به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، الیاس نادران در نشست «بررسی تاثیرات مخرب فساد اقتصادی بر بحران رکو و فاجعه بیکاری» که امروز در دفتر انجمن روزنامه نگاران مسلمان برگزار شده بود ضمن تسلیت ایام فاطمیه (س) گفت: فساد مالی مقامات سیاسی و یقه سفیدها و مقامات عالی رتبه می تواند به روند جاری و اقتصادی و سلامت کشور بیشترین لطمه را وارد و هر گونه برنامه ریزی در کشور را با این ترکیب خنثی کند و اجازه ندهد که کشور در جایگاه واقعی خود در اقتصاد منطقه و آن چه که متناسب با شان ملت ایران است صورت پذیرد.
وی در ادامه گفت: بنا به اقرار شعارهای گروه های مختلف سیاسی رونق اقتصادی، معیشت و اشتغال جوانان از اساسی ترین معضلاتی است که کشور با آنها درگیر است و ادعا می شود که برای حل و فصل این معضلات برنامه وجود دارد.
نادران ادامه داد: من در ابتدا اجازه می خواهم که به فال نیک بگیرم لیستی که دولت آن را ساخته و در مجلس به مردم عرضه کرده اقرار به این موضوع کردند که رکود در کشور عمیق است و مشکلات اقتصادی باقی است حتی جدی تر از گذشته است و مستلزم این است که برای علاج آنها به رونق اقتصادی روی آورد این واقع بینی و اقرار به اینکه در مدیریت کاستی هایی وجود دارد و کاستی ها قادر به این نشده است که اساسی ترین مشکل ایران که رکود و بیکاری است به خصوص بیکاری در جوانان است این اقرار مبارک است.
نماینده مردم تهران بیان داشت: آنچه که برای ما مهم است این است که لیستی که دولت ساخته و به مردم ارائه کرده است برای حل و فصل مشکلات موجود اقتصادی کشور چه برنامه ای را دارند و در اجرای آن برنامه با کدام مردان سیاسی، اقتصادی و کارشناسان در مجلس می خواهند این معضلات را از سر راه دولت بردارند و من معتقدم که مقایسه، مقایسه قابل فهم و قابل درکی است که ما بیان کنیم که این ادعاها کجا می تواند محقق شود.
مفاسد اقتصادی اساسی ترین مانع در ایجاد اشتغال در کشور
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اساسی ترین مانع که امروز در بحث اشتغال و رکود مزمن و عمیق در کشور وجود دارد مفاسد اقتصادی است و اگر ما ادعا کرده ایم که برای حل مشکلات برنامه داریم و در لیست سی نفره شهر تهران ده نفر از افرادی که در این لیست قرار گرفتند یا سابقه وزراتی و یا قانونی و هم اساتید دانشگاه ها هستند که در حوزه اقتصادی کشور سابقه دارند و در این حوزه اقدامات پژوهشی انجام داده اند.
نادران با طرح پرسشی مبنی براینکه مفاسد اقتصادی چگونه می تواند باعث شود رونق در اقتصاد مقاومتی رخ ندهد گفت: برابر مطالعات علمی انجام شده در تجربه کشورهای مختلف فساد باعث می شود تا رشد اقتصاد متوقف شود و دلیل آن این است که فساد ریسک سیاسی در سرمایه گذاری کشورهای متعدد را به شدت بالا می برد و بالا رفتن ریسک اقتصادی ایجاب می کند که سرمایه گذاری هایی در کشور انجام شود که حاشیه سود آنها بالاتر از بقیه باشد و صاحبان سرمایه به جای طی مسیر صحیح برنامه برمبنای قانون به دنبال مناسباتی می گردند که از طریق آن مناسبات بتوانند منافع بیشتری را به دست آورند و این مناسبات غلط سیاسی را در مرکز قدرت سیاسی تعقیب می کنند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس اذعان داشت: بعد از جنگ دولت سازندگی شکل گرفت که این دولت سیاست های تعدیل اقتصادی را تعریف کرد در اینجا شاهد هستیم وقتی بحث بر این شد که از مولفه های تعدیل اقتصادی خصوصی سازی است لذا در این امر اتفاق نامبارکی افتاد که هنوز آثار آن در اقتصاد ما پیدا است. و آن آثار این است که در بسیاری از موارد فروشنده و خریدار یک فرد است. یک طرف قرارداد را وزیر امضا می کرد و طرف دیگر را نیز دوباره وزیر به عنوان خریدار امضا می کرد و منافع این قراردادها به جیب افرادی می رود که به قدرت سیاسی نزدیک تر هستند.
وی افزود: به اندازه ای این توسعه اقتصادی توسعه پیدا کرد که دولت به ناچار بعد از یک دوره کوتاه این برنامه خود را متوقف کرد و افرادی که این بهره را بردند در اقتصاد ملی عادت کردند که نظام سیاسی کشور را بر همان مدار گذشته تعریف کنند و ورود پول های کثیف به انتخابات از این ناحیه شکل گرفت و تشکیل احزاب دولت ساخته ای که در دولت آقای هاشمی شکل گرفت و همین پول های کثیف از مجاری دولت به بخش خصوصی منتقل شد و در بین گروه های مختلف سیاسی توزیع شد نتیجه آن این شد که حتی در دولت اصلاحات نیز که با آقای هاشمی در زمان خود نسبتی نداشت شش نفر از وزرای اقتصادی دولت سازندگی در دولت اصلاحات نیز حضور داشته باشند شش نفر از وزرای اقتصادی دولت اصلاحات همه کارگزارانی بودند که جزو وزرای اقتصادی دولت به شمار می رفتند و برای این دولت ها حوزه سیاسی فرهنگ اجتماع از حوزه های فرعی محسوب می شد و بهره برداری از امکانات و منافع دولتی و توجه به مناسبات که حامیان مالی این جریان بودند به هیچ عنوان ساختار تغییر نکرد.همین جریان بعدها در دولت های بعدی که در نقطه مقابل اصلاحات شکل گرفتند و با رای مردم در عرصه خدمتگذاری حضور یافتند در دولت های بعدی نفوذ کردند و همان مناسبات غلط را بار دیگر تمدید و دنبال کردند.
نادران گفت: عزیزی که امروز ادعای مبارزه با فساد را دارد و دائما رقبای خود را محکوم می کند نباید فراموش کند که برادرش با حمایت مشایی، بقایی نزدیک ترین افراد به رئیس جمهور سابق بیشترین امتیاز را در تاسیس هلدینگ گردشگری در کشور گرفتند و برمبنای آن بانک گردشگری را در کشور ایجاد کردند تا منبع مالی برای انجام کارهایی که بعد از آن می خواهند انجام دهند باشد اگر آقای رحمانی فضلی وزیر محترم کشور دنبال رد پای پول های کثیف می گردد باید این مسیر را دنبال کند.
نادران گفت: ما براساس قانون برای توزیع یارانه های کشور دولت را ملزم کرده ایم که باید طبقات مختلف درآمدی مردم را شناسایی کند تا بتواند یارانه ها را هدفمند و افراد نیازمند پرداخت کند و افراد ثروتمند که پول خرد در جیبشان میلیارد تومان است نیازی به یارانه های 45 هزار و 500 تومانی ندارند، اما آقای رئیس جمهور بیان داشتند که ما نمی توانیم به حساب های بانکی مردم ورود کنیم و به این حساب ها سرک نمی کشیم، آیا رئیس جمهور می شود به ما بفرمایند برای مبارزه با پول شویی و تعقیب رد پول های کثیف در سیستم بانکی و مبارزه با پول شویی در سیستم بانکی چه شیوه ای را در نظر دارند که در کشور اجرایی کنند و پول افراد مختلف را در سیستم بانکی رصد کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: مجلس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تصویب کرده است و این قانون را با مشارکت قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، گمرک، تعزیرات و دیگر نهادهایی که در این امر خطیر حضور داشتند مبارزه می کردند از تجارب این نهادها استفاده و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تصویب کرد اما چرا دولت بعد از دو سال حتی آیین نامه های اجرایی این قانون را عملیاتی نکرده است.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس اظهار داشت: معتقدم اگر آیین نامه های اجرایی این قانون عملیاتی می شد باید دولت به سراغ بزرگترین قاچاقچیانی که 20 میلیارد دلار قاچاق وارد کشور می کنند و کمترین اثر این قاچاق این است که جوانان تحصیل کرده ما هر روز بیکارتر از روز قبل می شوند.
وی افزود: افراد قاچاقچی آدم های عادی در خیابان و ناشناخته نیستند.
نادران گفت: نظامی که در خارج از کشور امنیت را ایجاد می کند آیا قادر نیست که قاچاقچیان کالا و ارز را شناسایی کند یا اینکه قاچاقچیان کالا و ارز به قدرت سیاسی خود را به نحوی متصل کرده اند که هزاران هزار تن میوه خارجی وارد این کشور می شود تا تهران می آید اما هیچ ناظر دولتی آنها را نمی بیند و این چشم ها اکنون کجا هستند؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اگر آقایان در قاچاق دخیل نیستند اراده خود را بر اجرای قانونی که بر آنها ابلاغ شده است و از شورای نگهبان عبور کرده بیایند بیان کنند چرا این قانون لازم الاجرا هنوز اجرایی نشده است. یا این افراد فهم درست، عرضه درست، ندارند و یا اینکه خودشان شریک دزد هستند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت: اساسی ترین مشکل در این کشور در بحث مبارزه با مفاسد مقابله با مقامات دولتی و یقه سفیدهایی است که قانون را می شناسند اما به آن عمل نمی کنند و بدتر از آن اگر هم بخواهند عمل کنند گزینشی عمل می کنند.
چرا هاشمی از بررسی پروند کرسنت عصبانی می شود؟
وی در ادامه به پرونده کرسنت اشاره کرد و اذعان داشت: در قضیه کرسنت مشاهده کردید که دلالان نفتی برخلاف منافع ملی کشور برای یاری رساندن به طرف قرارداد شرکت ملی گاز ایران پیوست ششم را اضافه کردند که داوری از محاکم ایرانی و بین المللی خارج کنند و برای این پیوست ششم مدیر عامل کرسنت چه قدر هزینه کرد؟ و این هزینه ها به جیب چه کسانی رفت؟ چرا در زمان خودش محاکمات انجام نگرفت؟ چرا تا هر وقت صحبت از مقابله با پرونده کرسنت شد آقای هاشمی مستقیما رهبری نظام را هدف گرفتند؟ این فساد اقتصادی در کرسنت به کجا می خورد که آقای هاشمی این همه عصبانی می شود؟
نادران در ادامه به سخنان رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: رهبر کبیر انقلاب بیان داشته اند که اگر از نزدیکان من نیز خلاف قانون رفتاری را انجام دادند با آن برخورد کنید و حضرت علی (ع) نیز با برادر خود عقیل به گونه ای برخورد کرد که عقیل دیگر به بیت المال نظری نداشته باشد و این ها الگوهای رفتاری ما هستند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: در استت اویل یزدان پناه یزدی 15 میلیون دلاری که قرار بود داده شود قسط اول آن در بانک مرکزی تجارت تهران ارائه شد و وقتی در طرف خارجی افشا شد این فرد این مقدار پول را برداشت و به کشور امارات فرار کرد آیا او تنهایی قادر بود که چنین کاری انجام دهد؟ این آقای جنویری که در اسناد استت اویل هست و در حکم دادگاه مربوط به استت اویل قاضی صریحا قید می کند که در این رشوه گیری چون طرف ایرانی متصل به یکی از مقامات عالی رتبه است از تعقیب آن ما صرف نظر می کنیم آن مقام عالی رتبه کجا است؟ مقامات قضایی ایران توانایی برخورد با این مقام عالی رتبه را داشتند چرا ملاحظات سیاسی را رعایت کردند؟ و مقامات قضایی پرونده استت اویل منافعشان در این پرونده بود تا از اقتصاد ایران چیزی نصیبشان شود مقامات قضایی ایران چرا باید ملاحظه کاری می کردند؟
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس افزود: اگر آن روز به این مسئله رسیدگی می شد آنهایی که مدعی هستند برای این کشور سرمایه گذار بیاورند و برنامه داشتند و در آن برنامه با فساد اقتصادی مبارزه می کردند امروز کشور در نقطه ای فراتر از آنچه که امروز قرار دارد قرار داشت.
وی با تاکید براین مطلب که ریشه فساد در دولت آقای هاشمی شکل گرفته است گفت: ریشه فساد در دولت آقای هاشمی شکل گرفت و با امثال کرباسچی نهادینه شد و با مناسبات غلط اقتصادی ادامه پیدا کرد و امروز به یک فساد گسترده و اهتمام یافته بین مقامات و بخش های غیردولتی تشکیل شده است و این امر کار را سخت کرده است.
نادران اظهار داشت: ما نمایندگانی را می خواهیم که رونق اقتصادی را در کشور با سلامت اقتصادی کشور به ارمغان بیاورند و این که فردی فرض کند و براساس فرضش عمل کند رونق به وجود نخواهد آمد مگر با رانت خواری و وزرایی را درست کند که این وزرا به طور متوسط یک میلیارد تومان در ماه درآمد داشته باشند آنها فهم بیکاری جوانان تحصیل کرده را نمی فهمند و برای آنها نه برنامه خواهند داشت و نه توان لازم برای ایجاد شغل برای جوانان تحصیل کرده بیکار را خواهند داشت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: من معتقدم که محدودیت سنی که برای نمایندگان مجلس نهادینه شده است می بایست برای وزرا نیز گذاشته شود چرا که امروزه چند تن از وزرای دولت آقای روحانی بالای 75 سال سن دارند و دو بار کنتور عوض کرده اند و این ها نمی توانند دارایی های خود را اداره کنند و نتیجه این ضعف مدیریت این می شود که این آقایان در برنامه ریزی ها به جای حل مشکل اشتغال و ازدواج و مسکن جوانان کشور به حل مشکلات اساسی خود می پردازندو برای خودروسازی 25 میلیون تومان وام به خریداران خودرو می دهند که خودروسازان رشد کنند که خودشان در آن خودروسازی ها سهامدار هستند تا پشتیبانی های مالی در انتخابات آتی داشته باشند در ازای آن جوانان مملکت جهت مسکن دارشدن و ازدواج و اشتغال با مشکلات عدیده مواجه می شوند چرا که منابع محدود است.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس با تاکید براین مطلب که مقامات قیمت پتروشیمی ها را کاهش داده اند تا حاشیه سود پتروشیمی کشور را به خود اختصاص دهند گفت: در پیش نویس لایحه ای وزارت صنایع و معادن تهیه کرده بود قبل از اینکه تقدیم به دولت کند به کمیسیون اصل 44 آورد تا پس از تصویب در دولت در مجلس نیز بدون وقفه تصویب شود در آن زمان از وزیر سوالی را مطرح کردم که در مسائل اقتصادی کشور و در خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی آیا غیر از پتروشیمی مسئله دیگری نیست که شما در بعد از بسم الله الرحمن الرحیم موضوع پتروشیمی ها را مطرح کرده اید؟ و در ماده یک و دو آورده اید که برای پتروشیمی ها باید این کار را انجام دهید یا آن کار را انجام دهید؟ و ایشان در پاسخ به سوالات من بیان داشتند که چرا این سوال را مطرح کردید که من در قبال پاسخ او بیان داشتم چرا که بیشترین سهامدار پتروشیمی خود شما هستید و شما نمی خواهید کشور را از رکود اقتصادی نجات دهید بلکه شما به دنبال این هستید که مشکلات خود را حل کنید.
وی بیان داشت: امروز سودآورترین صنایع در کشور پتروشیمی ها هستند چرا که با یک ابزار بسیار ساده می توانند گاز را با خشک کردن تبدیل به جامد کنند و به عنوان ماده خام پتروشیمی این گاز را صادر کنند و در بازارهای بین المللی نیز این ماده خام را به خوبی می خرند و حاشیه سود آنها نیز بالای صددرصد است و برخی از این پتروشیمی ها تا 400 درصد سود حاصلشان می شود. اما برای اشتغال جوانان کشور به ازای یک میلیون تن خوراک پتروشیمی در مرحله اول که خام فروشی است تنها 500 نفر مشغول به کار می شوند؛ همین اگر همین خام فروشی در صنایع پایین دستی برود و در لایه های دوم و سوم پتروشیمی ها تبدیل به مواد دیگر شود تا 200 برابر اشتغالزایی ایجاد خواهد کرد.
وی گفت: وزیری که هزار میلیارد تومان ثروت دارد چرا نباید صنایع پایین دستی پتروشیمی را برای ایجاد شغل برای جوانان ایجاد نکند و می تواند با این کار اشتغال را برای جوانان تا دویست برابر افزایش دهد چرا این کار را نمی کند؟ چرا که حاشیه سود در این صنایع پایین دستی کمتر است و آقایان دیگر نمی توانند از رانت های نفتی متصل به شبکه دولتی استفاده کنند و کشور مجبور می شود برای واردات فرآورده های پتروشیمی به همان کشورهایی که خام فروشی پتروشیمی کرده واردات انجام دهد.
ستاد انتخاباتی دولت در ساختمان بزرگترین بدهکاری بانکی تشکیل شده است
نادران به نبود حتی یک چهره اقتصادی در فهرست انتخاباتی حامیان دولت اشاره کرد و گفت: برادر رئیسجمهور ستاد انتخاباتی فهرست حامیان دولت را در ساختمان یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی دولت یعنی آقای شبدوست قرار میدهد؛ آیا اینها میخواهند اشتغال ایجاد و با فساد مبارزه کنند؟
وی با تاکید بر ضرورت تعیین میزان بدهی شبدوست به نظام بانکی کشور خاطرنشان کرد: چه کسی از او حمایت کرده است که به زندان نیفتد؟ اگر آقای حسین فریدون این حمایت را نکرده پس چه کسی کرده است؟ دولت به قوه قضاییه اجازه دهد که همین امروز آقای شبدوست را بازداشت کند و حقوق ملت را استیفا کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خطاب به مدیران دولت و تدوینکنندگان فهرست انتخاباتی حامیان دولت گفت: آیا شما با ملت صادق هستید؟ آیا با وعده میتوان مردم را نگه داشت؟ یک سال، دو سال، ... مردم تا کی صبر کنند؟
وی با تصریح بر این نکته که «آزموده را آزمودن خطا است»، بیان داشت: تفکری که مبتنی بر رشد اقتصادی بود و ادعا داشت که توسعه اقتصادی در این کشور اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه سرمایهداران سرمایهدارتر شوند به دلیل اینکه نرخ مصرف در میان آنها پایین است و با پسانداز آنها میتوان موتور رشد در کشور را روشن کرد. بلایی به سر دولت آقای هاشمی رفسنجانی آورد که با 40 میلیارد دلار بدهی خارجی و تورم 50 درصدی در سال 74 مقام معظم رهبری مجبور شد که ترمز سیاستهای تعدیل اقتصادی را بکشد و به دولت هشدار داد که پیش از این بر گرده مردم فشار نیاورید.
نادران با اشاره به اینکه امروز صاحبان همان تفکر بیشترین سهم را در سیاستهای اقتصادی دولت دارند، گفت: مقام معظم رهبری با همین آسیبشناسی در شهریور امسال به دولت اصرار کردند که بروید یک فرماندهی مشخص کنید که بتواند اقتصاد مملکت را نجات دهد.
وی افزود: دولت بعد از همه بالا و پایین کردنها و دور هم نشستنها فردی را گذاشته است که از اقتصاد هیچ نمیداند جز منابعی از خصوصیسازی که جمع کردند برای خودشان و برادرانشان؛ همانهایی که در دولت آقای احمدینژاد نیز بیشترین سود را بردند امروز هم بر گرده مردم سوار شدند و با گفتاردرمانی میخواهند مشکلات اقتصادی کشور را حل کنند در حالی که اقتصاد این کشور عمل و مردانگی، برنامه و شجاعت در تصمیمگیری میخواهد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: با رو دربایستی و ملاحظه ثروتمندان را کردن و ملاحظه اینکه مبادا حامیان سرمایهدار دولت از دور و برش جدا شوند نمیشود اقتصاد کشور را علاج کرد.
وی با اشاره به پیوند قدرت و ثروت و شکلگیری و نهادینه شدن قدرت سیاسی در نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: اینها با ثروتهای بادآوردهای که از خصوصیسازی و صندوق توسعه ملی و حساب ذخیره ارزی درآوردهاند نمیتوانند اقتصاد کشور را رونق دهند.
نادران در ادامه سخنان خود در این نشست گفت: عرض ما این است که برای حل مشکلات اقتصادی کشور _ که در راس آنها رکود و اشتغال در حوزه جوانان و تحصیلکردهها است تداوم سیاستهای غلط اقتصادی دولت موجب شده است که امروز ارتش بیکاران تحصیلکرده هر روز بر تعدادش اضافه شود _ باید برنامه اقتصادی مشخص داشت.
وی با تاکید بر اینکه این برنامه اقتصادی مشخص جز بر ابتناء در تولید و توانمندی داخلی و توجه به آنچه امروز جزو داشتههای ماست و مفاسد اقتصادی و شفافیت مالی اجرایی نمیشود، ادامه داد: برای همه اینها مصوبه وجود دارد و ما اگر در مجلس بعدی مورد اعتماد مردم قرار گیریم این راه را ادامه خواهیم داد و جدیتر پیگیری میکنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از لزوم جسارت نماینده مجلس برای مبارزه با مفاسد اقتصادی سخن گفت و اظهار داشت: شرط لازم و اولیه آن نیز این است که خود این نماینده سالم باشد.
وی تصریح کرد: آنقدر که ما از نمایندگان، وزرا و مقامات آلوده ضربه خوردهایم از دشمن ضربه نخوردهایم چراکه دشمنی دشمن روشن است.
نادران طمع کردن دشمنان این مملکت به برخی جریانات داخلی و این پیوند نانوشته را موجب اعلام شعارهای آنان از بلندگوی رسانههای خارجی عنوان کرد و گفت: ریشه این پیوند همین مفاسد و پیوندهای نامبارک قدرت و ثروت است.
وی خاطرنشان کرد: تا آقای رئیس جمهور و تا مقامات سیاسی کشور اطرافیان خود را از این آلودگیها پاک نکنند کشور نجات پیدا نخواهد کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گردآوری چهره های مجرب در حوزه اقتصاد و دیگر حوزهها را در فهرست ائتلاف اصولگرایان نه محصول یک اتفاق بلکه محصول دو سال تلاش و بررسی گزینه های مختلف برشمرد و گفت: این فهرست در مبنای آسیب شناسی دولت و مجالس گذشته شکل گرفته است و تصمیم بر حل اساسیترین مشکلات اقتصادی کشور دارد.
وی با یادآوری دو اقدام اساسی مجلس هفتم در بدو تشکیل بیان داشت: استیضاح وزیر راه دولت اصلاحات به علت مفاسد اقتصادی معاونانش که اسناد آن هم در جلسه ارائه شد اولین این اقدامات بود و با وجود همه تلاشهای دولت و وزیر و استانداران و دیگر ظرفیتهای به کار گرفته شده، وزیر رای نیاورد. چرا که نمایندگان متقاعد شدند برای مبارزه با مفاسد اقتصادی باید کار اساسی انجام داد.
نادران با اشاره به رویکرد غلط دولت اصلاحات که نشات گرفته از تفکر کارگزارانی و نفوذ سرمایه داران در حوزه سیاست گذاری اقتصادی بود گفت: این تفکر معتقد بود که برای رشد اقتصادی باید به آزادسازی قیمتها روی آورد و اگر عدهای زیر چرخهای توسعه له شدند مانعی ندارد اما مجلس با طرح تثبیت قیمت حاملهای انرژی از یک فاجعه جلوگیری کرد.
وی با اشاره به تصمیم دولت اصلاحات برای مواجه سازی کشور با یک بحران اجتماعی و اقتصادی از طریق آزادسازی قیمت حاملهای انرژی در سال آخر خود در ادامه اظهار داشت: مجلس آن زمان جلوی این بحران را گرفت و الان نیز به اعتقاد ما فشار بر گرده مردم باید کاهش یابد و ثروتمندان و آنها که بیشترین بهره را از فضای اقتصادی کشور میبرند در تامین منابع دولت و پرداخت مالیاتها باید سهم داشته باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیعدالتیهای مالیاتی که امروز بر اقشار ضعیف کاسبان خردهپا و فعالان اقتصادی در حال ورشکستگی وارد میشود را غیرقابل تحمل خواند و گفت: در حوزه نفتی هم این شکل قراردادهای نفتی که در دولت مصوب شده به دلیل نگرانیهای اساسی که در هدفگذاریهای منافع ملی صورت میدهد باید اصلاح شود.
وی با اشاره به درخواست مجلس نهم از دولت جهت تدوین قراردادهای جدید نفتی خاطرنشان کرد: هدف مجلس از این درخواست حل مشکلات قراردادهای بیع متقابل قبلی در راستای تامین منافع ملی بود اما آنچه امروز در قراردادهای نفتی جدید دولت تدوین کرده امکان نفوذ خارجیان بر اقتصاد ملی ما را تشدید میکند.
نادران با اشاره به برگزاری دو جلسه با وزیر نفت در این باره گفت: اگر در جلسات بعدی آقای وزیر به رای مردم و نظرات کارشناسی تمکین نکرد با مصوبات مجلس جلوی این قراردادها را میگیریم هم در هیات تطبیق مصوبات و هم در قانون گذاریهای بعدی.
وی تصریح کرد: ما اجازه نمیدهیم بار دیگر عده ای با کنسرسیومهای نفتی خارجی بر منابع نفتی این کشور همچنان مسلط شوند که تا 25 سال کسی نتواند اقتصاد ملی را از گردونه نفت نجات دهد و شما میبینید که امروز ما متاسفانه درگیر آن عارضه هستیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با استناد به جمله یکی از مدیران دولتی که گفته بود ما تا امروز مشغول برجام بودیم و از امروز به بعد نوبت اقتصاد است گفت: اشتباه استراتژیک شما همین است چرا که شما از اول باید به دنبال حل مشکلات اقتصادی کشور میبودید.
وی تقدم و تاخر قرار دادن میان برجام و اقتصاد کشور را گزک دادن به دست دشمن برای امتیاز بیشتر گرفتن در برجام برشمرد و خاطرنشان کرد: این کار اظهار عجز کردن در برابر دشمن است.
نادران گفت: آنچه در این کشور در حوزه صنعت هستهای، هوافضا، نانو تکنولوژی و سلولهای بنیادین با اتکای به ظرفیتهای داخلی و دانشمندان کشور رخ داد اگر در حوزههای نفتی و صنایع مختلف رخ میداد امروز ناچار نبودیم که تا امروز نوبت برجام بود و از امروز نوبت اقتصاد.
وی خطای استراتژیک دولت را گره زدن اقتصاد ملی به برجام خواند و افزود: دشمن نقطه ضعف دولت را فهمید و از همان جا بیشترین فشار را آورد و هنوز تحریمهای برداشته شده بر روی کاغذ عملی نشده است. نه سوئیفت را برداشتند نه ال سی باز کردند و نه مراودات تجاری با کشورها توسعه پیدا کرد و نه به تجارت بانکها مجوز دادند. فقط وعده دادند.
*ابراز نگرانی نسبت به آینده کشور پس از پروژه مجلسِ دولت ساخته
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی نسبت به آینده کشور پس از شکست پروژه مجلس دولت ساخته گفت: ما برای مبارزه با انحصار طلبی، استبداد و حاکمیت دولت بر مجلس به صحنه آمدهایم و اجازه نمیدهیم که به جای آنکه مجلس برای دولتیها ریل بگذارد دولت برای مجلس ریل گذاری کند.
وی ادامه داد: ما اجازه نمیدهیم اگر نمایندگان به این نتیجه رسیدند که وزیری صلاحیت ادامه کار ندارد دولت با انواع تطمیعها آنها را از اجرای وظیفه خود بازدارد چرا که مجلس باید مستقل از دولت و بلکه مسلط بر دولت باشد.
نادران تدوین راهبردها، خط مشیها و ترسیم مسیر اقتصادی کشور را برعهده مجلس خواند و با تاکید بر اینکه دولت فقط مجری است، گفت: اگر دولت به حوزه سیاست گذاری کلان و تعیین خط مشی برای مجلس ورود کرد فاجعهای رخ خواهد داد که نمونه آن را در زمان رضاخان و محمدرضا پهلوی دیدیم.
وی با اشاره به اینکه مجلس مطیع دولت و زبون و ذلیل در برابر او دغدغه مردم را نخواهد داشت، اضافه کرد: به ویژه که دولتی با وزرای هزار میلیارد تومانی اساساً درد مردم را نمیفهمد و معضلات اساسی ناشی از بیکاری جوانان تحصیلکرده را درک نمیکند و اساساً در نمییابد که معضلاتی از قبیل طلاق و دیگر مشکلات اخلاقی جامعه محصول ناداری و فقر است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: وزیری که ماهی یک میلیارد تومان در میآورد و برادر رئیس جمهوری که از منابع مالی افراد فاسد ارتزاق میکند و مشکلات آنها را در نهادهای مختلف دولتی علاج میکند نمیفهمند که نداری و شرمنده زن و بچه شدن یعنی چه.
وی از شرمنده بودن بسیاری از پدران و مادران در برابر جوانان بیکار و تحصیلکرده شان سخن گفت و افزود: خود شاهد بودم که چه تعداد جوانان تحصیلکرده با مدارک کارشناسی ارشد در فراخوانی جذب راننده ثبت نام کرده بودند.
دولت مسکن مهر را به دلیل اینکه به نام احمدی نژاد است، تعطیل کرده است
نادران با ذکر این نکته که دولت یازدهم مسکن مهر را به علت آنکه به نام احمدی نژاد است به بهانه فقدان زیرساختها تعطیل میکند، گفت: مگر کسی دست شما را برای ایجاد زیرساختهای آن بسته است؟ شما که بزرگراههای ساخته شده دولت قبل را به نام خودتان افتتاح میکنید خب چند زیرساخت هم برای مسکن مهر ایجاد میکردید و همه آن را به نام خودتان افتتاح میکردید و تابلوی آن را «مسکن روحانی» میزدید.
وی بیش از یک میلیون مسکن کشور را معطل تصمیم گیری دولت عنوان کرد و افزود: طبقات محروم در مسکن مهر ثبت نام کردند و همه داشتههای خود را دادند تا یک سرپناه 50-60متری داشته باشند اما شما چون اسم دولت قبل بر روی ان است حاضر نیستید کاری برای آن بکنید.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی فهم درست، اراده و شریک نبودن با مفسدان اقتصادی را از اساسیترین اقتضائات کشور برای اجرای برنامههای اصلاح اقتصادی در کشور خواند و گفت: ما در مجلس آنچه در ظرفیت کارشناسیمان است به کار میگیریم تا این مسیر را طی کنیم و به دولت کمک میکنیم تا توانمندی های خود را افزایش دهد. رویکردهای خود را اصلاح کند و از عوامزدگی خود را نجات دهد و کمک میکنیم تا از ابتدای ورود دولت هدفگذاری برای رایآوردن در انتخابات 1396 نداشته باشد و شجاعت قطع یارانههای پردرآمدها را داشته باشد.
وی ادامه داد: ما به دولت کمک خواهیم کرد که عملکرد آقای فتاح _ وزیر موفق دولت آقای احمدینژاد _ در کمیته امداد به الگویی برای دولت تبدیل شود و نیز کمک میکنیم که دولت بتواند مشکل اقتصاد کشور را حل کند.
نادران در پایان ابراز امیدواری کرد مجلس آینده و دولت با همدلی در حل مشکلات اقتصادی مردم و رونق اقتصادی موفق شوند.
نادران در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا اشاره شما به برادران یکی از مقامات دولتی همان آقای جهانگیری بود، گفت: در مورد مباحث اقتصادی حداقل تیم ما که همفکران ما هستند سرشان بلند است. برای اینکه هر کجا با مفاسد اقتصادی به ویژه در دولتمردان و دانه درشتها دیدیم مقابل آنها ایستادیم و هیچ ملاحظه کاری سیاسی نکردیم. از معاون اول رئیسجمهور گرفته تا برادر آقای هاشمی و برادر معاون اول رئیسجمهور و حتی برادر آقای رئیسجمهور را اعلام کردیم.
وی در ادامه عنوان کرد:من در فرصت مناسب کارهایی که آقای حسین فریدون در دولت کنونی انجام داده، مفصل صحبت میکنم. ما با کسی رودربایستی نداریم. هر شخصی مفاسد اقتصادی در کشور انجام داده باید شرمنده باشد. دولتی که با وعده 100 روزه در حل مشکلات اقتصادی کشور از مردم رای گرفت و امروز پس از دو سال و نیم میبینیم که ماهیانه بیش از 5 هزار و 352 نفر به جمعیت بیکاران تحصیلکرده این کشور اضافه میشود نباید شرمنده شود؟
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کسانی که ستاد انتخاباتی خود را در ساختمان فردی که جزو بزرگترین بدهکاران بانکی کشور است و با حمایت آنها تا به امروز پاسخگوی قانون و مراجع قانونی نبودهاند نباید شرمنده باشند؟ نچه که من گفتم درباره برادر آقای جهانگیری بود. لازم هم شد با ذکر جزئیات در جلسات آتی به آن میپردازم و میگویم که اینها چگونه حتی از شرایط تحریم بیشترین نفع را بردند. همانهایی که مدعی بودند میخواهند با کاسبان تحریم مقابله کنند تا ببینیم کاسبان تحریم در کدام اردوگاه بودند. دوستان ما یک مؤسسه مردمنهاد برای رصد کردن گردش مالی مقامات سیاسی و افراد متمول متصل به آنها به نام دیدهبان شفافیت و عدالت اجتماعی درست کردند، آن طرف هم افرادی در دولت از رئیسدفتر رئیسجمهور گرفته تا وزیر نفت و وزیر نیروی سابق و بقیه همکیشان خود مؤسسهای به نام «باشگاه نفت و نیرو» درست کردند که داووس ایران شده است و کار این موسسه این میشود که چه در دولت باشند چه نباشند از طریق جوش دادن معاملات نفت و انرژی ارتزاق کنند.»
نادران همچنین یادآور شد: کدام رویکرد برای اقتصاد ملی لازمتر است؟ کدام مجموعه از این دو مجموعه میتواند ادعا داشته باشد اقتصاد سالم در کشور ایجاد کند؟ کدام جریان است که باید شرمنده باشد؟
وی در خصوص لیست اصلاحطلبان عنوان کرد: اسم لیستی که از سوی جریان اصلاحطلبی درآمده است را نمیتوانم لیست اصلاحات بنامم چون بسیاری از دوستان اصلاحطلب نسبت به انتشار این لیست اعتراض جدی دارند. چرا که حل مشکلات اساسی مردم را در اینها نمیبینند. دوستان اصلاحطلب ما همانگونه که در فتنه 88 از بسیاری از فتنهگرانی که به رای مردم تمکین نکردند اعلام برائت کردند، امروز هم این روش را نمیپذیرند.
نادران لیست اصلاحطلبان را یک لیست دولت ساخته دانست که مجموعهای از مقامات دولتی در نهاد ریاست جمهوری با گروههای سیاسی جمع شدند و یک لیست تهیه کردند.
این نماینده مجلس نهم ادامه داد: اینها بیایند سوابق و توانمندیهای خود را به مردم ارائه دهند. نمیشود که تنها شعار رونق اقتصادی و حل اقتصاد جوانان را بدهیم. متاسفانه آقای رئیسجمهوری که باید مجری قانون اساسی باشد و مدافع حقوق مردم بوده و از آرای مردم دفاع کند خودش یکجانبه به طرفداری از این لیست دولتساخته وارد میدان میشود و البته برای من قابل درک است. چرا که احساس کردند که نتوانستند موج ایجاد کنند و احتمالا در آینده نزدیک فتنهگران را هم وارد معرکه خواهند کرد برای اینکه فضا را آشفتهتر کنند و به نوعی از این آب گلآلود ماهی بگیرند.
وی با بیان اینکه امروز استبداد، انحصارطلبی، تمامیتخواهی و دولتی که اشرافیگری بر پیشانی آن هست، برای ایجاد اعتماد عمومی به آن لیست نمیتواند بر مردم موج انتخاباتی ایجاد کند، تصریح کرد: آقایان سوابق این افراد لیست را منتشر کنند. سؤال اینجاست رونق اقتصادی و اشتغال جوانان را با کدام یک از این آقایان میخواهند ایجاد کنند؟ این افراد کدام برنامه را پیش رو دارند. هر کدام از این 30 نفری که در لیست دولت ساخته حضور دارند و حاضر هستند در مورد شعارهای اقتصادی دو لیست و برنامههای آن مناظره کنند، در هر کجا که اعلام کنند من آمادگی دارم که در همان جا مناظره کنیم. ببینیم توانمندیها، ظرفیتها و برنامهها و همچنین سوابق کدام را گواهی میدهد.
خرید هواپیما از اساس کذب محض است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص اینکه ماجرای پولی که ایران از آمریکا گرفته و وارد کشور شده چیست، گفت: ما در ابتدای انقلاب 400 میلیون دلار دارایی در آمریکا داشتیم که قرار بود برای ما تسهیلات بفرستند. با آغاز انقلاب آمریکاییها داراییهای ما را بلوکه کردند به دنبال آن ماجرای جاسوسی آمریکایی که پیش آمد و قرار شد مبادله صورت بگیرد، اصرار بر این شد که دارایی بلوکه شده با سود آن تا دینار آخر به ما پرداخت شود. آمریکاییها ابتدا مقاومت کردند و بعد از آن گفتند از طریق سیستم بانکی آن را پرداخت میکنیم و از آنجا که معاملات دلار برای ایران هنوز تحریم است، و عزیزانی که مذاکره میکردند میدانستند که از طریق شبکه بانکی ما پول ما را پرداخت نخواهند کرد. لذا گفتند پول را باید نقد و کاغذی به ما تحویل دهید آن هم در تهران نه در پایتختهای دیگر. لذا پول را در گونی کردند و در هواپیما با دست ادب تحویل ایران دادند.
وی در ادامه اضافه کرد: طرفهای مذاکرهکنندهای که این پول را تحویل گرفتند آن را عینا به دولت تحویل دادند. در این شرایط که در حوزه سیاسی کشور اتفاق مهمی میافتد حداقل بنده به عنوان نماینده مردم نمیدانم دولت با این دلارهای نفت که مبلغ آن یک میلیارد و 700 میلیون دلار است، چه کرده و چه میخواهند بکند؟ چرا که نه در حسابهای دولتی ثبت شده است و نه نقل و انتقال آن زیر ذرهبین نهادهای نظارتی است. دولتی که میگوید ما به حسابهای مردم سرک نمیکشیم نمیدانم اجازه سرک کشیدن به این حسابها را هم به نهادهای نظارتی مجلس خواهد داد یا خیر. ما قطعا به وظیفه خود پس از 7 اسفند عمل میکنیم.
نادران در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه وزیر اقتصاد گفته در مجموع 540 میلیون دلار بدهی داریم، عنوان کرد: بدهیها متنوع بوده و بخشی از آن بدهیهای دولت به سیستمهای بانکی و بانک مرکزی بوده و بخش دیگری از آن مربوط به بدهی شرکتهای دولتی به سیستم بانکی است همچنین بخش دیگری از آن بدهی دولتها به بانک مرکزی است؛ آنچه که مربوط به دولت است تعهداتی بوده که دولت در سالهای گذشته ایجاد و در دولت آقای روحانی به بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است یعنی میزان بدهیهای دولت به سیستم بانکی بیش از دو برابر نسبت به ابتدای دولت آقای روحانی افزایش پیدا کرده است. ما اینها را کسر بودجه میدانیم برای اینکه دارد از جیب مردم هزینه میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: آثار کسر بودجه این است که شاخص قیمتها بالا میرود. دولت با زرنگی آماری را دستکاری میکند که مردم تصور کنند قیمتها کاهش پیدا کرده است. حتی یک بار رئیسجمهور به مردم بشارت داد که ما وارد تورم صفر شدیم. ما معنای این صفر را نمیفهمیم. این بازی کردن با رقمها با آنچه در زندگی واقعی ما اتفاق میافتد متفاوت است. مردم واقعیتها را در زندگی خود لمس میکنند. به فرض اینکه هر چه آمار گرفتند صحیح بوده و تورم درست محاسبه شده باشد برابر گزارش مرکز پژوهشهای مجلس فشار افزایش قیمتها به صورت مستقیم روی طبقات کمدرآمد دو برابر نرخ تورم جامعه است. طبقات پردرآمد در این میان افزایش قیمتها بر آنها نصف میشود و یک چهارم افراد کمدرآمد تورم را احساس میکنند. و از طرفی هم منشا تورم خود این سرمایهگذاران هستند. یعنی بیشترین نفع از افزایش قیمتها را در داخل همین صاحبان سرمایه میبرند.
نماینده تهران در مجلس ادامه داد: ما شرمندهایم که وزیر این کشور برای موج انتخاباتی یک ایرباس 350 در فرودگاه مهرآباد مینشاند تا مردم با آن عکس یادگاری بگیرند. هواپیمایی که عاریهای محسوب میشود این موضوع جز نمایش اشرافیگری چیزی نیست. آیا مشکل مردم سوار شدن بر هواپیماست یا کشتههای جادهای؟
وی افزود: اساسا خرید هواپیما دروغ است در واقع آنها یک تفاهمنامه با کشور بدقول فرانسه امضا کردهاند که 40 درصد سهام آن متعلق به کشور آمریکاست در واقع آنها به همین راحتی به ایران هواپیما نمیدهند و وعده سال 2025 را داده اند هنوز هیچ خبری مبنی بر امضای قرارداد خرید حتی یک هواپیما نیست بعد میگویند نگویید دولت وعده! البته هنوز هم مشخص نیست که خرید این تعداد هواپیما به سود منافع ملی باشد یا نه.
وی با اشاره به اینکه آخوندی مدعی است دولتهای گذشته 12 میلیارد دلار در مورد خرید هواپیما به جیب کشورهای خارجی ریختهاند، گفت: ایشان اعلام کنند طی دو سال گذشته چه مقدار پول به کشورهای خارجی دادهاند و در آینده قرار است چه مقدار پول به حساب آنها واریز شود.
نادران با تاکید بر اینکه مبانی اقتصاد دینی بر شفافیت و توزیع عادلانه منابع تاکید دارد گفت: جناب نوربخش در برنامه اول توسعه کشور از افزایش بودجه ناجا دفاع میکرد وقتی نمایندگان کمیسیون تعجب زده از وی علت این امر را پرسیدند پاسخ داد زمانی که کارخانهها و شرکتها به بخش خصوصی واگذار شود تعدادی از کارگران اخراج میشوند و کارگران اخراج شده درصدد تظاهرات برخواهند آمد به همین علت باید از هم اکنون به فکر تجهیز کردن نیروهای نظامی برای سرکوب کارگران اخراج شده بود. این در حالیست که با این تفکر نمیتوان برنامههای اقتصادی را جلو برد و اینگونه تنها شکاف بین دولت و ملت افزایش خواهد یافت موضوعی که هم اکنون در دولت روحانی مشاهده میشود.
نادران با بیان اینکه یک عارضه اساسی در بازار پول کشور وجود دارد، اظهار داشت: وظیفه اصلی رئیس کل بانک مرکزی حفظ ارزش پول و مراقبت از عملکرد بانکهاست. اما متأسفانه امروز یک آقایی از بانک خصوصی آمده و ریاست بانک مرکزی را برعهده دارد که وکیل مدافع بانکهای خصوصی است.
دولت جرات برخورد با بلبشوی مالی در کشور ندارد
وی با اشاره به اینکه خود آقایان میگویند نرخ پس انداز کمتر است و باید اصلاح شود، افزود: حاشیه سود نرخ سود بانکی به جیب چه کسانی میرود. چرا آقایان حاضر نیستند برخورد جدی با موسسات اعتباری غیرمجاز کنند. حتی بانک مرکزی به تخلفات بانکهای خصوصی نیز رسیدگی نمیکند و این موضوع باعث میشود پولشویی در سیستم اقتصادی بوجود آمده و کشور در نظام جامع بین المللی متهم به پولشویی شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: یکی از بانکهای خصوصی رسماً اعلام کرده که میخواهد بیمارستان و هتل بزند اما سوال اینجاست با کدام منابع این اقدامات میخواهد انجام شود در کجای دنیا بانکها اجازه ساخت و ساز دارند.
نادران با بیان اینکه بانک مرکزی وظیفه هدایت و مراقبت از حقوق مردم را دارد امروز اجحاف بزرگی در سیستم بانکی بخصوص بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری برعلیه حقوق مردم انجام میشود.
وی با طرح این پرسش که چرا هیئت دولت و بانک مرکزی جرأت نمیکنند تا اسامی بدهکاران بانکی را اعلام کنند در پاسخ به این پرسش که چرا اصولگرایان در دوره احمدی نژاد در مقابل مفاسد اقتصادی سکوت کردند، افزود: مردم بهترین قاضی هستند. سوابق اعضای اصولگرا نشان میدهد که در همان زمان که مفاسد اقتصادی مطرح بود اصولگرایان انتقادات خود را مطرح کردند. آقایانی که مدعی هستند یک مورد را در دولت آقای روحانی مثال بزنند که در حوزه دولتی فسادی را دیدهاند و افشا کردهاند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: در مقطعی که پرونده کرباسیان مورد بررسی قرار میگرفت جعل سند شد تا اقدامات غیرقانونی این فرد توجیه شود. حتی این آقایی که از سایپا از قطعه سازان خودروساز پول برای انتخابات میگیرد چرا معرفی نمیشود. ما انتظار داریم در دولت روحانی صراحتاً اگر مفاسد دیده میشود اعلام شود.
نادران با تأکید براینکه اصولگرایان در دولت رفسنجانی، خاتمی و احمدی نژاد هر زمان که با فسادی روبرو شدند آن را اعلام کردند، اظهار داشت: ما در مجلس وقتی به پرونده بابک زنجانی مواجه شدیم به مسئولین اخطار دادیم اگر این فرد را دستگیر نکنید مثل خاوری فرار خواهد کرد که درآن زمان مسئولین منفعل شده و او را دستگیر کردند. اما نکته قابل توجه آنجاست که لوح تقدیر بابک زنجانی را آقای رفسنجانی و روحانی امضا کرده است.
وی با بیان اینکه تمام نمایندگانی که از رحیمی پول گرفتهاند خطا کرده و باید سلب صلاحیت شوند، تصریح کرد: اما تخلف این افراد در مجلس هشتم به اندازه تخلف یکی از نمایندگان در مجلس شش که از شهرام جزایری پول گرفته بود نیست. در حال حاضر این سوال مطرح است که چه کسی به شهرام جزایری کارت 500 داده بودند تا این فرد مانند مدیران اجرایی به راحتی در مجلس تردد کند. چه کسانی در هیئت رئیسه از او حمایت می کردند اصلاً چند نفر از هیئت رئیسه از شهرام جزایری پول گرفتند چرا این موضوع اعلام نمیشود چرا آنها بازخواست نمیشود. یکی از افتخارات اصولگرایان محاکمه رحیمی است اما اصلاح طلبان نیز باید یک مصداق برای مبارزه با فساد اعلام کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: امروز مهدی هاشمی برای دفاع از خود چندمیلیارد تومان به وکلای خود پول میدهد این پول از باغ پسته میآید! باید پای یک چاه نفت نیز در میان باشد.
نادران با اعلام نگرانی از اتفاقاتی که در موضوع خبرگان رهبری در حال انجام شدن است، بیان کرد: غیر از آنچه که انگلیسیها در این موضوع رقم میزنند، یک طرح اخیراً از سوی آقایان با محوریت آقای هاشمی رفسنجانی برای تبلیغات در عامه مردم منتشر کرده که با رهبر عکس دست جمعی گرفته شده است از طرف دیگر برای جذب طرفداران خود شعار شورای رهبری را اعلام میکنند این درحالی است که در بازنگری قانون اساسی اساساً چنین موضوعی حذف شده است.
وی تصریح کرد: این رفتارهای دوگانه برای ما مشکوک است دخالتهای صریح دولت و شخص روحانی برای ما علامت سوال دارد. به عنوان نمونه فرماندار شهرری اخیراً پلاکاردهای اصولگرایان را در سطح شهر جمع کرده است که این برای ما سوال است چرا اینگونه اقدامات میشود. ما نگرانیم آنچه تاجزاده در مجلس ششم انجام داده در مجلس دهم انجام شود.
ضمن اینکه ایشون یکی از فعال ترین نمایندگان مجلس هستند
سوال من اینجاست که اگه چنین مسائلی پیش اومده بقیه ی نماینده ها کجان؟
چرا صدای اونا در نمیاد؟
مشکل عمده و اساسی مجلس اینکه که مردم بر عملکرد نماینده هاشون نظارت ندارند درحالیکه در اکثر کشورهای دنیا این سازوکار وجود داره.
منی که امروز توی انتخابات رای میدم در طول نمایندگی نمایندم نمی فهمم که ایشون تو مجلس چه کار میکنه،در مسائل مختلف چه نظری میده و.....
همین موضوع انتخابو واسه مردم سخت میکنه.