کد خبر:۵۰۳۲۵۹
وزیر اسبق جهادکشاورزی در پاسخ به خبرگزاری دانشجو:

از طرح‌های دانش‌بنیان حمایت می‌کنیم/ ماجرای نامه به ۱۱ ارگان برای منع تولید محصولات «تراریخته»

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: سازمان از جوانان و دانشجویان خوش فکر که ایده‌های نو داشته باشند به شکل‌های مختلفی حمایت می‌کند.

 محمدرضا اسکندری در دیدار نوروزی با مدیران و خبرنگاران رسانه‌ها در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه با توجه به صحبت‌های مقام معظم رهبری که اقتصاد دانش بنیان را پایه و اساس اقتصاد مقاومتی معرفی کردند آیا شما در مجموعه خود به این موضوع توجه کرده اید و آیا به در ساختار و تشکیلات شما این مهم دیده شده است گفت: از نظر من اقتصاد دانش بنیان یعنی ایجاد کار جدید، ادبیات جدید، دانش جدید و ظرفیت جدید در کشور. اینکه در مسیر عادی کار کشاورزی خودمان متوسط تولید شیر را از ۳۵ کیلو به ۴۰ کیلو برسانیم یا تولید مرغ و تخم مرغ را افزایش دهیم تعریف اقتصاد دانش بنیان نیست.

 

وزیر اسبق جهاد کشاورزی افزود: من یک مثال از اقتصاد دانش بنیان برای شما می‌زنم. «موتور ضد انفجار» یک محصول وارداتی در کشور بود. شرکت جمکو (زیر مجموعه سازمان اقتصادی کوثر) در یک حرکت جهادی این محصول را ساخت. مشتریان اصلی این محصول وزارت نفت و شرکت‌های تابعه و وزارت دافاع هستند که محصول شرکت‌های خارجی را استفاده می‌کردند. ما دعوت کردیم تا کارشناسان خود را برای تست موتور ضد انفجار اعزام کنند. این محصول از سخت‌ترین آزمون‌ها موفق بیرون آمد. شرکت گاز حتی کارشناس خارجی فرستاد که او هم محصول شرکت جمکو را تایید کرد. از نظر من اقتصاد دانش بنیان یعنی همین. یعنی کار جدید.

 

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر ادامه داد: از لحاظ ساختار و تشکیلات هم برای اینکه از ایده‌ها و دانش دانشگاهیان بهره ببریم شرکت «پژوهش و توسعه» را ایجاد کرده‌ایم که کارش پیگیری همین موضوعات دانش بنیان است. این شرکت یا خودش روی موضوعات و پروژه‌ها کار می‌کند یا با دانشگاه‌ها وارد تعامل می‌شود. سازمان از جوانان و دانشجویان خوش فکر که ایده‌های نو داشته باشند به شکل‌های مختلفی حمایت می‌کند.

 

اسکندری در ادامه و در پاسخ به مشکلات بخش کشاورزی کشور گفت: مشکل اصلی در بخش کشاورزی این است که دست آوردهای علمی به بخش کشاورزی و سر زمین منتقل نمی‌شود. در زمان ما کارشناسان در سر زمین حضور داشتند اما اکنون کارشناسان بخش کشاورزی از زمین‌ها خارج شده اند. دانش کشاورزی داریم اما اجرا نمی‌کنیم.

 

 وی همچنین درباره تولید جوجه در کشور افزود: بر اساس توافقی که میان سازمان اقتصادی کوثر و انجمن جوجه یک روزه دردست انجام است، زنجیره تامین و تولید این محصول درکشور ایجاد می شود.

 

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در پاسخ به این سوال که چرا مشکلات بخش بازار محصولات کشاورزی هرساله تکرار می‌شود و الگوی کشت اجرا نمی‌شود گفت: برای اینکه الگوی کشت در کشور اجرا شود این مهم باید تبدیل به قانون شود و جمعی از نمایندگان آن را به صحن ببرند یا اینکه دولت در این زمینه لایحه داشته باشد تا ضمانت اجرایی برای رعایت الگوی کشت ایجاد شود.

 

 

وزیر اسبق جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره تولید و انبوه‌سازی محصولات تراریخته گفت: طبق معاهده بین‌المللی «کارتاهنا» کشورهایی که روی محصولات تراریخته کار می‌کنند باید عضو کارتاهنا باشند و طبق همان معاهده هم باید برای کشور قانون ایمنی زیستی مصوب می‌شد.

 

وی با بیان اینکه در دولت هشتم و در حالی که هنوز قانون ایمنی زیستی نداشتیم یک عده به دنبال کشت محصولات تراریخته در مزرعه بودند.

 

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه خانم ابتکار رئیس سازمان محیط زیست در آن زمان با این مسئله مقابله کرد، تصریح کرد: با تغییر دولت اعلام کردیم که امکان ندارد، اجازه تولید محصولات تراریخته را در مزرعه بدهیم، این کار باید بر اساس قانون ایمنی زیستی و آن هم فقط در حد کار تحقیقی عملی شود.

 

اسکندری با تأکید بر اینکه برای انجام کار تحقیقاتی در مورد محصولات تراریخته نیاز به گلخانه مناسب و مخصوص کار داشتیم، گفت: بنابراین یک گلخانه مناسب برای این منظور برای اولین بار در دولت دهم و یک گلخانه هم در دولت یازدهم ساخته شد.

 

وی با بیان اینکه بحث تولید و انبوه‌سازی محصولات تراریخته در دولت یازدهم در آذرماه سال گذشته جدی‌تر شد، گفت: بنابراین در اواخر سال 94 با ارسال نامه‌ای به عنوان وزیر اسبق جهاد کشاورزی به مسئولان کشور در این رابطه هشدار دادم و نسبت به عواقب ناشی از تولید و انبوه‌سازی آن اعلام خطر کردم.

 

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با تأکید بر اینکه در زمینه علم تراریخته تخصصی ندارد، تصریح کرد: طی جلساتی که با دانشمندان و متخصصان این علم داشتم، اطلاعاتی را در در این رابطه کسب کردم و سپس به عنوان وزیر اسبق جهاد کشاورزی با مکاتبه با 11 نهاد و سازمان نسبت به تولید و انبوه‌سازی محصولات تراریخته هشدار دادم.

 

وزیر اسبق جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید محصولات تراریخته موافق و مخالف دارد، بیان داشت: مخالفان تولید تراریخته افرادی دلسوز برای جامعه هستند و حرف علمی و فنی می‌زنند.

 

وی بیان داشت: موافقان تولید محصولات تراریخته حاضر به شرکت در مناظره با مخالفان تولید تراریخته نیستند و حتی افرادی که به لحاظ سازمانی دارای قدرت هستند، مخالفان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها را به گونه‌ای مختلف از جمله تهدید به اخراج از محل کار کرده و حق مصاحبه با رسانه‌ها را از آنها سلب کرده‌اند.

 

اسکندری با بیان اینکه نامه هشدار در مورد محصول تراریخته در ۱۸ بهمن سال قبل به مسئولان کشوری ارسال شد، گفت: در بخشی از آن نامه پیشنهاد شده که در رابطه با محصولات تراریخته کمیته‌ای تحت نظر شورای عالی امنیت ملی و ستاد پدافند غیرعامل تشکیل شود و با بررسی تمام جوانب این موضوع، قانون ایمنی زیستی بازنگری و تا تصمیم‌گیری آن کمیته از توسعه کشت محصولات تراریخته و واردات هر گونه محصولات تراریخته به کشور جدا خودداری به عمل آید.

 

وی بیان داشت: این نامه به شورای امنیت ملی، سازمان بازرسی کل کشور، ستاد پدافند غیرعامل و تمام سازمان‌هایی که بتوانند اقدامات بازدارنده در رابطه با توسعه کشت محصولات تراریخته انجام دهند، ارسال شد.

 

مدیرعامل سازمان اقتصادی کشور تصریح کرد: مستندات و نتایج کارهای تحقیقاتی و مضرات تولید محصولات تراریخته در راستای روشنگری پیوست این نامه شده است.

 

 

اسکندری گفت: برچسب‌گذاری بر روی محصولات تراریخته در همه جای دنیا برای اطلاع‌رسانی به مشتری از نوع محصولی که مصرف می‌کند، انجام می‌شود، اما نمی‌دانم چرا وقتی که در رابطه با تولید محصولات تراریخته که هنوز از سالم بودن آن یقین وجود ندارد، الگوبرداری می‌کنیم و چرا از اطلاع‌رسانی به مصرف‌کننده یعنی نصب برچسب اطلاعات بر روی محصولات الگوبرداری نمی‌کنیم.

 

وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای اروپایی اجازه کشت محصولات تراریخته داده نمی‌شود، گفت: مخالفان تولید تراریخته در کشور به بی‌سوادی متهم می‌شوند.

 

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر تصریح کرد: افرادی که خواستار تولید و انبوه‌سازی محصولات تراریخته هستند با بودجه پژوهشی کشور، شرکت دانش‌بنیان تأسیس کرده‌اند و خودشان هم عضو کمیته نظارت بر تراریخته و کمیته مجوز برای واردات محصولات تراریخته هستند.

 

اسکندری در پاسخ به این سؤال که موافقان تولید محصولات تراریخته در کشور می‌گویند که مخالفان تولید از واردات منفعت می‌برند و به همین دلیل است که با این موضوع مخالفت می‌کنند و چرا طی این سال‌هایی که این محصولات به کشور وارد می‌شود، مخالفتی نداشته‌اند، گفت: هیچ فردی از مخالفان تراریخته در کمیته صدور مجوز واردات حضور ندارند.

 

وی بیان داشت: همان افرادی که خواهان تولید محصولات تراریخته در کشور هستند، با بودجه پژوهشی دولت شرکت دانش بنیان تأسیس کرده‌اند و مسئولیت کمیته ارزیابی و صدور مجوز تولید را هم در دست دارند.

 

وزیر اسبق جهاد کشاورزی بیان داشت: نباید کسی که شرکت دانش بنیان برای تولید محصولات تراریخته تأسیس کرده خودش هم مسئول کمیته ارزیابی و صدور مجوز باشد، من احکام این افراد را به نامه پیوست کرده‌ام و به اطلاع مسئولان کشور رسانده‌ام.

 

اسکندری تصریح کرد: بزرگترین کارتل تولید محصولات تراریخته دنیا یعنی راکفلر یک کارتل اقتصادی صهیونیستی است.

 

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر افزود: وزارت جهاد کشاورزی کشورمان مدال طلای کشاورزی ایران را به دانشمند بلژیکی به نام پرفسور مارک فن مونتاگو اهدا کرده است و اگرچه این فرد یکی از برترین‌ مهندسان ژنتیک دنیا است، اما هنوز نتوانسته در کشورش بلژیک، دولت و ملت را به تولید محصولات تراریخته قانع کند.

 

وی بیان داشت: بعد از مطالب مطرح شده در رسانه‌ها و ارسال نامه هشدار در مورد تراریخته، به سازمان‌های مختلف سازمان بازرسی کشور در مورد مسائل مطرح شده در رابطه با تولید و انبوه‌سازی محصولات تراریخته جلساتی برگزار کرده و تا حدودی موضوع از تب و تاب افتاده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار