گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، با توجه به اینکه خداوند متعال دو جنس را در کنار هم به عنوان دو رکن اساسی نظام خلقت برای رسیدن به تعالی و سعادت بشر آفرید, حتما و قطعا چنین آفرینشی برمبنای حکمت خدای متعال نمیتواند بیهوده باشد.
در جوامع انسانی که متشکل از نسبت حدودا مساوی زنان و مردان است با نادیده گرفتن و یا به انزوا کشاندن یک رکن, نمی توان انتظار داشت که به درجات اعلای سعادت نایل شویم.
در محیط متشکل از زن و مرد قطعا با کنار رفتن و یا کمرنگ شدن حضور یکی از این دو جنس خلاءی ایجاد می شود که این خلاء به جهت عدم درک کامل جنس مخالف از احتیاجات و علاقمندی ها و توانمندی های جنس دیگر ایجاد بحران می کند.
بسیاری از مشکلاتی که هم اکنون جوامع خصوصا جهان سومی با آن درگیر هستند از همین مسئله نشات می گیرد.
متاسفانه کشور ما نیز به شدت درگیر این اتفاق شوم است که حضور زنان در عرصه های مختلف سیاسی و فرهنگی و اقتصادی در سطوح بالا دستی به گونه ی عجیب و آزاردهنده ای کمرنگ است و بسیاری از مشکلات لاینحل جامعه ما به همین مورد باز می گردد.
این مورد در کشور ما از آن جهت عجیب به نظر می رسد که معمولا در همه جوامع با بالا رفتن سطح آگاهی و دانش افراد حضور آنها در عرصه های اجتماعی پر رنگتر میشود,ولی با توجه به آمارها که نشانگر بالا رفتن سطح آگاهی و دانش زنان ماست تغییر قابل قبولی در حضور فعال این قشر در عرصه های مختلف اجتماعی خصوصا حوزه سیاست مشاهده نمی شود!
به عنوان مثال درصد دانشجویان دختر نسبت به پسر از 28/18در سال 71 به 47/3 در سال 94 رسیده و درصد زنان عضو هیات علمی دانشگاه ها نیز از 18/1 در سال 84 به 28/6 در سال 93 رسیده است.
ولی همچنان ما با حضور کمرنگ زنان در عرصه سیاسی رو برو هستیم.
تعداد نمایندگان زن راه یافته به مجلس دلیل خوبی بر این مدعاست.
متاسفانه مجلس ایران از نظر حضور نمایندگان زن در میان مجالس دنیا دارای رتبه 141 است و بیشترین تعداد نمایندگان زن در مجلس از عدد 14 فراتر نرفته است.
با اینکه در انتخابات سال گذشته شاهد حضور پررنگ تر و قوی تر زنان در عرصه انتخابات به جهت اعلام کاندیداتوری بودیم ولی نهایتا 14 زن به مجلس راه یافتند و هفت زن همچنان منتظر تصمیم مردم در دور دوم انتخابات هستند که با احتساب خوشبینانه راهیابی همه این هفت زن به مجلس دهم آمار نهایی زنان به 21 می رسد.
خب با چنین رویکردی چگونه می توان انتظار داشت جامعه ای که نیازمندیهای نیمی از افرادش را به دست عده قلیل و محدودی که توانایی شناخت کامل از افراد هم جنسش را دارد, قرار می دهد
و برای جبران این خلا, بالاجبار تفکرات جمعیت غالب بر تصمیمات متعلق به این قشر سایه می افکند, به کمال و سعادت و پیشرفت لازم دست پیدا کند؟؟؟
مهری طالبی فعال سیاسی