به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنبشهای دانشجویی از ابتدا سردمدار حرکتهای فرهنگی و سیاسی در کشور بودند.در آستانه انتخابات بر آن شدیم با توجه به نقش شاخص دانشجو در جامعه از اعضای بسیج دانشجویی برای حضور درخبرگزاری دانشجو دعوت کرده تا از نظراتشان پیرامون بحث انتخابات با خبر شویم. نشستی صمیمی با حضور اعضای بسیج دانشجویی با موضوع شفافیت در انتخابات در خبرگزاری دانشجو، برگزار شد.
در این نشست سلیمی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی و نوری دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران حضور داشتند.
خبرگزاری دانشجو: به نظر شما دانشجویان میتوانند در عرصههای سیاسی تاثیرگذار باشند یا خیر؟
محمد امین سلیمی در این خصوص گفت: اینکه بالقوه دانشجویان میتوانند در فضای سیاسی کشور با مطالبه از مسئولین و هدایتگری مردم نقش داشته باشند شکی نیست، اما اینکه آیاجنبش دانشجویی از این پتانسیل استفاده کرده بحث دیگری است و قطعا ضعفهایی هم در این مورد بوده است. جنبش دانشجویی به عنوان یک نیروی جوان و دانشجو هم مورد طمع دشمنان قرار گرفته و هم دلسوزان به آن تکیه داشتند. موافق این مسئله هستم که جنبش دانشجویی در حوزه اثرگذاری بر روی مردم و هدایت و جهت دهی به آنان به خوبی نتوانسته عمل کند اما این به خاطر آن است که جنبشهای دانشجویی نتوانستند ادبیات مشترک با مردم را پیدا کنند.
وی افزود: این جنبشها از واقع نگری و شناخت مردم دور ماندهاند، به همین دلیل نمیتواند با مردم کوچه و بازار به خوبی ارتباط برقرار کند. تریبونهایی در دانشگاههاست که میتواند محل نشر و تحلیل ادبیات انقلاب اسلامی باشد و هم محل پرسش و پاسخ برای مطالبهگری باشد، اما پیدا کردن ادبیات مشترک حلقه مفقود با بدنه مردم است هدف همین است که بتوانیم به اینجا برسیم و این ادبیات مشترک را بیابیم.
وی با اشاره به موضوع اخلاق انتخاباتی گفت: بداخلاقی سیاسی کار سابقه داری بوده که برخی از جناحها تاکنون سر زده است. رهبر معظم انقلاب پس از انتخابات سال ۸۸ اشاره کردند که برخی در انتخابات بدون رعایت اخلاق اتهاماتی را به جریانات مختلف وارد کردند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه اگر جریانات سیاسی از گفتمان خود مطمئن هستند پس همان را تبلیغ کنند و به دنبال تخریب یکدیگر نباشند، اظهار داشت: زمانی که طرف مقابل را نشانه میگیرند مشخص میشود که دستشان در ارائه گفتمان خالی است. برخی از جریانات برای اتهام زنی طرف مقابل نظام را هم زیر سوال میبرند واین باعث میشود فضای سیاهی بر جامعه حاکم شود و جریانات سیاسی تنها خود را منجی بدانند، در این شرایط تشخیص حق و باطل سخت است.
وی با بیان اینکه تنها وعده دادن به مردم به نفع کشور نیست گفت: وعده دادن تنها بر مردم و روحیات آنها تاثیر ندارد. همان طور که میدانید رهبر معظم انقلاب اشاره کردند که در بهبوهه انتخابات روی اعصاب مردم راه نروید.
سلیمی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور اضافه کرد: به نظر من بعد از فوت حضرت امام (ره) و پایان جنگ و سر و سامان گرفتن کشور تشکلها دیگر در قید اصلی خود قرار نگرفتند. در زمان کارگزاران با ایجاد فضای بسته درصدد بودند که فضا سیاسی نشود. کارگزاران کار را به جایی رساندند که رهبر معظم انقلاب گفتند خدا لعنت کند کسی را که نمیگذارد دانشجو از سیاست صحبت کند.
وی تصریح کرد: در زمان اصلاحات از آن ور بام افتادند و درهای جناحها بدون هیچ فیلتری به روی دانشگاهها باز شد و چه بسا دوستانی با روحیه پاک در این وسط وجود داشتند و با ورود به برخی تشکل ها سر از VOA و BBC در آوردند این تشکلها به پلی برای رفتن به غرب تبدیل شده بودند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه تشکلها و جریاناتی در دانشگاه هستند که ارزشی برای جریانات انقلابی قائل نمیشوند، گفت: امروز شاهدیم برخی از مسئولان فعال تشکلهای اصلاح طلب عضو ائتلاف فلان حزب هستند. این همان بازی سیاسی است که رهبر معظم انقلاب از آن صحبت میکرد آنها تنها جماعتی را در دانشگاه برای برد حزبیشان بسیج میکنند.
وی افزود: متاسفانه امروز هم برخی از دانشجویان در این دام افتادند و اتفاقا وقایع سال ۷۸ و ۸۸ هم از دل همین تشکلها به وجود آمد. بسیاری از افراد از کشور فراری شده و در آتش فتنه سوختند.
خبرگزاری دانشجو: مجلس آینده را چگونه میبینید؟
سلیمی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در این باره گفت: انتخابات برای همگان از اهمیت خاصی برخوردار است. با توجه به دوران پسابرجام و سیل جدید قراردادها و تعاملات نقش نظارتی مجلس حائز اهمیت است.
وی افزود: امروز برخیها وعده میدهند که اگر در مجلس بیاییم وزرا را استیضاح نمیکنیم. این گونه حرفها فضل نیست، نقش نظارتی مجلس را منکر نشوید. چه طور در برخی از جاها میگوییم خبرگان باید به نقش خود عمل کند ولی منکر نقش مجلس شورای اسلامی هستید؟
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه ما به انتخاب مردم اعتماد داریم گفت: امیدواریم که نماینده تراز انقلاب اسلامی بتواند در این انتخابات موفق شود و امیدواریم مردم هم به این نتیجه برسند. جنبش دانشجویی از همه آرای مردم حمایت خواهد کرد.
خبرگزاری دانشجو: ائتلاف اصلاح طلبان مدعی هستند که نمیخواهند وکیل الدوله شوند آن را چگونه ارزیابی میکنید؟
نوری دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران در پاسخ به این سوال گفت: اظهارات اخیر اصلاح طلبان و تبلیغاتشان با یکدیگر سنخیت ندارد. در اکثر بنرهای تبلیغاتی برنامه گام دوم نوشته شده و زمانی که از آنها پیرامون این موضوع سوال میشود، میگویند: گام اول ما توفیق نهایی شدن برجام و رسیدن به کرسی ریاست جمهوری بود و گام دوم مجلس شورای اسلامی است.
وی ادامه داد: گفتمان این ائتلاف در خصوص مساله ارتباط با آمریکا و استکبار جهانی و گفتمان سیاست خارجی بیانگر این است که آنها میخواهند مطالبات سیاسی دولت را در مجلس ساری و جاری کنند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب پیرامون مجلس گفت: مجلسی مطلوب است که نگاهش تنها برای حل مشکلات اقتصادی مردم از طریق توجه به ظرفیتهای درونی باشد و مجلسی مرعوب است که از استکبار جهانی ترسیده و تمام نگاهش معطوف به غرب است.
خبرگزاری دانشجو: بسیج دانشجویی در کدام مقاطع توانسته بیشترین نقش را داشته باشد؟
سلیمی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: بسیج آحاد مردم است هر جا حماسهای رقم خورده همه مردم شریک بودند و در بسیاری از بزنگاههایی که در طول انقلاب برای کشور رخ داده بسیج و به معنای عام آن امت، فتنهها را جمع و جور کردهاند. در آستانه هر انتخابات وظیفهای که بسیج برعهده آن است تا به شکل سازمانی انجام دهد پیدا کردن نیازهای انقلاب است اما مردم خودشان تشخیص میدهند. زنده کردن عدالت، پاسخگویی و مطالبه و جا انداختن این فرهنگ جنبش دانشجویی و علی الخصوص بسیج توانسته اثر خود را داشته باشد.
خبرگزاری دانشجو: آیا بسیج دانشجویی از یک کاندیداحمایت کرده است؟
سلیمی افزود:اصولا نباید این طور باشد که بسیج دانشجویی به عنوان ارگان انقلاب و به عنوان یاور رهبری تبلیغات خود را به سمت شخص خاصی ببرد. ما یک گفتمانی داریم و در جهت ارزشهای آن گفتمان کار میکنیم. حالا شاید افرادی هم جزو این گفتمان باشند. شعار عدالت خواهی، ساده زیستی و پاسخ گویی به مردم را دادهایم، کسانی که خودشان این صفات را داشته باشند خیالشان راحت باشد قطعا مردم انتخابشان میکنند. برخی جریانات در سال ۸۸ رهبری را هم مورد نقد قرار دادند که چرا شما شاخصه میدهید اما رهبری میفرمایند بنده از ارائه شاخصها و آرمانهای انقلاب هرگز کوتاه نمیآیم.
وی ادامه داد: اتفاقا وقتی رهبری در سال ۸۸ شاخصهایی را ارائه دادند همان کاندیدای شکست خورده قبل از انتخابات به استانها میرفتند و میگفتند این شاخصها ما هستیم. اما بعد از انتخابات حرف خود را عوض کردند لذا اینکه بسیج دانشجویی شاخصهایی ارائه دهد امری طبیعی است.
خبرگزاری دانشجو: بسیج دانشجویی در این دو هفته اخیر چه اقداماتی برای انتخابات انجام داده است؟
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خاطر نشان کرد: ما سعی کردیم فضایی مساوی و برابر برای همه تفکرات ایجاد کنیم. بخشی از برنامهها به مطالبه و پرسش اختصاص پیدا کرده . برخی از افراد و جریانها نیز سابقه خوبی ندارند و باید از آنها پرسش شود تا در مقابل اتهامات خودشان موضعشان را ببینیم چیست؟ و حتی ببینیم فاصله اینها با ادبیات شاخص انقلاب چگونه است.
وی اظهار داشت: مناظرههای انتخاباتی و دانشجویی در برخی از استانها و تهران برگزار شد و سعی ما این بوده که فضای دانشگاه در انتخابات فضایی پویا باشد تا یک حضور بالا و مشارکت خوبی ایجاد شود.
خبرگزاری دانشجو: در مورد لیست ائتلاف اصولگرایان نظرتان را بیان کنید؟
سلیمی در این خصوص گفت: لیستهایی از خارج از کشور به داخل ارائه شده است که درباره آنها باید گفت که خوشحالیم از اینکه این جریانات به این نتیجه رسیدند که انتخابات ما سالم است و عده ای هم شیطنتهایی انجام دادند در این بین هم ما نمیگوییم هر کسی که در لیست دشمن قرار گرفته نفوذی است. اما این افراد مورد طمع قرار گرفته اند در حالی که میتوانند با یک موضع گیری خوب اعلام برائت کنند. حالا آقایان اینقدر مشغله دارند میگویند وقت نمیکنیم مرتب پاسخ آنها را بدهیم. اینها مسئلهای است که باید بر رویش وقت گذاشت. ابتدا باید تقدیر کرد از احزابی که اتحاد دارند اما باید لیستها در یک فضای تعاملی بدون چالش ارائه شود.
وی افزود: دخالت آشکار دولت در لیستها مطلب مهمی است و جزو مطالبات ماست. دولت باید پاسخ دهد برادر فلان مسئول دولتی با رایزنی وارد لیست میشود. خود رئیس جمهور هم خیلی ابایی ندارد که بگوید اعتدالیها وارد مجلس شوند. به این مسائل نقد داریم. دولت سعی کند نهایت بیطرفی را داشته باشد. دولت در انتخابات مجلس در حوزه استقلال ضعیف عمل کرده است. دولت در انتخابات مجلس بی طرف عمل نکرد.
نوری، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان تهران گفت: رهبر انقلاب انتخابات را در سال ۸۴ به عنوان شب قدر یاد کردند. در این شب سرنوشت طول عمر رقم خواهد خورد، در انتخابات هم حیات نظام را رقم میزنیم. انتخابات نمونه بارزی از حمایت از دین خدا استف نگرانیهایی است که در مورد ائتلافها به وجود آمده از جمله این نگرانی ها این است که گفتمان مجلس ششم در لسان برخی از نزدیکان دولت وجود دارد. در کنفرانسهای خبری به نکاتی که در مجلس ششم وجود دارد، بسیار بلد شده و دوباره وارد زبان برخی کاندیدا شده است. مساله دیگر حمایت رسانههای غربی از برخی کاندیدا و لیستها است. این حمایتهای رسانههای غربی از افراد و لیستها این نگرانی را ایجاد میکند که برخی از آقایان وام دار آنها هستند. البته برخی از کاندیدا درس آموخته انگلیس هستند و این مسئله خیلی از ذهن دور نیست.
نوری خاطر نشان کرد: یک فضای رسانهای عظیمی در فضای مجازی به وجود آمده است که لیستی را لیست نظام و لیست دیگر را لیست مردم میدانند. این دو قطبی سازیهایی است که دارد اتفاق میافتد و نتیجه خوبی نخواهد داشت.
خبرگزاری دانشجو: مجلس وکیل الدوله کدام مجلس است؟
سلیمی: این مسئله درست است که مجلس باید با دولت همکاری کند اما این همکاری و تعامل به معنای بیچون و چرا رد شدن از کنار مشکلات دولت نیست. مجلس یک نقش نظارتی را باید انجام دهد و این حق طبیعی است. فرض این نیست که سوال و استیضاح از وزرا صورت نگیرد. نگاه حزبی در مجلس ضربه خود را زده است و وزرایی که آنها به او رای دادند امروز سر از سخنگویی BBC و آل سعود درآوردند و مجلس را محل نزاع با رهبری کردهاند. این سند مجلس وکیل الدولهای است رهبری هم قبلا گفتهاند کدام مجلس این مملکت را بدبخت میکند.