به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس در یادداشتی بهمناسبت سالروز ولادت امیرمؤمنان علی(ع) و روز پدر نوشت:
سیزدهم ماه رجب، سالروز ولادت امیر المومنین، علی علیه السلام به روز پدر نامگذاری شده. در این ایام (مانند روز مادر که همزمان با ولادت فاطمه زهرا سلام الله علیها است) فرزندان خانواده برای پدر و مادر خود هدیه ای تهیه می کنند. این هدایا معمولا از یک شاخه گل تا لوازم مورد نیاز والدین را شامل می شود. (که البته شوخی رایج این ایام، خرید جوراب برای پدرهای خانواده است.)
اهدای این هدایا قطعا کاری پسندیده، شیرین و برای والدین به یادماندنی است اما شیرین تر و به یادماندنی تر از آن، انجام اموری است که در روایات معصومین به فرزندان توصیه شده است. هدایایی که نیاز نیست برای تهیه آنها از دوست و رفیق خود قرض کنید یا در این وضعیت رکود اقتصادی، خودتان را به زحمت بیندازید.
در روزگار غفلت ها و ایامی که سرها در صفحات کوچک موبایل فرو رفته و هدفون ها اجازه نمی دهند تا صدای خسته و نگران والدینتان را بشنوید، بهترین هدیه تغییر رفتار فرزندان با پدر و مادرها و توجه به این توصیه هاست که در روایات ائمه اطهار علیهم السلام، توصیه شده.
باور کنید اگر به دنبال خوشحال کردن آنها هستید، انجام این کارها از گرانقیمت ترین هدایا برایشان ارزشمندتر است حتی اگر پدر و مادرتان اعتقادات و فرهنگ دینی برگرفته از این احادیث را نداشته باشند:
* آنها را به اسم صدا نزنید و صدایتان را در برابر آنها بلند نکنید. حتی به آنها اُف نگویید.
* در جامعه طوری رفتار نکنید که دیگران به پدر و مادر شما بد بگویند.
* در حضورشان با احترام بنشینید و وقتی وارد منزل شدند، در برابرشان بلند شوید.
* هر از چند گاهی به بهانه ای دست پدر یا مادرتان را ببوسید.
* در زمان تنگدستی مالی، تقاضایی نکنید که موجب شرمندگیشان شود.
* اگر شما را به کار حرامی دعوت کردند، حتما اطاعت نکنید اما حق بی احترامی به آنها را ندارید.
* از آنها بخواهید تا در حق شما دعا کنند که دعای پدر مادر در مورد فرزندان مستجاب است.
* با آنها به احترام سخن بگویید و اگر آنها را ناراحت کردهاید، در این ایام از آنها عذرخواهی کنید.
* اگر از رفتار غلط آنها عصبانی شدید، سکوت کنید یا پاسخ آنها را بدون عصبانیت و با احترام بدهید.
* صفات نیک آنها را در حضور و غیابشان یادآور شوید و بدی هایشان را فراموش کنید و به آنها یادآوری نشوید.
* به آنها بگویید که در نمازهایتان برایشان دعا می کنید و اگر در وقت نماز شما را به کاری امر کردند، نماز را به تأخیر انداخته و خواسته آنها را انجام دهید.
* پیش از آن که از شما چیزی بخواهند، حاجتشان را برآورده کنید و اگر نتوانستید درخواست آنها را اجابت کنید با احترام عذرخواهی کنید.
اگر رفتار شما با پدر و مادرتان به این شکل نیست، باور کنید که انجام این امور ـ حتی برای یک روز ـ بیش از خرید گران قیمت ترین هدایا دل آنها را شاد و خستگی را از تن آنها بیرون خواهد کرد و البته یادتان باشد که ما خودمان فرزند پدر و مادری هستیم، حتی اگر چهره صورتمان پر از چین و چروک و موهای سر و صورتمان سفید شده باشد، پس توقع نداشته باشیم اگر خود به این امور عمل نمی کنیم، فرزندانتان به انها عمل کنند.
* اگر پدر و مادرتان در قید حیات نیستند، با کار خیر و اهدای ثواب آن، دلشان را شاد و رضایتشان را جلب کنید.
* برای شادی روح همه پدرهایی که در دنیای ابدی در سایه رحمت الهی هستند، از جمله پدر نویسنده، فاتحه ای قرائت کنید.