به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ فیلمهای سینمایی «لانتوری» (رضا درمیشیان)، «دلبری» (جلال اشکذری)، «سینما نیمکت» (محمد رحمانیان)، «گیتا» (مسعود مددی)، «به دنیا آمدن» (محسن عبدالوهاب)، «فهرست مقدس» (محمد همدانی) و «جشن تولد» (عباس لاجوردی) در بازار فیلم جشنواره، برای مهمانان خارجی، مدیران فستیوالها، خریداران و توزیع کنندگان روی پرده میروند.
پیش از این نام 22 فیلم ایرانی دیگر که در بازار نمایش داده میشوند، اعلام شده بود و به این ترتیب تعداد فیلمهای ایرانی که در بازار روی پرده میروند به 29 عدد رسید.
سیدمصطفی محقق داماد از ایران، اشتفان فوئرنر از آلمان و ماگالی ون ریت از فرانسه هیات داوران بخش بینالمذاهب جشنواره جهانی فیلم فجر را تشکیل میدهند. در این بخش، فیلمهای سینمایی «غزل غزلها»، «سلوک نفس»، «ازدواج با عشق در کابل»، «زمناکو»، «مادام کوراژ»، «نفس» و «نورفولک» داوری میشوند.
سید مصطفی محقق داماد
سید مصطفی محقق داماد، در سال 1324 در شهر قم در یکی از اصیلترین خانوادههای روحانیت شیعه، چشم به جهان گشود. او پس از طی دوران تحصیلات مقدماتی وارد حوزة علمیة قم شد، تا آنکه در سال 1348 موفق شد از علما و مراجع وقت، درجة «مجتهد» کسب کند. او عمده دوره علوم عقلی و حکمت اسلامی را نزد استاد مرتضی مطهری و فقه و اصول تحلیلی را نزد آیات عظام، آملی لاریجانی و مرتضی حائری یزدی طاب ثراهم آموخت و به تدریس در حوزه قم پرداخت.
او پس از آنکه از دانشگاه تهران موفق به دریافت درجه لیسانس و فوق لیسانس در حقوق و فلسفه اسلامی شد، در بخش حقوق بینالملل به دانشگاه فرانسوی زبان لوون بلژیک وارد و در سال 1995 موفق به دریافت درجه علمی دکترا شد. او در سال 1360 ، به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و در سال 1365 به عضویت هیأت علمی دانشکده حقوق درآمد. او در سال 1370 به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان علوم پذیرفته شد. محقق داماد هم اکنون استاد دانشکده حقوق و رئیس مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم است و عضو هیأت امنا و مجامع علمی چندین دانشگاه و مرکز علمی است. او تاکنون 16 جلد کتاب و دهها مقاله در حقوق و فلسفه دین به زبانهای انگلیسی، عربی و فارسی تألیف کرده است.
او عضو پیوسته فرهنگستان و استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی است و به زبانهای عربی، انگلیسی و فارسی تسلط دارد. او پژوهشگر نمونه سال 1377، پژوهشگر نمونه سال 1387، برنده رتبه اول فقه، اصول ، حدیث و علوم قرآنی جشنواره بین المللی فارابی سال 1387 به واسطه تالیف چهار جلد قواعد فقه، یکی از 10 برگزیده برتر جشنواره پژوهشگران نمونه کشور سال 1387 است.
از جمله سوابق علمی او میتوان به عضویت در شورای علمی مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی (از 1363)، استاد و ریاست گروه حقوق دانشگاه شهید بهشتی (1365)، ریاست گروه علوم و معارف اسلامی فرهنگستان علوم ایران (1370) و ... اشاره کرد.
اشتفان فوئرنر
اشتفان فوئرنر متولد سال 1965 در بامبرگ آلمان است. او در دانشگاه بامبرگ و پاریس در رشته الهیات کاتولیک تحصیل کرده است. فوئرنر فعالیت حرفهای را از سال 1991 با خبرنگاری رادیو برای آرچدایوسس بامبرگ آغاز کرد. او در سال 1996 به عنوان خبرنگار رادیویی به آرچدایوسس برلین منتقل شد و در سال 1997 به عنوان مسئول بخش سینما و همینطور در سال 2003 به عنوان رئیس اداره مطبوعاتی در آرچدایوسیس برلین مشغول به کار بود. فوئرنر از سال 1997 یکی از اعضای کمیته فیلم کاتولیک آلمان است و به عنوان یکی از اعضای هیات داوران خارجی در جشنوارههای مهمی مثل کن، کاتبوس، برلین و ... هم حضور داشته است.
ماگالی ون ریت
ماگالی ون ریت سال 1956 در فرانسه متولد شد. او دبیر کل موسسه سیگنس در فرانسه و رئیس بخش اروپایی این موسسه است. او همچنین در وبسایت سیگنس و شبکه کلیساهای کاتولیک فرانسوی و رسانههای کاتولیک فرانسوی (رادیو، تلویزیون و مجلات) به عنوان خبرنگار و منتقد سینمایی فعالیت میکند.
ون ریت از سوی اتحادیه ژورنالیستهای سینمایی، یک کرسی از هیئت مدیره فیپرشی را از آن خود کرده و همچنین از سال 2000 جزو اعضای هیئت داوران فیپرشی و سیگنس و جایزه کلیسای جهانی است.
او یکی از اعضای هیئت داوران سیگنس در شهرهایی همچون آمینس، آلبا، تولوز، پاریس، ونیز، فسترویا، ماردلپلاتا محسوب میشود. ریس همچنین داور جایزه کلیسای جهانی در جشنوارههای کارلوویواری (2005)، لوکارنو (2006)، برلین (2008)، ایروان (2010)، کییف (2012)، کن (2012) بوده است.
او به عنوان یکی از اعضای هیات داوران جایزه فیپرشی در قاهره در سال 2008، آنکارا در سال 2013 و جایزه بینالادیان جشنواره فیلم فجر (2014-2010) هم شرکت کرده است. از دیگر عناوین حرفهای ونریت میتوان به منتقد هنری، فرهنگی و مذهبی وبسایت دیوسیسآف لیون(2013-2008)؛ منتقد سینمایی در بخش ارتباطات همین وبسایت (2003-2008)؛ از اعضای مطبوعاتی جایزه کلیسای جهانی در جشنواره کن (2007-2002) و منتقد سینمایی شبکه رادیوهای کاتولیک فرانسه (FFRC)(1990-2002) اشاره کرد.