به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه رای الیوم در گزارشی به قلم زهیر اندراوس نوشت: به نظر می رسد که روابط محرمانه بین اسرائیل و عربستان زاییده دیروز و امروز نیست بلکه روابطی بسیار قدیمی است؛ حتی اگر با میانجیگری آمریکا بین دوطرف باشد که روابط دیپلماتیک ندارند. در کشاکش پوشش خبری انتقال حاکمیت دو جزیره تیران و صنافیر از مصر به عربستان توسط رسانه های اسرائیلی و تاکید اسرائیل بر اینکه این انتقال حاکمیت با هماهنگی قبلی با تل آویو صورت گرفته است، روزنامه هآرتص به آرشیو روابط رجوع کرد و نوشت: انتقال حاکمیت دو جزیره یاد شده به عربستان، داستانی را که در سال 1981 میلادی روی داد، در ذهن اسرائیلی ها تداعی می کند. در آن زمان، یک کشتی موشک انداز اسرائیلی در مسیر عزیمت به بندر ایلات (در جنوب فلسطین اشغالی) از تنگه تیران عبور کرد اما موجهای دریا این کشتی را به سواحل عربستان برد.
روزنامه هآرتص افزود: این کشتی موشک انداز برای مدتی در منطقه ای که تل آویو آن را متعلق به یک کشور دشمن اسرائیل می دانست، سرگردان باقی ماند. این حادثه برای مدتی طولانی محرمانه باقی ماند.
این روزنامه نوشت: عملیات نجات 62 ساعت با همکاری بین نیروهای ویژه اسرائیلی و همتایان سعودی آنها طول کشید و عملیاتی پیچیده بود.
علاوه بر این، روزنامه هآرتص اواخر سپتامبر سال 1981 میلادی نوشت: عملیات نجات تحت عنوان "اولندی ماعوف" با موفقیت انجام شد و به مدت بیش از 10 روز، کاملا محرمانه بدور از چشم رسانه های اسرائیلی باقی ماند.
این روزنامه افزود: این کشتی موشک انداز در 22 سپتامبر سال 1981 میلادی بندر حیفا را برای عملیات تعمیر و نگهداری به مقصد پایگاه دریایی در راه بندر ایلات ترک کرد و صبح روز 24 سپتامبر وارد تنگه تیران شد و نقص فنی باعث از کار افتادن سیستم راداری و ناوبری آن شد و به علت آموزش نادرست خدمه آن، به سمت اراضی عربستان کشیده شد.
هاآرتص نوشت: آریل شارون وزیر امنیت اسرائیل در آن زمان به ارتش دستور داد که کمیته تحقیق برای روشن شدن علت منحرف شدن مسیر کشتی تشکیل شود. این امر بعد از عملیات نجات با میانجیگری آمریکا بین اسرائیل و عربستان صورت گرفت.
برپایه این گزارش، کشتی که خاک لبنان را گلوله باران می کرد و حزب الله لبنان توانست در جنگ 33 روزه آن را غرق کند، از همین نوع بود و شاید همان کشتی باشد که عربستان آن را نجات داد.