آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۸۹۸۸
نشست دفتر تحکیم وحدت  در خبرگزاری دانشجو:

فاطمی: به جای ارائه لیست به روشنگری در دانشگاه‌ها می‌پردازیم/ عزیزی: روحانی به اسم اصولگرا به کام اصلاحات عمل کرد

نشستی صمیمی با حضور اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با موضوع شفافیت در انتخابات در خبرگزاری دانشجو برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنبش‌های دانشجویی از ابتدا سردمدار حرکت‌های فرهنگی و سیاسی در کشور بودند.در آستانه انتخابات بر آن شدیم با توجه به نقش شاخش دانشجو در جامعه از دفتر تحکیم وحدت  برای حضور در خبرگزاری دانشجو دعوت کرده تا از نظراتشان پیرامون بحث انتخابات با خبر شویم. نشستی صمیمی با حضور اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با موضوع شفافیت در انتخابات در خبرگزاری دانشجو، برگزار شد.

 

در این برنامه ماهره عزیزی دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت و محمد مهدی فاطمی ابهری عضو شواری مرکزی حضور داشتند.

 

 

به نظر شما علت حذف طیف علامه در درون تشکل دفتر تحکیم وحدت حذف توسط طیف شیراز بود؟

 

ماهره عزیزی دبیر سیاسی دفتر تحکیم گفت: فکر می‌کنم جنبش‌های دانشجویی در ایران جدا از اسم دفتر تحکیم نیست، جنبش دانشجویی بعد از انقلاب توسط دفتر تحکیم آغاز می‌شود و سوابق درخشانی در کارنامه خود به جا می‌گذارد.

 

وی افزود: در جنگ تحمیلی بسیاری از اعضای دفتر تحکیم حضور داشته و از آرمان‌های امام و انقلاب دفاع کردند ولی در گذر زمان و در دولتهای مختلف دست خوش اتفاق‌های مختلف می‌شوند. دفتر تحکیم وحدت در دوران هاشمی یک تشکل انقلابی منتقد دولت بود آن هم در فضایی که مخالفت با دولت هم چون مخالفت با رهبری تلقی می‌شد اما این تشکل پرچم انتقاد را در دانشگاه‌ها برپا کرد.

 

دبیر سیاسی دفتر تحکیم اضافه کرد: پس از دولت هاشمی به دولت اصلاحات می‌رسیم طیفی از دفتر تحکیم وحدت در آن زمان از دولت وقت حمایت می‌کرد و البته با ایجاد اتفاقات بعدی منجر به ایجاد خاطره تلخی در تاریخ جنبش‌های دانشجویی شد؛ دفتر تحکیمی که روزگاری چشم بیدار جامعه محسوب می‌شد ارتباطات نزدیک تری با احزاب سیاسی و اشخاص برقرار کرده و با حمایت آنها نوعی روحیه قدرت طلبی در جنبش‌های دانشجویی و این تشکل بوجود می‌آید البته جریان‌های سیاسی هم همیشه در طمع جنبش‌های دانشجویی بودند و از این گونه اتفاقات سواستفاده کردند.

 

طیفی از دفتر تحکیم وحدت در انتهای دولت اصلاحت حتی پروژه عبور از رئیس دولت را کلید زدند که تنش را به اصل حاکمیت وارد کنند در آن زمان خود دولت اصلاحات هم این طیف را طرد می‌کند. در آن زمان  در اثر فشارهایی که به این طیف می‌آید موجب ضعف آنها می‌شود،پس از گذر زمان طیف ارزشی و انقلابی دفتر تحکیم را به اصل و ریشه خود سوق می‌دهد البته در این راه با موانعی مواجه شد ولی خدا رو شکر امروز به جایگاه مطلوبی رسیده است و در تلاشیم که مواضع انقلابی سال 58 را زنده کنیم تا بتوانیم خاطره تلخ و سیاهی که در این تشکل ایجاد شده را در بازه زمانی پاک کنیم.

 

 

 مبنای شکل گرفتن دفتر تحکیم وحدت بر چه چیزی بود؟

 

ماهره عزیزی در پاسخ به این سوال گفت: انقلاب آمد تا ارزش‌هایی همچون عدالت طلبی، مبارزه با استکبار، عدم انحراف از اسلام به سمت شرق و غرب را به وجود آورد و تشکیل نهاد اسلامی هم با برپایه همین  نظام‌های ارزشی شکل گرفت. طیفی از دفتر تحکیم وحدت مسیری را به سمت خروج از نظام انتخاب کردند و طیف علامه با شعار آزادی بیان روی کار آمد و کم کم جای خود را به تخریب و ساختار شکنی داد.

 

 با گذشت زمان آیا دفتر تحکیم وحدت توانسته به جایگاه اصلی خود بازگردد و در واقع تلاشی برای ورود به عرصه سیاسی انجام داده است؟

 

وی اظهار داشت: دوره‌های آموزشی را در سراسر کشور پیگیری می‌کنیم و از طرفی هم اوضاع جامعه را رصد می‌کنیم و تحرکات سیاسی را هم زیر نظر داریم و سعی داریم در قبال آن موضع گیری داشته باشیم خوشبختانه ارتباط خوبی با سایر تشکل‌ها داریم و همه با هم معتقد به تشکیل جامعه انقلابی هستیم و نقطه مقابل خود را ضد انقلاب تلقی می‌کنیم. برادری باید در بین نیروهای ارزشی حفظ شود.

 

نگاه دولتها را در مقابل تشکلهای دانشجویی را چگونه میبینید و رفتار آنها را چگونه ارزیابی میکنید؟

 

ماهره عزیزی افزود: نوع ارتباط دولت‌ها با تشکل‌ها نگاه ابزارگونه است، زمانی که جریاناتی مانند اصلاحات بر سر کار هستند از تشکل‌ها حمایت می‌کنند و تا زمانی که از آنها حمایت شود دولت هم تمام قد پشت آنان خواهد بود ولی زمانی که ساختار شکنانه پیش بروند و قوه مجریه را نقد کنند دولت هم آنها را کنار می‌گذارد.

 

 

 با توجه به نزدیک شدن جریانات اصلاحات و کارگزاران در سال 84 و قدرتگیری تشکلهای دانشجوی حامی این دو جریان اما باز هم شاهد دوری دفتر تحکیم  از این جریان بودیم؟

 

محمد مهدی فاطمی ابهری، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در این خصوص گفت: در هشت سال دوره احمدی نژاد عرصه برای طیفی از دفتر تحکیم وحدت فراهم نبود و مسیر برای گروه‌های انقلابی در دانشگاه‌ها باز شد نگاه دولت‌ها پس از انقلاب نگاه صحیحی به تشکل‌های دانشجویی نبود و دانشجویان نباید مواضع انتقادی نسبت به دولتی‌ها داشته باشند.در همه دولت‌ها منتقدین با محدودیت مواجه می‌شدند، در زمان رئیس دولت اصلاحات به گروه‌هایی منتقد هاشمی فضای باز داده می‌شد و عرصه برای منتقدین دولت وقت فراهم شد اما در آن زمان فضا برای نیروهای انقلابی بسته شد.

 

وی یاد آور شد:در زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید دو گروه از تشکل‌ها به وجود آمدند گروه اول حامی دولت و گروه دومی با توجه به اینکه حامی دولت نبودند ولی مقابل جریان منتقد ایستادند این گروه‌ها با هدف خنثی کردن جریان دانشجویی روی کار آمدند. آقای روحانی با توجه به اینکه شعار آزادی بیان و عبور از خفقان دانشگاه‌ها را سر می‌دهد نوع برخوردش با منتقدین قابل قبول نیست.

 

 

 مرجعیت فکری دفتر تحکیم وحدت برای پرورش نیروهایش با چه کسی است؟

 

محمد مهدی فاطمی ابهری عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت گفت: هدف ما تولید نیروی انقلابی و مدیران آینده است چرا که دانشگاه کارخانه انسان سازی بوده و افرادی که آینده انقلاب را رقم می‌زنند در آن وجود دارند ما پیرو خط ولایتیم و منویات ایشان در راستای گفتمان ما است. دفتر تحکیم وحدت سعی دارد از مرجعیت فکری استفاده کند که برای دانشجویان کاربردی تر باشد مهمانان و سخنرانان اردوها و برنامه هایمان عموما از اساتید نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها هستند.

 

 رفتار دولت روحانی نزدیک به کدام تفکر سیاسی ( کارگزاران و یا مشارکت) میدانید؟

 

ماهره عزیزی دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت در این باره گفت: روحانی به عنوان اصولگرا به میان آمد ولی در بحث سیاست خارجی بسیار به دولت اصلاحات شبیه است چرا که همه مسائل کشور را به سیاست خارجی پیوند می‌دهد و با حمایت هاشمی روی کار آمده است.

 

 

 

با توجه به اینکه در مجلس ششم دفتر تحکیم وحدت لیستی را برای حمایت از کاندیدای مجلس شورای اسلامی ارائه داد آیا این روزها هم لیستی را منتشر خواهید کرد؟

 

محمد مهدی فاطمی ابهری، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت گفت: کارکرد تشکل‌ها را گونه دیگری می‌بینیم دفتر تحکیم وحدت یک بار لیستی را ارائه داد که دیگر حاضر به ارائه آن لیست نیستیم در این روزها به جای اینکه افرادی را مشخص کنیم به شفاف‌سازی در دانشگاه‌ها می‌پردازیم. لیستی از ویژگی‌های نماینده تراز اول انقلاب را آماده کرده‌ایم که مردم و جبهه‌های مختلف با قضاوت صحیح­شان فرد اصلح را انتخاب می‌کنند از جنبش‌های دانشجویی انتظار نمی‌رود که لیستی داشته باشند چرا که این نکته قابل پذیریش نیست.

 

 با توجه به اینکه در آستانه انتخابات قرار داریم دفتر تحکیم وحدت چه فعالیتهایی را به طور خاص برای دانشگاهها در نظر گرفته است؟

 

ماهره عزیزی دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت اظهار داشت:در واحد سیاسی تحکیم وحدت صحبت کرده‌ایم که راه میانه‌ای را انتخاب کنیم، هدفمان ارائه لیست نیست قرار است متقاضیان را مقابل شاخص‌های انقلاب قرار دهیم. شاخص‌های مورد نظر دفتر تحکیم وحدت پرهیز از اشراف گری، داشتن مرز شفاف با فتنه، تعهد و تخصص ومیزان اهمیت فرد به منافع ملی مد نظرماست.

 

 

وی ادامه داد: فردی که در سوابقش عدم تمکین به قانون دیده می‌شود شرایط حضور در مجلس شورای اسلامی را ندارد چرا که با ورود این افراد به این نهادها طمع دشمنان برای دست اندازی نظام و خنثی کردن امنیت کشوربیشتر می‌کند. مردم باید در انتخابات حضور حداکثری داشته باشند در انتخابات گروه‌های مختلفی با یکدیگر رقابت می‌کنند ولی حضور در انتخابات رقابت مردم با ضد انقلاب‌ها مطرح است سعی کرده‌ایم سخنرانانی دعوت کنیم که بر این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشند.

 

 

عزیزی افزود:منازعات سیاسی، دعوت از کاندیدای هم سو با انقلاب از جمله برنامه‌هایی است که در دانشگاه‌های سراسر کشور داریم.

 

 

با توجه به سوابق دفتر تحکیم در انتخابات مختلف کشورمان آیا فکر میکنید در انتخابات آتی شاهد دو قطبیها باشیم؟

 

محمد مهدی فاطمی ابهری عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت گفت: همیشه دو قطبی‌ها به نظام ضربه زده است و کسانی که دلسوز نظام نیستند از این فرصت‌ها سود می‌برند باید حواسمان باشد در این انتخابات اتفاقاتی که در سال گذشته تکرار شد بار دیگر  در کشورمان اتفاق نیفتد.

 

ارزیابی شما از دو مجلس آینده چیست؟

 

ماهره عزیزی دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت گفت: شاهد بودیم گروه‌هایی که حتی انقلاب را هم نفی می‌کنند در این انتخابات با تمام قوا پیش آمدند که با رد صلاحیت‌ها مواجه شدند البته مشخص است هدف این افراد از این حضور پررنگ تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان و مانور بر رد صلاحیت‌های گسترده بود.

 

وی اضافه کرد: از شورای نگهبان بابت زحماتشان قدردانی می‌کنیم و امسال دفتر تحکیم وحدت تمام بحث‌ها و برنامه‌هایش را برمبنای شفاف سازی پیرامون انتخابات قرار داد دو مجلس آتی با توجه به اینکه در دوره پسا برجام قرار داریم در طمع دشمنان قرار دارند و باید از ورود افراد نفوذ زده در نهاد تصمیم گیری کشور جلوگیری کنیم.

 

 

 حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای در نشست خبری خود در اشاره به بحث سفارت عربستان از فردی صحبت کرد که متعلق به دفتر تحکیم وحدت بود این بحث را چه طور ارزیابی میکنید؟

 

محمد مهدی فاطمی ابهری گفت: از حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای ناراحتی داریم و حال سوال ما از ایشان این است  که آیا شناختی نسبت به دفتر تحکیم وحدت کنونی دارند یا خیر؟ آیا می‌دانند صحبت‌هایی که کرده‌اند چه عواقبی را برای دفتر ما به بار آورد؟

 

وی یاد آور شد:حجمه‌های بسیار شدیدی در این مدت به دفتر تحکیم وحدت صورت گرفت و ما از خودی‌ها انتظار چنین برخوردی نداشتیم در آن جلسه اسمی اعلام نشد ولی تا جایی که می‌دانیم کرد میهن به هیچ وجه به دفتر تحکیم وحدت تعلق ندارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار