آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۶۴۸۹
رئیس قوه قضائیه:

قرار بود برجام نقش مهمی در حل مشکلات کشور داشته باشد/ جوسازی در پرونده‌های کلان خلاف است

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه تصویب برجام اقدام مهمی بود که دولت تلاش بسیاری برای آن کرد گفت: قرار بود بر اساس آنچه در برجام آمده تصویب آن کمک بسزایی به دولت برای حل مشکلات کشور بکند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در همایش روسای دادگستری‌های سراسر کشور و دادستانهای مراکز استان گفت: سالی که گذشت از جهات زیادی برای کشور دارای اهمیت فراوانی بود.

 

وی افزود: یکی از عرصه‌های دارای اهمیت موضوع انتخابات بود که به حمدالله با شکوه هر چه تمام‌تر برگزار شد.

 

وی افزود: خوشبختانه شاهد مشارکت بیش از 60 درصدی واجدین شرایط بودیم که این موضوع خود حکایت از آن دارد که مردم بار دیگر نظام‌شان را تایید کرده و اعلام کردند که پای نظامشان ایستاده‌اند.

 

رئیس قوه قضاییه گفت: در بسیاری از کشورهایی که شایعه و ادعای دموکراسی دارند کمتر از 50 درصد واجدین شرایط به پای صندوق‌های رای می روند در حالی که در کشور ما 62 درصد واجدین شرایط به پای صندوق‌های رای رفتند.

 

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: البته این حضور مردم آنجایی معنای بهتری می‌یابد که به این موضوع واقف باشیم که از ماه‌ها قبل ضد انقلاب و رسانه‌‌های غربی این ملت را زیر فشار قرار داده و تلاش همه جانبه‌ای داشتند تا مردم را از حضور در پای صندوق‌های رای منصرف کنند که به حمدالله این اتفاق صورت نگرفت و مردم حضوری پرشور داشتند.

 

آملی لاریجانی خاطر نشان کرد: البته در جریان انتخابات شاهد یکسری کارهای زشت بودیم که به طور قطع اینها خوشایند نیست.

 

وی گفت: در ماه‌های منتهی به انتخابات رسانه‌های غربی و به طور مشخص ضد انقلاب شروع به تبلیغ یا بهتر بگوییم سوء تبلیغ کردند و دست به کار شدند تا یکسری افراد که در بسیاری از موارد از منصوبین رهبری بودند در انتخابات رای نیاورند.

 

وی افزود: برای مثال ضد انقلاب تلاش کرد تا مثلا در مازندران، کرمان، خراسان و چند جای دیگر برخی افراد به مجلس خبرگان رهبری راه پیدا نکنند که البته این نقشه شوم آنها هم در موارد زیادی نقش بر آب شد.

 

آملی لاریجانی گفت: اینکه ضد انقلاب چنین رفتار سویی از خود نشان دهند و اینگونه دشمنی آشکار کند که موضوع جدید و بعیدی نیست اما اینکه متاسفانه برخی افراد که در بین آنها حتی مسئولین هم دیده می‌شدند همین کار قبیح را تکرار کنند و هم نوا با ضد انقلاب باشند کاری عجیب و نیازمند به بررسی است.

 

وی افزود: همه جریانات سیاسی مختاراند که لیست بدهند و از کاندیدایی حمایت کنند اما اینکه این حمایت و هم نوایی ادامه مسیر ضد انقلاب باشد کاری زشت و شنیع است که باید قبح آن برای مردم مشخص شود تا مردم این افراد را بهتر بشناسند.

 

آیت الله صادق آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تصویب برجام اشاره کرده و گفت: برجام و تصویب آن یکی از صحنه‌های مهم در سیاست‌ کشور بود که قرار بود آثار بسیار مهمی هم داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: تلاش مهم مسئولان و دولت بر این عرصه و در نگاه بالاتر تلاش همه قوا و در رأس آنها مقام معظم رهبری که با تبیین خطوط قرمز نقشه راه را ترسیم کرده بودند، منجر به آن شد که برجام به نتیجه برسد. که رهبری هم آن را با قیودی پس از تصویب مجلس تأئید کردند.

 

رئیس قوه قضائیه خاطر نشان کرد: امیدواریم برجام بتواند کار دولت را تسهیل کند و نقش مؤثری در روند اجرایی کشور داشته باشد. هر چند که می‌دانیم آنقدر کشورهای سلطه‌گر فشار وارد می‌کنند تا این موضوع را از مسیر درشتیش خارج کنند اما باید بنشینیم و ببینیم در نهایت چه می‌شود.

 

وی همچنین به مسئولیت سنگین مسئولان پس انتخابات اشاره کرد و گفت:‌حالا که مردم اینگونه پرشور به عرصه انتخابات وارد شدند باید مسئولین هم به فکر حل مشکلات مردم نظیر رکود اقتصادی، عدم اشتغال، مشکل معیشت قشر تنگ‌دست جامعه باشند.

 

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: به طور قطع هم به لحاظ منطقی و عقلی و هم به لحاظ شرع نسبت به رأی مردم مسئولیم و باید رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها هر چه بیشتر در جهت خدمت‌رسانی به مردم قدم بردارند.

 

وی گفت: باید کمر همت ببندیم برای رفع مشکلات مردم و گرفتاری‌هایی که مردم در گوشه و کنار کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

آملی لاریجانی خاطر نشان کرد: در سال گذشته و البته به طور مشخص در طول سالیان گذشته دستگاه قضایی با دو چالش مهم روبه‌رو بوده ست که یکی بحث نیروی انسانی و دیگری بحث اعتبارات بوده است.

 

وی افزود: در طول این 6 سال به صورت مکرر اعلام کردیم که قوه قضائیه مبنای اعتباراتش کم اندیشیده شده است. این البته معنایش این نیست که در قوه قضائیه به دنبال زر و زیور هستیم بلکه اینگونه هم نباید باشد که برای اختصاص یک ساختمان به التماس بیفتیم.

 

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: باید معیشت قضات و کارمندان را در حداقل معقول داشته باشیم و اینگونه نباشد که قضات ما از سطح پایینی برخوردار باشند که البته به صورت مکرر هم به دولت و مجلس تأکید کرده‌ایم که با دستگاه قضایی در خصوص بودجه  علیرغم ما وضعیت کل کشور را می‌دانیم مهربانانه‌تر برخورد کنند.

 

وی گفت: متأسفانه آنجایی که هم برخی درآمدها را به دولت نشان می‌دهیم آنها اجازه نمی‌دهند که از آن استفاده کنیم و در برنامه ششم هم هنوز آن اقلی که باید باشد تأمین نشده است.

 

رئیس قوه قضائیه گفت:‌ با رهبری صحبتی در این خصوص داشتیم و قرار شد نامه‌ای به محضر ایشان بدهیم تا معظم‌له هم به دولت و مجلس تأکیدی کنند تا ما را ویژه‌تر ببینند.

 

وی گفت‌: ما در بحث جذب و آموزش قضات کوتاهی نکرده‌ایم و تا کنون هم بیش از 4 هزار قاضی به 7 هزار قاضی فعال دستگاه قضایی اضافه شده است البته هنوز به طور کلی نیاز دستگاه قضایی برطرف نشده است.

 

آملی لاریجانی گفت:‌اینکه صحیح نیست ما در جایی قاضی جذب می‌کنیم اما در آنجا نیروی انسانی نداریم به این قاضی بدهیم تا حداقل کار روزمره آغاز شود.

 

رئیس قوه قضائیه گفت:‌ دستگاه قضایی یک دستگاه حاکمیتی محض است و نمی‌توان نظیر برخی از ادارات مسئولیت‌ها و وظایف آن را به بخش خصوصی برون‌سپاری کرد.

 

وی گفت: متأسفانه در همین اثنا شاهد آن هستیم برخی دوربین به دست می‌گیرند و می‌روند داخل کوچه و بازار و از مردم می‌پرسند که آیا از فرایند دستگاه قضایی راضی هستید یا خیر و مردم هم گلایه می‌کنند و آنها هم همان گلایه را پخش می‌کنند حال آنکه در آن طرف ماجرا توجه نمی‌کنند که قوه قضائیه با چه کمبودهایی روبه‌رو است که نتیجه‌آش این شده که روند رسیدگی به پرونده‌ها طولانی شود.

 

آملی لاریجانی گفت: من از همه رسانه‌ها و از همه کسانی که در مقام ارزیابی روند فعالیت دستگاه قضایی هستند می‌خواهم تا همه ابعاد دستگاه قضایی را با هم بسنجند یعنی کمبودها را ببینند ضعف‌ها را ببینند آن زمان بیایند و نسبت به عملکرد دستگاه قضا اظهار نظر کنند.

 

آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنان خود در همایش رؤسای دادگستری‌های سراسر کشورها و دادستان‌های مراکز استان ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که باید به آن توجه ویژه شود موضوع استقلال دستگاه قضا است.

 

وی گفت: متأسفانه در برخی از پرونده‌ها همزمان با رسیدگی رسانه‌ها فضاسازی‌هایی می‌کنند و احتمال‌هایی می‌دهند که ما هم متصور برآنیم که یکسری دست‌هایی پشت پرده قرار دارد.

 

آملی لاریجانی گفت: البته این مسئولینی که من در دستگاه قضایی می‌شناسم افرادی نیستند که بخواهند با این فشارها و جوسازی‌ها از راه به در شوند و تصمیم دیگری در پرونده بگیرند اما اگر این حرف‌های ناصحیح و جوسازی‌های اشتباه به آن نقطه‌ای برسد که اخلال در روند دادرسی ایجاد کنند حتما باید دادستان‌ها اعلام جرم کنند و آن اسناد را تحت تعقیب قرار دهند.

 

وی یکی دیگر از مسائل دستگاه قضا را بحث تشدید نظارت‌ها عنوان کرد و گفت: بحث نظارت بحثی بسیار مهم است زیرا قاضی قدرت فوق‌العاده‌ای به دستش دارد که اگر بر آن نظارت نشود جان و مال مردم به خطر می‌افتد.

 

وی گفت: من بارها از دادستان‌ها و رؤسای دادگستری خواسته‌ام که به موضوع زیردستان خود ورود کنند و به صورت سرزده از آنها بازرسی کنند و حتی از مردم هم درباره عملکرد آنها جویا شوند. تا مبادا اشتباهی صورت گیرد.

 

رئیس قوه قضائیه گفت:‌ سالم‌سازی دستگاه قضایی برای ما اهمیت بالایی دارد زیرا گاهی برخی وکلا از حیطه کار حرفه‌ایشان خارج می‌شوند و یک نحوه کار خلاف و کارچاق‌کنی انجام می‌دهند و با حرف‌های خلافی هم که می‌زنند باعث می‌شوند دستگاه قضایی بدنام شود  و برخی جاها می‌نشینند و می‌‌گویند ما به قاضی پول می‌دهیم یا به دفتر قضات پول می‌دهیم که این‌ها صحت ندارد.

 

آملی لاریجانی گفت: یکی از دلایلی که ما معاونت فرهنگی را در قوه تشکیل دادیم رسیدگی به همین مسائل و افزایش کارمندان و دستگاه قضایی بود که متأسفانه از سوی روسای دادگستری این موضوع به خوبی پیگیری نشد.

 

رئیس قوه قضائیه همچنین به موضوع افزایش امنیت در جامعه اشاره کرد و گفت: شاید ما نتوانیم جرایم را به صفر برسانیم اما به طور قطع باید در راستای افزایش امنیت جامعه قدم برداریم و اینگونه نباشد که مردم نگران سرقت، زورگیری و چنین جرایمی باشند که البته این موضوع قاطعیت دادستان‌ها را در برخورد می‌طلبد.

 

وی گفت:‌ دادستان‌ها نسبت به برخورد با اشرار، قاچاقچیان و سارقان مسلح شدید باشند و اهتمام بیشتری برای برخورد با آنها به خرج دهند و هر کسی که به هر نحوی بر روی مردم سلاح می‌کشد را محارب فرض کرده و درباره رسیدگی به پرونده آن افراد سریع‌تر هم عمل کنند.

 

آملی لاریجانی همچنین به اهمیت تشکیل برخی شعب رسیدگی ویژه در مسائلی نظیر محیط زیست و مسائل پولی و بانکی که به صورت کلان مطرح می شود اشاره کرد و درباره تست منابع طبیعی و ضرورت برخورد با ساخت و سازهای جدید هم تأکید کرد.

 

وی البته خاطر نشان کرد: اگر از ساخت و ساز یک خانه چندین سال می‌گذرد و آن خانه هم در یک بخشی واقع شده که قشر ضعیف جامعه در آن ساکن هستند دادستان‌ها نسبت به تخریب آن سازه دست به عصاتر حرکت کنند و کمی تأمل کنند. 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار