آلبرت بغوزیان کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به پیش بینی اخیر وزیر اقتصاد پیرامون رشد 5 درصدی اقتصاد و تورم 11 درصدی در سال 95، اظهار داشت: پیش بینی وضعیت اقتصادی کشور در هر سازمان بر روی یک مدل رسم می شود که آن مدل دارای برخی متغیرهای سیاست گذاری و متغیرهای خارج از کنترل آن نهاد اقتصادی است.
وی ادامه داد: بنابراین پیش بینی افراد درباره میزان رشد اقتصادی با توجه بر آن مدل اقتصادی صورت می گیرد و برخورداری از رشد اقتصادی مطلوب منوط به پیروی از برنامه مشخص و مدونی است که در آن مدل اقتصادی تعریف شده است.
بغوزیان تصریح کرد: از این رو نمی توان این قبیل پیش بینی ها را رد و یا تایید کرد بلکه در پایان کار نتیجه عمل را با مدل تعریف شده سازمان ها تطبیق می دهند و در صورت مشاهده بروز هرگونه انحراف در این مسیر در وهله اول به بررسی منشا این امر پرداخته و سپس در جهت اصلاح آن برمیآیند.
این کارشناس مسائل اقتصادی پیش بینی وزارت اقتصادی در افزایش رشد اقتصادی کشور را واقعی تر از پیش بینی سایر نهادها و افراد دانست و افزود: این وزارتخانه از آنجایی که خود متولی امر مدل سازی اقتصاد است پیش بینی هایش نیز واقعی تر از پیش بینی هایی است که دیگر افراد و نهادها انجام می دهند .
وی ادامه داد: رشد اقتصادی منفی ماحصل افزایش آمار تورمی است؛ تورم، قدرت خرید مردم را کاهش می دهد و مانعی بر افزایش تولید می شود که کاهش سود تولیدکنندگان موجب بروز پدیده بیکاری در کشور است.
بغوزیان با تاکید براینکه امروز عوامل تشدیدزای بیکاری همچون بی ثباتی اقتصادی، ناامنی فضای کسب و کار و...کاهش یافته است، یادآور شد: از این رو حفظ نرخ بیکاری فعلی و جلوگیری از افزایش آن، خود امر مثبتی تلقی می شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: بیکاری امری آسان است اما برگرداندن سرمایه گذار و تولیدکننده به فضای تولید و سرمایه کشور، ایجاد اشتغال و تعهد امری زمان بر است؛ رفع تحریم ها و آزاد شدن منابع پولی بلوکه شده کشور به تقویت فضای کسب و کار در کشور کمک می کند البته باید قیمت کالاهای تولید داخلی نیز کاهش یابد در غیر اینصورت خریدار توان خرید نیز نخواهد داشت.
وی همچنین با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی بیان داشت: اقتصاد مقاومتی یا مقاوم سازی اقتصاد در برابر تکانه ها، شوک ها و بحران های گوناگون داخلی و خارجی هر کشوری صورت می گیرد؛ به طور مثال موضوع کاهش قیمت نفت برای کشور ما یک بحران تلقی می شود و بلعکس افزایش آن نوعی فرصت به شمار می رود.
بغوزیان در ادامه تاکید کرد: تقویت ظرفیت های تولیدی، هدایت سرمایه های در گردش به سمت سرمایه گذاری در کشور و صادرات غیرنفتی عواملی مهم و موثر در مقاوم سازی اقتصاد به شمار می روند که باید این اصول را سرلوحه برنامه ششم توسعه قرار دهیم؛ همچنین هر وزارتخانه ای متناسب با عملکرد خود این بندها را اجرایی و برنامه ریزی کند این در حالی است که مسئولان باید با اراده ای قوی در یک برنامه منسجم حرکت کنند.
این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان بر لزوم ایجاد سازمان هایی برای محاسبه نرخ بیکاری در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: باید نهادی که بتواند آمار بیکاری در کشور را محاسبه کند ایجاد کنیم تا این امر به صورت سازمان یافته تر پیگری شود.