به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، احزابی که زیر پرچم «ارتش آزاد سوریه» و «احرار الشام»، با دولت سوریه میجنگند، دوشنبه (30 فروردین) در بیانیهای اعلام کردند «با قدرت» با نیروهای دولتی که اکنون در حلب با داعش و جبهه النصره میجنگند، مقابله خواهند کرد.
به گفته سازمان موسوم به دیدهبان حقوق بشر، مستقر در انگلیس، معارضان اندکی بعد به نیروهای دولت در استان لاذقیه و منطقه راهبردی سهل الغاب در استان حما حمله کردند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر مدعی است معارضان تقریباً کنترل کامل شهر خربه الناقوس در حما را در اختیار گرفتهاند.
خبر اعلان جنگ پس از آن مطرح شد که مخالفانِ مورد حمایت عربستان تهدید کردند چنانچه به خواستهشان مبنی بر گذار سیاسی، بدون بشار اسد، توجه نشود، مذاکرات ژنو را که اکنون در حال برگزاری است، ترک خواهند کرد.
نمایندگان گروه موسوم به کمیته عالی مذاکرات اعلام کردند چنانچه دمشق از مذاکره درباره سرنوشت اسد سر باز بزند، ممکن است مذاکرات صلح ژنو شکست بخورد.
عبدالحکیم بشار، یکی از اعضای این کمیته گفت: «اگر اوضاع به همین روال پیش برود، احتمال دارد از مذاکرات کنار بکشیم و آنگاه هیچ چشماندازی برای راه حل سیاسی وجود نخواهد داشت.»
گروههای معارض و برخی کشورهای عربی و منطقهای خواستار برکناری بشار اسد از قدرت هستند.
با این وجود، دولت سوریه میگوید سرنوشت اسد «خط قرمز» است و تنها مردم این کشور عربی میتوانند درباره آن تصمیم بگیرند.
سوریه از سال 2011 صحنه ناآرامیهای مرگبار است؛ براساس گزارش مرکز پژوهشهای سیاسی سوریه، حدود 470 هزار نفر از مردم سوریه در جریان این ناآرامیها کشته و بیش از نیمی از مردم سوریه مجبور به ترک خانه هایشان شدهاند.