به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، چاووش اوغلو روز دوشنبه در نشستی خبری در آنکارا، پایتخت ترکیه گفت حملات هوایی روسیه، بزرگترین مانع برای دستیابی به صلح در سوریه است.
وی افزود مخالفین سوری که روز شنبه با «امکان» آتش بس موقت موافقت کرده بودند، روز سه شنبه در ریاض نشستی برگزار خواهند کرد.
چاووش اوغلو این اظهارات را در حالی بیان کرد که پس از مذاکرات وزرای دفاع ائتلاف موسوم به ضد داعشِ امریکا در بروکسل، عربستان و ترکیه اعلام آمادگی کرده بودند تا به سوریه نیروی زمینی اعزام کنند. این پیشنهاد اگرچه با استقبال واشنگتن روبرو شد، اما انتقاد شدید دولت سوریه را در پی داشت.
هفته گذشته مقامات عربستان سعودی و ترکیه با عقب نشینی آشکار از مواضع خود درباره آغاز عملیات زمینی در سوریه اعلام کردند منتظر چراغ سبز امریکا و تحقق نتیجه برقراری آتش بس در این کشور عربی هستند.
احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه هفته گذشته گفت آنکارا به منظور اجتناب از درگیر شدن در جنگ سوریه، به اقدامات پیشگیرانه خود ادامه میدهد.
عادل جبیر، وزیر امورخارجه عربستان نیز پیش از این گفته بود ریاض آمادگی دارد تا «هر زمانی که ائتلاف امریکایی در جنگ با داعش در سوریه تشخیص داد، نیروهای خود را به سوریه اعزام نماید».
عربستان سعودی و ترکیه از جمله مهمترین حامیان معارضان سوری به شمار میآیند و آنان را از نظر تسلیحاتی و مالی تامین میکنند.
ائتلاف موسوم به ضد داعش به رهبری امریکا بدون مجوز سازمان ملل یا اجازۀ دولت سوریه از تابستان سال 2014 حملات هوایی خود را در سوریه آغاز کرده است.
سوریه از ماه مارس 2011 (حدود 5 سال پیش) صحنه ناآرامیهای مرگبار است. براساس اعلام مرکز پژوهشهای سیاسی سوریه حدود 470 هزار نفر از مردم سوریه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در جریان این ناآرامیها کشته و بیش از 1.9 میلیون نفر زخمی شدهاند.