و بازاریابی راه آهن درباره سهم تناژ انواع کالا در ترانزیت گفت: پارسال غلات، سیمان و کالاهای عمده، بیشترین سهم را در ترانزیت داشت. این موضوع امسال متوجه ترانزیت گوگرد شد که سهم 26 درصدی را دارد.
وی اضافه کرد: امسال سهم ترانزیت حمل پنبه 20 درصد بود که نسبت به سهم 29 درصدی پارسال، روند کاهشی داشت اما در مجموع، میزان تناژ آن در سال گذشته 208 هزار تن بود که امسال به 260 هزار تن رسید.
احمدی اعلام کرد امسال سهم ترانزیت کود 14 درصد بود که نسبت به پارسال رشد داشت.
همچنین از آغاز امسال راه آهن خراسان سهم 83 درصدی ترانزیت را از آن خود کرد و پس از آن راه آهن هرمزگان بیشترین سهم را داشت.
وی افزود: ترکمنستان با 51 درصد ترانزیت به مقصد دبی بیشترین سهم را داشت و پس از آن ازبکستان قرار گرفت.
مدیرکل بازرگانی و بازاریابی راه آهن بهبود سرعت سیر، راه اندازی قطارهای باری برنامه ای و اولویت در حمل، اعطای تخفیف برای جذب صاحبان کالا و شرکت های حمل و نقلی، ارائه تسهیلات در پرداخت کرایه، افزایش تسهیلات گمرکی، تسهیل در مجوز استاندارد، مجوز تردد واگن های ایرانی در منطقه کشورهای عضو اتحادیه همسود (سی.آی.اس- CIS) و بهبود فرایند تخلیه و بارگیری را از اقدام های راه آهن برای جلب رضایت مشتریان خود اعلام کرد.
وی اعلام کرد برای توسعه ترانزیت با رویکرد افزایش امنیت، منافع ملی و ارزآوری و سودآوری در دوران پساتحریم اقدام هایی مانند امضای موافقتنامه های سه جانبه بین راه آهن ایران، ترکمنستان و قزاقستان در زمینه تعرفه، مذاکره با تاجیکستان درباره ترانزیت و صادرات آلومینیوم و اتصال خط آهن قزوین- رشت به آستارا و پس از آن به جمهوری آذربایجان انجام شده است.