آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۸۵۵۵
نشست جنبش عدالتخواه دانشجویی در خبرگزاری دانشجو؛

انتخابات بستر حاکمیت نقش تصمیم سازی جریان دانشجویی است

دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: انتخابات بستری است که جریان دانشجویی نقش تصمیم ساز دارند نه تصمیم گیر؛ که بتواند فضای گفتمانی را در کشور حاکم کند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در آستانه انتخابات و با توجه به نقش مهم دانشجویان در جامعه، از جنبش عدالتخواه دانشجویی به عنوان یکی از از پنج اتحادیه بزرگ دانشجویی برای حضور در خبرگزاری دانشجو دعوت کردیم تا از مواضع این تشکل دانشجویی در قبال مسائل کشور مطلع شویم. در همین راستا نشستی صمیمی با حضور اعضای شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی و با موضوع شفافیت در انتخابات در خبرگزاری دانشجو برگزار شد. که شرح نشست در ادامه خواهد آمد.

 

 


خبرگزاری دانشجو: چرا تشکل‌های دانشجویی برای کمک به دولت به جای اینکه اقدامات شبهه ناک انجام دهند، نمونه‌ای از قراردادهای نفتی ارائه نمی‌دهند؟

 

رئیسی، دبیر کل جنبش عدالت خواه دانشجویی در این باره گفت: این کار وظیفه جریان دانشجویی نیست؛ قرار نیست ما قراردادهای جدید نفتی برای کشور تدوین کنیم‌‌. همان طور که قرار نیست ما یک نظام آموزشی جدید برای کشور تعریف کنیم هر تشکل دانشجویی شان مشخصی دارد وظیفه مطالبه‌گری و بازخواست مسئولان در حیطه تخصصی هر تشکل است قرار نیست تشکل دانشجویی قرارداد تدوین کند چون این یک عقبه کار‌شناسی می‌­خواهد که تشکل‌های دانشجویی از آن برخوردار نیستند. بزرگ‌ترین کمک به دولت همین نقد است. وقتی که می‌گوییم قراردادهای جدید نفتی به این شکل مشکل دارد و باید به شکلی باشد که در واقع از حقوق نفتی کشور صیانت شود. مثالی می‌زنم مثلا در بحث مدیریت شهری که سال گذشته جنبش عدالتخواه دانشجویی به طور جدی ایراداتی به آن مطرح کرده بود راه حل‌های عملیاتی برای حل مشکلات ارائه کردیم و همین طور در بحث کمیته مسکن هم پیشنهاداتی خطاب به وزارت مسکن داده شد اما آقایان کار خود را انجام دادند. نقد به دولت برای کمک به او است.

 

 


دانشجو: در قرارداد نفتی چه پیشنهاد ایجابی برای حل مشکل دارید؟

 

دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی اضافه کرد: در قراردادهای نفتی پیشنهاد ایجابی فعلا این است که نباید این قرارداد محرمانه باشد. ما در رابطه با چه چیزی پیشنهاد ایجابی بدهیم تنها از IPC به عنوان سندی در کنفرانس تهران و یک مصوبه هیئت دولت رونمایی شده است و مرتب گفته می‌شود محرمانه است. از یک طرف می‌گویند نقد کنید از طرفی هم می‌گویند محرمانه است حتی آقای وزیر صنعت معدن هم می‌فرماید که قرارداد پژو محرمانه است بعد می‌­گویند ما مساله محرمانه نداریم مردم محرم هستند باید توجه داشت آنچه مورد نقد قرار گرفته فقط برای بخش‌های منتشر شده می‌باشد.

 


دانشجو: یکی از ایراداتی که به قرارداد‌های نفتی جدید می‌گیرید بحث خام فروشی است اما به نظر نمی‌رسد در واقع این قرارداد‌ها مصداق خام فروشی باشد زیرا وظیفه این قرارداد‌ها تسریع در خروج نفت است و بحث خام فروشی مربوط به رویکرد وزارت نفت و پتروشیمی‌ها می‌باشد نظر شما چیست؟

 

رئیسی در این خصوص افزود: آیا کمیته بازنگری نباید شرایط موجود کشور را در نظر بگیرد؟ وقتی به شما برنامه ریزی می‌دهند برنامه ریزی متناسب با محیط بیرونی و وضعیت داخلی است محیط بیرونی منظورم بین الملل نیست منظورم محیط پیرامونی وزارت نفت است شرایط موجود محیطی است وقتی شرایط موجود محیطیتان متناسب با این ظرفیت تولید نیست خب وقتی که بیشتر استخراج می‌کنید چه می‌شود، می‌شود خام فروشی.

 


دانشجو: اگر ما استفاده نکنیم عراق و قطر می‌فروشد؟

 

دبیر جنبش عدالت خواه دانشجویی اضافه کرد: چه تضمینی وجود دارد که سرمایه گذار برای میادین مشترک سرمایه گذاری کند. اتفاقا بیشتر میادین ما مشترک هستند. در بهترین شرایط این است که آی پی سی برای قرارداد میادین مشترک با یک سری اصلاحاتی که باید در آن انجام شود می‌تواند خوب باشد چون در میادین مشترک تو بر نداری اون برمی دارد، ولی شما از کجا می‌دانید که این سرمایه گذار که از خارج می‌آید میادین مشترک را برای سرمایه گذاری انتخاب کند و اتفاقا یکی از ضعف‌های آی پی سی همین است که هیچ جا سره از ناسره میادین مشترک را از میادین مستقلی که داخلی هستند جدا نکرده طبیعتا وقتی که بسته میدان‌ها را جلوی شما بگذارند شما سرمایه گذار میدان مستقل را انتخاب می‌کنید یا میدان مشترک که ریسکش بالاست؟! به نظر من در آی پی سی چیزهایی است که به‌‌ همان دلایل از آن رونمایی نمی‌شود. به نظرم خیلی بیشتر از این چیز‌ها است.

 


دانشجو: دولت در نظر دارد که آی پی سی را رونمایی کند سپس به نقد نقد بگذارد، چقدر این صحبت صحت دارد؟

 

رئیسی خاطر نشان ساخت: نوش دارو بعد از مرگ سهراب است این توهین به شعور مخاطب است. با اصلاح متن قرارداد مشکلی حل نمی‌شود بلکه تنها مشکلات کم می‌شود ولی حل نمی‌شود مثل این است که شما در برجام بگویید ما کجای برجام را اصلاح کنیم تا درست شود؟ در بهترین شرایط صنعت نفت کشور را بیایید و بسپارید به کنسرسیوم سه گانه‌ای که یک طرفش طرف خارجی است یک طرفش یک کمپانی داخلی است و یک طرفش هم شرکت نفت است همه امتیازاتی که دارید به این کمپانی خارجی می‌دهید برای چی است؟ یک بخش زیادی از امتیازات برای این است که انتقال تکنولوژی به شرکت خصوصی داخلی صورت بگیرد شما وزارت نفت هستید وزارت نفتی که به بیت المال وصل است و پشتیبان عقبه‌ات مردم هستند اون شرکت خصوصی عقبه‌اش کی هست؟ یک شرکت خصوصی است پس شما دارید از پول مردم می‌دهید برای کی؟ برای اینکه یک شرکت خصوصی رشد پیدا کند خیلی خب، ما با اینکه شرکت‌های داخلی رشد پیدا کنند مشکلی نداریم خیلی خوب است ولی نباید از جیب عموم مردم هزینه شود برای اینکه عده ثروتمند‌تر شوند و بعد این تبعات اجتماعی که به وجود می‌آید.

 

 

 

دانشجو: با این شرایط که شما می‌فرمایید‌‌ همان دولت فربه و مشکلات جدید می‌شود؟

 

این فعال دانشجویی در پاسخ به این سوال گفت: نه ازدولت چاق و فربه صحبت نمی‌شود از شکل گیری یک طبقه جدید صحبت می‌کنم یک طبقه‌ای که اگر اراده بکند می‌تواند خیلی راحت جمهوری اسلامی را مانند ماست به زمین بزند یعنی اگر این طبقه فردا اراده کند که آقای جمهوری اسلامی اگر توافق هسته‌ای نکنی نفتت دست من است همکار ایشان می‌گوید آقای جمهوری اسلامی حواست باشد بانکات دست من است آقای جمهوری اسلامی حواست باشد صنعتت دست من است از این جمهوری اسلامی چه چیزی می‌ماند و این بحث فریدمناست که در واقع بحث جمهوری مجزای اقتصادی از سیاست را مطرح می‌کند که ما برای اینکه در واقع قدرت سیاسی را محدود کنیم بیاییم جمهوری اقتصادی جدایی به وجود بیاوریم این جمهوری اقتصادی چی باشد دست سرمایه داران بخش خصوصی است که هر وقت بازار سیاست.

 

دانشجو: یعنی شما موافق اقتصاد مارکسیستی و کمونیستی هستید؟

 

رئیسی گفت: از مارکسیستی صحبت نمی‌کنم.

 

دانشجو: در این قرارداد‌ها مالکیت مخزن با جمهوری اسلامی است پس احتمالا هیچ حق بالادستی به شرکت‌های خارجی داده نمی‌شود؟

 

دبیر کل دجنبش عدالتخواه تایید کرد: هر وقت می‌گوییم بخش خصوصی نه سریع می‌گویند این شد کمونیستی مگر جایگزین بخش خصوصی لزوما دولتی است اگر راه سومی به وجود بیاید چی؟ مگر دایه انقلاب این نبوده که نه شرقی نه غربی یک راه سومی بیایید جمهوری اسلامی باشد آیا در عرصه اقتصادی نمی‌تواند راهی باز کند؟ آیا به جای اقتصاد دولتی و خصوصی نمی‌توانیم مردمی باشیم؟ نکته دومی که می‌خواستم بگویم روی بحث اینکه آی پی سی وظیفه‌اش استخراج نفت به هر شکلی است من یاد این مثال‌ها می‌افتم حتما شنیدید می‌گویند که دیدند که دو تا کارگر ساختمانی کار می‌کنند یکی کانال می‌کند پشت سرش یکی کانال رو پر می‌کند یکی گفتش که آقا این چه کاری است شما دارید می‌کنید اون یکی پر می‌کند گفت من وظیفه خودم را انجام می‌دهم ما سه نفر بودیم یکیمون باید کانال می‌کندیم یکی لوله کار می‌ذاشته یکی پر می‌کرد الان او وسطی نیست ما کاری نداریم ما وظیفه خودمان را انجام می‌دهیم!

 

دانشجو: چرا جنبش دانشجویی در مقابل بسته شدن پتروشیمی‌ها در طرح بنزین یورو ۴ سکوت کرد؟

 

وی گفت: جنبش دانشجویی اون موقع هم موضع گیری کرد بحث آی پی سی به مراتب مهم‌تر از اون قضیه است؛ آی پی سی سرنوشت ۲۵ سال نفت کشور را تعیین می‌کند.

 

دانشجو: شما گفتید اگر به شرکتهای خصوصی کمک شود شاید کار اشتباهی است اما در برنامه پنجم و ششم ماده ۷ تا ۱۰ تاکید دارد بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و تکیه بر توان داخلی که البته ما در آی پی سی این را نمی‌بینیم یعنی حمایت از چه شرکت‌های داخلی چه شرکت‌های دانش بنیان را در آی پی سی نمی‌بینیم؟

 

این فعال دانشجویی اظهار داشت: بحث شرکت‌های دانش بنیان یکی از مطالباتی که مقام معظم رهبری هم دارند همین است قاعدتا در آینده جهان روی بحث شرکت‌های دانش بنیان و محصولاتی که دارد می‌چرخد و اون ارزآوری که برای کشور دارد متاسفانه در این چند سال برخلاف سخنان رهبری دولت حمایت خاصی از شرکت‌های دانش بنیان انجام نداده است.

 

 

دانشجو: نقش دانشجو را در تصمیمات مهمی همچون انتخابات در کشورمان چگونه ارزیابی می‌کنین؟

 


مائده تدینی عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: دانشجو کنشگر یا فعال سیاسی نیست، بیشتر دانشجوهایی که فعال سیاسی هستند یک فعال اجتماعی محسوب می‌شوند، انتخابات را توده مردم اجتماع رقم می‌زنند.

 

 


 مجتبی رئیسی دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی همچنین تصریح کرد: دانشجو به نظر من هیچ نقشی ندارد، جنبش دانشجویی پایگاه اجتماعی‌اش را در بین مردم دارد، بعد از انقلاب و قبل از آن جنبش دانشجویی پیشرو در مسائل کشور بودند، اما از بعد از انقلاب و بعد از جنبش دانشجویی در دوره سازندگی افول کرده یک مقداری این پایگاه اجتماعی یعنی جنبش دانشجویی ضعیف شده است.

 


وی افزود: در این زمینه اول باید یکی از مسائلی که روشن شود در واقع تفاوت رسالت جنبش دانشجویی و تشکل دانشجویی با گروه‌های سیاسی است اگر این تفاوت را ندانیم دچار مشکل می‌شویم؛ جریان دانشجویی قرار نیست مانند حزب سیاسی عمل کند جریان دانشجویی باید در واقع موتور پیش برنده جامعه به سو آرمان‌ها و اهداف شود انتخابات بستر است که جریان دانشجویی نقش تصمیم ساز دارند نه تصمیم گیر؛ که بتواند فضای گفتمانی را در کشور حاکم کند که تصمیماتی که گرفته می‌شود نزدیک به تحقق اهداف و آرمان‌ها باشد این رسالت جنبش دانشجویی است این آرمان خواهی باید در فضای اجتماعی در بستر انتخاباتی بروز و ظهور پیدا کند تا یک نمود عینی داشته باشد وظیفه جنبش دانشجویی این نیست که مصداق معرفی کند این کارغلط است ولی وظیفه جنبش دانشجویی این است که شاخص‌ها را به طور واضح برای مردم تبیین کند. برنامه‌ها و جلساتی پیرامون انتخابات شکل گرفت البته جلسات مجمع هماهنگی اتحادیه‌ها هست.

 

دانشجو: آیا اختلاف نظری در بین تشکل‌های دانشجویی انقلابی دارید؟

 

رئیسی در پاسخ به این سوال گفت: در کلیات با هم متفق هستیم ولی طبیعتا در جزییات اختلاف نظر و سلیقه هست در واقع نگاه ما به احزاب و گروه‌های سیاسی کاملا یک نگاه مطالبه گرایانه است و خواستار این هستیم که تشکل و احزابی رکه بیشتر در مسیر خط انقلاب هستند سریع‌تر حرکت کنند واگر نیستند باید به اصول بازگردند یکی از آسیب‌هایی که وجود دارد این است که مطلقا نباید به تریبون احزاب تبدیل شود مرگ جنبش‌های دانشجویی آن روزی است که به تریبون اصلاح طلبان و اصولگرایان تبدیل شوند مرگ جنبش دانشجویی را اصلاح طلبان در دهه ۷۰ این گونه رقم زدند.

 

 

دانشجو: نظر شما در مورد اقدامات استکبار جهانی در انتخابات چیست؟ و به نظر شما جنبش‌های دانشجویی چگونه می‌توانند این حربه را خنثی کنند؟

 


رئیسی تصریح کرد: به هر حال استکبار جهانی مثل دیگر مسائل مهم کشورمان قطعا برای مسئله مهمی همچون انتخابات نیز برنامه ریزی کردند راهکارهای خنثی سازی تبین مردم، آگاه سازی و شفاف سازی است غیر از این راه دیگری وجود ندارد این جنگ نرم که حضرت آقا می‌فرمایند دقیقا همین است.

 


دانشجو: جنس مجالس خبرگان و شورای اسلامی را بعد از انتخابات چگونه می‌بینید؟

 

دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی بیان داشت: پیشگویی که کار مرتاض هاست، البته کاری که بتوانند انجام دهند مهم است در دوره تبلیغات چند قدر گفتمان را جا بیندازد مهم است که یک مقدار این فضا عوض شود به نظر می‌رسد مهم‌تر از اینکه رنگ انتخاباتی چه می‌شود این است که مجلس چه قدر به گفتمان انقلاب نزدیک است خیلی اینکه مجلس ترکیبش اصلاح طلب یا اصولگراست برای من موضوعیتی ندارد مهم این است که مجلس در بزنگاه چگونه عمل کند.

 

 

 

دانشجو: اخیرا بیانیه‌ای صادر گردید که کمی شبهه در پی داشت و برخی آن را تضعیف شورای محترم نگهبان می‌دانستند؟

 

 
رئیسی پاسخ داد: قضیه‌اش واضح است این بیانیه ناشی از نگاه مطالبه‌گری از همه گروه‌های سیاسی است احساس کردیم که در واقع و هیچ تفاوتی هم بین این گروه‌ها نباید قائل شویم ما شانمان بازخواست کنندگی است ممکن است بنده بعد از دوران دانشجویم شانم عوض احساس کردیم که در این جریان اصولگرایی اتفاقاتی رخ می‌دهد که به اسم اصولگرایی انجام می‌شود ولی اون چیزی که ما می‌دیدیم نسبتی با اصولگرایی نداشت در این بیانیه از شورای نگهبان حمایت کردیم.. این یکی از اشتباهات است ما می‌گوییم جریان دانشجویی نه اصلاح طلب است نه اصولگرا.

 

دانشجو: به نظر شما زمان رسانه‌ای کردن این بیانیه خوب بود؟


این فعال دانشجویی اظهار داشت: همیشه کسی که تو را هشدار می‌دهد مانند کسی است که تو را مژده می‌دهد شما می‌گویید زمانش بد بود من اتفاقا به نظرم زمانش خوب بود.

 

دانشجو: آیا با صدور این بیانیه در پازل گروه‌های سیاسی بازی نکردید؟


رئیسی خاطر نشان کرد: اولش اصلاح طلب‌ها رو زدیدم قبلشم شورای نگهبان را حمایت کردیم البته روز قبل از این نامه اگر اشتباه نکنم روحانی به شورای نگهبان حمله کرده بود؛ روز شنبه بود قبل از سفر روحانی به ایتالیا، تنها اتحادیه‌ای که به روحانی نامه زد و جوابش را داد جنبش عدالتخواه بود.

 

دانشجو: در صورت امکان کمی در مورد وقایع روبروی سفارت نفت و برخوردی که با شما شد صحبت کنید؟

 

رئیسی خاطر نشان کرد: یک شبهه‌ای که در جمع جنبش‌های دانشجویی ایجاد شده و خودم هم شنیدم این است که حرکات جلوی وزارت نفت را با وقایع سال ۸۸ مقایسه می‌کنند که قیاس اشتباهی است در سال ۸۸ عده‌ای کشور را به آشوب کشیدن در حالی که خواسته ما برای ارتقا نظام است. ما مطالبه‌ای برای کشور داریم. ما نامه به روحانی ارسال کردیم این اتفاق عقبه‌ای داشت این جوری نبود که یک دفعه سرمان را بندازیم زیر بسم الله الرحمن الرحیم بگوییم و جلوی وزارت بگوییم وزیر نفت بیرون بیا بیرون بیا این طوری نبود.

 

وی افزود: از آذر تا به امروز مرتب طی نامه‌ها، بیانیه‌ها، نشست‌ها و مصاحبه‌ها تذکر دادیم که این روند غلط است و سیر مراتب امر به معروف رعایت شده است نکته دوم اینکه طبق قانون اساسی هر گونه تجمع آزاد است مگر اینکه مخل مبانی اسلام و قانون اساسی باشد تجمع و اجتماعاتی که سال ۸۸ صورت می‌گرفت چی بوده؟ حمل سلاح بوده و حمله کردند به مروم آیا شما می‌توانید بگویید که این تجمع آرام بوده این قیاس غلط است ینکه نمی‌شود دولت بگوید من به هیچ تجمعی مجوز نمی‌دهم هیچ کار و اجازه اعتراضی هم نمی‌دهد یعنی باید همه در خانه بنشینید.

 

دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: این خلاف قانون اساسی است قانون اساسی به عنوان میثاق ملی این حق را قائل شدهاست حتما شرح ماوقع من و آقای روح اللهی (مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امیر کبیر) و حسن لو (مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)) را که می‌دانید چه جوری گرفتند ما اصلا حین مذاکرات با فرمانده نیروی انتظامی میدان گرفتن ما رفته بودیم که به فرمانده میدان بگوییم اولا اصلا تجمع شکل نگرفت اصلا تجمعی به وجود نیامد اصلا بچه‌ها پلاکاردی نیاوردند این فیلمی هم که منتشر شده بچه‌ها حین حرکت و جهت تمرین شعار می‌دهند.

 

رئیسی در مورد وقایع روزاعتراض به وزارت نفت اظهار داشت: این بچه‌ها در حال تمرین شعرخوانی هستند که قرار بود مثلا جلوی وزارت نفت این شعرا خونده بشه اصلا به محض اینکه بچه‌ها رسیدند دیده شد که یک تعدادی آمدند و شروع به جمع کردن قضیه می‌کنند و لذا تجمعی شکل نگرفت و نکته آخرش اینکه ما هم حین مذاکره با فرمانده میدان دستگیر کردند ما داشتیم با فرمانده میدان صحبت می‌کردیم و می‌خواستیم بهش بگیم که تجمعی نیست بچه‌ها نیم ساعتی به صورت مسالمت آمیز مقابل وزارت نفت تجمعی و بعد می‌روند ما خودمان تعجب کردیم که چه چیزی است اینجا چه خبر است.

 

وی در مورد قیاس تجمع وزارت نفت با وقایع ۸۸ تصدیق کرد: قیاس با وقایع سال ۸۸ که حمله کرده به حوزه بسیجی که صد تا اسلحه دارد خلاف قانون است قانون اساسی می‌گوید تجمع نباید مخل قانون اساسی و مبانی اسلامباشد اونجا شعار مرگ بر دیکتاتور می‌دادند اصلا هیچ تناسبی اینا با هم ندارد یک طرف دیگر نکته‌ای اینست دولت این برخوردی که انجام داد دو تا دلیل داشت مهمترینش یکی دق و دلی سفارت عربستان بود که سردانشجویان می‌خواست خالی بکند ناجا می‌خواست برای بحث انتخابات خودی نشان دهد انتخاباتم نزدیک بود می‌خواستند حواستان باشد هر کسی بیاید ما برخورد می‌کنیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار