آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۸۲۲۰

یکدست شدن گویش‌ها نتیجه بی‌توجهی به قصه‌گویی است

یک پژوهشگر فرهنگ عامه، قصه‌گویی را عاملی مهم و تاثیرگذار در حفظ زبان و گویش‌های متنوع دانست و از بی‌توجهی به آن ابراز نگرانی کرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از  اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سیداحمد وکیلیان پژوهش‌گر فرهنگ مردم با اشاره به این‌که گسترش سریع رسانه و فضای مجازی نوع زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است گفت: بی توجهی به قصه‌گویی - به عنوان یک ابزار قوی برای رسیدن به اهداف پرورشی و تربیتی در حوزه کودک و نوجوان - باعث آسیب مهم دیگری به نام یک‌دست شدن زبان و گویش مردم شده است.

 

وکیلیان با تاکید بر این‌که قصه‌گویی می‌تواند از نظر زبان‌شناسی و مردم‌شناسی رسانه امروز را در مسیر صحیح و مفید قرار دهد افزود: قصه اگر با تمام زیبایی‌ها و ضوابط خود وارد رسانه شود می‌تواند جمع زیادی از مخاطبان را - که تجربه آن در مورد قصه‌گویی‌های رادیویی به وفور دیده شده است - جذب کند.

 

این پژوهش‌گر فرهنگ مردم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دوستی و هم‌زیستی در میان اقوام ایرانی گفت: بیگانگی اقوام از آداب و سنن، گویش و زندگی یکدیگر می‌تواند تاثیر نامطلوبی به جا بگذارد و حتی مردم مختلف جهان نیز بایستی برای حفظ فرهنگ‌ها از تعاملی نزدیک برخوردار باشند.

 

وکیلیان با تاکید بر نقش مثبت جشنواره‌های بین‌المللی قصه‌گویی در پرداخت این تعامل میان فرهنگی گفت: جوشش و همگرایی میان نژادها و مردم کشورهای مختلف در این جشنواره‌ها از راه قصه برقرار می‌شود.

 

وی در پایان از تاثیر مثبت قصه درمانی سخن گفت و استفاده علمی از آن را در سنجش رفتار کودکان و نوجوانان و حتی بزرگسالان قابل توجه دانست و گفت: در بسیاری از نقاط جهان از قصه‌گویی برای کنترل ضربان قلب و هیجان در افراد استفاده می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار