کد خبر:۴۹۸۸۹۶

پناهدگی سیاستمداران به شرکت‌های سایه برای پنهان کردن ثروت خود

نتایج یک تحقیق نشان داد سیاستمداران، مجرمان و افراد معروف سراسر جهان از بانک ها و شرکت های سایه برای پنهان کردن حساب های مالیشان استفاده کرده اند.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از بلومبرگ، بر اساس مجموعه ای از گزارش هایی که توسط کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران محقق منتشر شده،  اسناد فاش شده از یک موسسه حقوقی پانامایی که شرکت های صوری ایجاد می کند نشان می دهد که سیاستمداران، مجرمان و افراد معروف سراسر جهان از بانک ها و شرکت های سایه برای پنهان کردن حساب های مالیشان استفاده کرده اند.

 

این کنسرسیوم در مقالاتی که روز یکشنبه منتشر کرده اعلام نموده که 11.5 میلیون سند به دست آورده که نشان دهنده ایجاد بیش از 200 هزار شرکت صوری توسط افراد مختلف در خارج از کشورهایشان است. این اسناد شامل شرکت های خارجی ایجاد شده مرتبط با 12 رهبر فعلی و سابق جهان و معاملات مالی پنهانی 128 سیاستمدار و مقام رسمی دیگر است.

 

بر اساس این گزارش، حداقل 2 میلیارد دلار در معاملات مرتبط با افراد و شرکت هایی که ادعا شده دارای روابطی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بوده اند، رد و بدل شده است. برای مثال، ایجاد زنجیره ای از 4 شرکت صوری در 3 کشور در طی 24 ساعت با مشارکت دو بانک، فرآیندی بوده که موجب شده پولی که از این طریق رد و بدل شده غیرقابل رد یابی شود.

 

بر اساس گزارش کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران محقق، شرکت اصلی در این زنجیره، یک بانک مستقر در سن پترزبورگ روسیه بوده «که مالک بخش عمده سهام آن و ریاست آن در اختیار کسی بوده که یکی از تحویلداران پوتین خوانده می شود.» بخشی از این پول صرف به دست آوردن «نفوذ غیرمستقیم» در بین سهامداران شرکت های روسی شده است.

 

سخنگوی کاخ کرملین هفته گذشته این کنسرسیوم را به مقدمه چینی برای یک «جنگ اطلاعاتی» علیه پوتین متهم کرد.

 

این اسناد که مربوط به سال های 1977 تا 2015 میلادی است، از موسسه حقوقی موساک فونسکا مستقر در پاناما به دست آمده است. این موسسه یکی از ایجاد کنندگان شرکت های صوری است که دارای شعبی در هنگ کنگ، میامی، زوری و بیش از 35 نقطه دیگر در سراسر جهان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار