به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ اختتامیه اولین جشنواره شعر آینه مهر شب گذشته در ایوان شمس با حضور جمعی کثیری از شاعران برگزار شد. در این مراسم که توسط رسول نجفیان اجرا شد، مرتضایی، دبیر جشنواره با بیان آنکه طبق نظر بزرگان یک تحول در حوزه ادبی رخ خواهد داد، گفت:«حکمت آن است که خانه ای به نام اتحاد شاعران با هر اندیشه محترمی در کنار هم باشند.»
یوسفعلی میرشکاک، دبیر علمی جشنواره با اشاره بر اینکه هویت قومی و ملی در شعر متجلی می شود، تاکید کرد:«فردوسی هویت قومی ما را احیا کرد و اگر نبود همان بلایی سرمان می آمد که بر سر مصر می آمد. آنان که پشت سر فردوسی حرکت کردند ساحتشان هم پیدا شد.. این دو وجه [هویت قومی و ملی] نمودی ندارد. شعر آینی داریم؛ ولی آیین ساز نداریم.»
وی با ارائه تعریفی از شعر آزاد، شعر آزاد امروزی را برآمده از شعر ترجمه دانست و اظهار داشت نیما به عنوان پدیدآور شعر نو، ابتدا قصیده را آموخته است. وی تاکید کرد:«شعر مرسل تنها از قصیده سرایان برمی آید. شعر مرسل از سبک خراسانی بیرون می آید نه سبک عراقی. فکر نکنید چون شعر عنصری و فرخی در مدح محمود و مسعود است، به درد نخور است، باید زمان و ریتم از آن یاد بگیرید.»
این شاعر کنایه ای به فضای آکادمیک زد و آنجا را فعال برای گرفتن یک نمره برخواند و گفت:«شعر مرسل می تواند دامنه وسیعی از مخاطب را در بربگیرد با کنار هم نهادن اسامی غربی و رودخانه ای در آرژانتین نمی شود شعر مرسل گفت.»
وی تصریح کرد در صورتی که شاعران نوگرایی چون اخوان، کدکنی یا شاملو می خواستند در ساحت شعر کلاسیک بمانند چیزی از شاعران کلاسیک کم نمی آورند.
در این مراسم شاعرانی چون موسوی گرمارودی، راضیه بهرامی، علیرضا قزوه، علیرضا بدیع، سیده فاطمه موسوی، عبدالجبار کاکایی، محمد بهمنی، مهسا تیموری، سید احمد حسینی، خراسانی، پیام جهانگیری، ناصر فیض، ابوذر پاکروان، سید سلمان علوی، افشین یداللهی، شکار سریع، سعید مهدوی، آرش شفاهی، لیلا کردبچه، نوید کلانکی، سعیده حسین جانی، امیری اسفندقه، عزیز مهدی و سید فقی عباس از هندوستان، اسرافیلی، مرضیه فرمانی، محمد سلمانی، کورس احمدی، امیر مرزبان، عباس سجادی، احسان افشاری، بیگی حبیب ابادی، آبان، علی ثابت قدم اشعار خود را قرائت کردند.
همچنین در بخش شعر سپید راضیه مهرابی جایزه نخست را به خود اختصاص داد و ابوذر پاکروان در رده بعدی قرار کفت.
در بخش شعر کلاسیک به ترتیب مقامهای اول تا پنجم به مریم مایلی زرین، مهسا تیموری، نوید کلانکی، مرضیه فرمانی، علیرضا رجبعلی زاده برنده جوایز شدند.
در بخش بهار و آفرینش های نو محمد حسین کاشانی، سعید مهدوی و سید سلمانی علوی هر سه مشترکاً به مقام نخست دست یافتند.
در بخش شعر انقلاب نیز سیده فاطمه موسوی به همراه احسان محمدی لوح و تندیس جشنواره را از آن خود کردند.
در بخش بازی آبها و روشنایی نیز عارفه دهقانی و سید احمد حسینی مشترکاً شدند.