آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۳۱۱۱

رسانه‌ها روی نقض حقوق بشر در غرب بیشتر کار کنند

معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری گفت: یکی از مواردی که در سال ۹۵ با آن مواجه خواهیم بود، حقوق بشر است که رسانه‌هایمان باید در مورد نقض آن در غرب بیشتر کار کنند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ همایش «فرصت‌ها، تهدیدات فرهنگی افراط گرایی» صبح امروز سه‌شنبه ۱۱ اسفند با حضور جمعی از مدیران فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حسینیه الزهرای این سازمان برگزار شد.

 

ابتدای این برنامه به سخنرانی علی اکبر ولایتی مشاور بین‌المللی مقام معظم رهبری و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری اختصاص داشت.

 

دومین سخنران این برنامه حجت الاسلام والمسلمین محسن قمی معاون بین‌امللی دفتر مقام معظم رهبری بود که در سخنان خود گفت: در سال جاری حوادث مختلفی را شاهد بوده‌ایم که شاید بین همه آنها چند حادثه مهم وجود دارد که به موضوع این همایش بی‌ارتباط نیستند. اول رشد اسلام‌گرایی در یمن که باعث شد عربستان سیاست وحشیانه‌ای را آغاز کند و جنایات زیادی را در این کشور مرتکب شود. یکی از آثار حمله عربستان و تهاجمش به یمن، رشد القاعده در جنوب یمن و عدن بود.

 

وی افزود: دومین اتفاق مهم توانمندی گروه‌های مقاومت بود. به طوری که امسال اسرائیل جرات هیچگونه هجمه به حزب الله و گروه‌های مقاومت را نداشت و همانطور که سید حسن نصرالله گفت، این توانمندی صرفا موشکی نیست چون در اسرائیل نیروگاه‌های اتمی و شیمیایی زیادی وجود دارد که در تیررس موشک‌های حزب الله هستند و همانطور که شهردار حیفا گفت، در اولین ساعات برخورد موشک به این نیروگاه‌ها ۸۰۰ هزار نفر کشته می شوند. بنابراین اسرائیل امسال تهاجم گسترده ای علیه حزب الله و گروه ها مقاومت انجام نداد.

 

قمی گفت: سومین اتفاق مهم برجام و مذاکرات هسته‌ای بود که با رهنمودهای مقام معظم رهبری، هم در شروع و هم برآیند و هم تصویب نهایی و اجرا به دستاوردهای بزرگی منجر شد. اتفاق چهارم انجام دو انتخاباتی بود که اخیرا انجام شده است که اولین معنایش نهادینه شدن مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی و مشارکت ۶۲ درصدی مردم با وجود تبلیغات عناصر ضد انقلاب بود که معتقد بودند این انتخابات شکست خورده است. این دو انتخابات بدون هیچ حادثه و ناامنی در کشور انجام شدند و برگزاری شان نشان داد رای مردم از مصونیت لازم برخوردار است.

 

از ابتدای انقلاب در کشور داعش داشته‌ایم

وی افزود: معنای دیگر این دو انتخابات، تقویت انگیزه و روحیه دوستداران انقلاب و خارج از کشور بود و علاقمندان ایران در کشورهای عراق، سوریه، فلسطین، لبنان، بحرین، یمن و ... روحیه ای مضاعف پیدا کردند. اما نکته مهم درباره تهدیدها و فرصت هایی است که در سال ۹۵ از جانب جریان‌های افراطی و تکفیری وجود دارد. برخی فکر می‌کنند داعش یک جریان جدید است در حالی که ما از ابتدای انقلاب در کشورمان داعش داشتیم و گروهک منافقین با آتش زدن افراد، بمب گذاری و کشتن جلوی پدر و مادر اعمال داعشی‌های امروز را در دهه ۶۰ انجام می داد.

 

قمی تأکید کرد: بنابراین ما پیش از این داعش را دیده‌ایم اما بحث مان درباره سال ۹۵ است. ما در ۵ حوزه با تهدیدهایی مواجه هستیم که منشاءشان تروریسم و افراطی گری است: تروریسم، شیعه، مقاومت، حقوق بشر و حقوق انرژی.

 

معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری در ادامه سخنان خود گفت: در مورد عامل تروریسم برآورد این است که امنیت داخل کشور ما، همچنان مثال زدنی باقی می‌ماند اما توان عملیاتی تروریستی در برخی کشورهای همسایه افزایش پیدا می‌کند و تسلط داعش بر شمال عراق تا حدودی حفظ می‌شود. بحران لیبی استمرار پیدا خواهد کرد و در سوریه هم علی رغم همه تلاش هایی که برای آتش بس شده همچنان درگیری هایی وجود خواهد داشت به علاوه توان القاعده هم در جنوب یمن افزایش پیدا میکند. برآورد دیگر در این زمینه این است که گروه های مقاومت در گوشه و کنار دنیا به تروریست بودن متهم می شوند مانند اتفاقی که در نیجریه شاهدش بودیم.

 

باید علیه ائتلاف ضدتروریستی آمریکا افشاگری کنیم

وی افزود: چون نفرت عمومی از تروریسم وجود دارد تلاش می‌شود نیروهای مقاومت به تروریست بودن متهم شوند. در این مورد باید سعی کنیم در رسانه‌های خودمان این ائتلاف ضد تروریستی را که به رهبری آمریکا شکل گرفته، افشا کنیم که آیا نیتش واقعا اعمال ضدتروریستی است یا کمک به تروریست ها. ما شواهدی در دست داریم که وقتی رهبران داعش در مهلکه گیر می افتند، هلی کوپترهای ارتش آمریکا آنها را از منطقه خارج می کنند. حتی خود دولت آمریکا نیز به این مسئله اعتراف دارد و رسما اعلام کردند که داعش یک سرمایه راهبردی برای آمریکا است. آمریکایی‌ها می گویند ما در مورد داعش غفلت نکرده‌ایم بلکه عمدا او را نادیده گرفتیم تا رشد کند. حالا کاری که ما باید در این زمینه انجام دهیم این است که با عامل رسانه کاری کنیم تا آمریکایی ها این سیاست تبعیض آمیزشان را کنار بگذارند. سعی کنیم در این زمینه اجلاس های منطقه‌ای برگزار کنیم و گفتمان ضد تروریسم بودن جمهوری اسلامی را تقویت کنیم. در این زمینه همچنین باید مصون سازی جهان اسلام از اقدامات تروریستی و معطوف کردن فعالیت های تروریستی به خارج از جهان اسلام را، مدنظر داشته باشیم.

 

قمی ادامه داد: اگر این گروهک‌های تروریستی واقعا اسلامی هستند باید بمب‌گذاری‌های خود را در اسرائیل انجام دهند. این سیاست تبعیض آمیزی که اسرائیل مصون از فعالیت‌های تروریستی است باید در رسانه‌های ما برجسته شود. ترور همیشه بد است اما اینکه به نام اسلام بیایند و در مساجد بمب گذاری کنند نمی تواند کار مسلمانان باشد. اگر واقعا اسلامی هستید باید با دشمنان اسلام بجنگید و بمب گذاری هایتان باید در مراکز آنها باشد. در مورد عامل تروریسم یک پیش بینی دیگر برای سال ۹۵ وجود دارد و این است که داعش همچنان به عنوان خطرناک ترین گروه تروریستی در منطقه باقی می ماند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود گفت: دومین حوزه مواجهه با افراطی‌گری در سال ۹۵ عامل شیعه بود که مقابله با آن به رهبری عربستان تشدید می‌شود. در عین حال فشار علیه شیعیان در جهان غرب کاهش پیدا خواهد کرد. عربستان پدر و مادر تروریسم در منطقه است که هم آن را از جهت اندیشه و محتوا و هم سلاح و امکانات تقویت می‌کند. در این زمینه باید توانمندسازی شیعیان برای دفاع از حقوق خودشان را در دستور کار قرار دهیم. همچنین باید فشارهای حقوق بشری علیه عربستان تشدید شود که در این زمینه تقویت تعامل جمهوری اسلامی با دولت های موثر مفید خواهد بود. این کار، فشار را بر شیعیان کم می‌کند. همچنان که باید به شیعیان بگوییم اقداماتشان را رسمی کنند.

 

وی گفت: در مورد عامل سوم یعنی مقاومت باید به این مسئله اشاره کنیم که چون الگوی مقاومت لبنان الگوی موفقی بوده، آمریکا اقدامات تحریکی انجام می‌دهد تا این الگو در کشورهای دیگر هم پیاده شود. اوباما در برنامه‌ای که با رهبران عربستان داشت این سوال را مطرح کرد: کجاست حزب‌الله سنی شما؟ یعنی سعی دارند الگوی مقاومت حزب‌الله را به نوعی دیگر بر ضد حزب‌الله به راه بیندازند.

 

عضو مجلس خبرگان افزود: در این میان نکته مهم این است که بدانیم مرکز ثقل مقاومت، سوریه است. در تمام مذاکرات باید دلیل حمایت ما از سوریه مشخص شود. مسئله سوریه مهم است و جای هیچگونه کوتاه آمدنی ندارد. در همین زمینه همگرایی فرهنگی اجتماعی با دولت عراق به ویژه در مورد راهپیمایی اربعین باید ادامه پیدا کند. همچنین توجه به یمن و جنایات عربستان در این کشور باید در رسانه ها و نمایشگاه‌های فرهنگی ما مضاعف شود. از یک سو باید تفکر وهابیت را به چالش بکشیم و از سوی دیگر توجه جدی تری به چالش برانگیزی درباره آل سعود داشته باشیم. در این میان خطر بروز فتنه مذهبی هم وجود دارد. رایزن های فرهنگی ما باید جریان های ضد صهیونیستی را بشناسند و با آنها ارتباط بگیرند.

 

قمی در بخش دیگری از سخنانش گفت: به دلیل کم بودن وقت از عامل حقوق انرژی می‌گذرم و به مسئله حقوق بشر می‌پردازم. برآورد مربوط در این زمینه این است که در سال ۹۵ همچنان استمرار فشار بر جمهوری اسلامی را خواهیم داشت و امکان اعمال تحریم های جدید وجود دارد. البته ممکن است دولت‌هایی مانند کانادا که پیش از این بانی تحریم ایران شدند به دلیل تغییر دولتمردانشان از ماجرای تحریم کنار بروند و سیاست دیگری اتخاذ کنند. در داخل هم خودمان باید از مسئله حقوق بشر حمایت جدی داشته باشیم. هم میزان اهتمام به حقوق بشر را روشن و هم نقض حقوق بشر در غرب را به ویژه علیه مسلمانان مشخص کنیم. در این زمینه سعی کنیم ارتباط بیشتری با ستاد حقوق بشر برقرار کنیم و نهادهایی چون حقوق بشر اسلامی را که در لندن وجود دارد، تکثیر کنیم تا یک گفتمان حقوق بشری علی غرب به پا شود.

 

وی در پایان سخنانش گفت: اسلامی که می‌گوید لقد کرمنا بنی آدم ...، در کنار قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که در آن اصول دین با احتساب کرامت انسان ها ۶ مورد است، می تواند غرب را به دلیل نقض حقوق بشر به سوال بکشد. به عنوان مثال، در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم حق رای سیاه پوستان یکی از چالش های مهم جامعه آمریکا بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار