کد خبر:۵۰۴۰۵۴
پیروز مجتهدزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

ظریف نمی‌داند دیپلماسی فعال یعنی چه!/ انتقادات مرا از وزارت خارجه با فحاشی و اخراج از دانشگاه جواب دادند

مشاور ارشد دانشگاه سازمان ملل متحد گفت: من حقیقتاً حیرت دارم چگونه برخی دَم از "تساهل و تسامح" می‌زنند. ظریف در عمل نشان داده حتی نمی‌تواند یک مذاکره‌ پیش‌پا افتاده را مدیریت کند.

پیروز مجتهدزاده کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص بیاینه‌ی ضد ایرانی سازمان همکاری‌های اسلامی و مصادره 2 میلیار دلار از دارایی‌های ایران در آمریکا، گفت: سال‌ها است بنده در این خصوص صحبت کردم اما هیچکس حرکتی انجام نداد. من بسیار متأسفم که اوضاع به این صورت پیش آمده که ما مجبور هستیم یک سیاسیت خارجی «انفعالی» پیش بگیریم.

 

وی افزود: من حقیقتاً حیرت دارم چگونه برخی دَم از "تساهل و تسامح" در سیاست خارجی می‌زنند. یعنی هر کس، هر کاری کرد ما خوشحال شویم؟! چطور یک انسان تصور می‌کند ما در سیاست خارجی که یک عرصه رقابت تنگاتنگ است باید تساهل یعنی سهل‌انگاری کنیم؟!

 

مشاور پژوهشی دانشگاه سازمان ملل متحد ادامه داد: کشورهای دیگر را ببینید چگونه عمل می‌کنند؟ هرکسی برای خودش برنامه دارد و اقداماتی انجام می‌دهد؛ نه مثل حالا که ما نشسته‌ایم تا دیگران برای‌مان تصمیم بگیرند و ما منفعلانه عمل کنیم.

 

مجتهدزاده افزود: من بارها این مسائل را مطرح کردم اما متأسفانه نتیجه این انتقادات دشمنی، فحاشی و اخراج از دانشگاه‌ها و شکایت بوده است.

 

وی در پاسخ به این سوال که در شرایط فعلی ایران باید چه سیاستی را دنبال کند، گفت: ما نیازمند این هستیم تا یک بازنگری جدی و علمی در وزارت خارجه انجام شود. معلوم نیست این شوراهای راهبردی در وزارت خارجه چه می‌کنند؟ به نظر می‌رسد فقط وظایف تشریفاتی دارند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: در همین شورا یا در جمع دیگری باید سیاست‌های وزارت خارجه بی‌پرده با نگاه انتقادی مورد بررسی قرار بگیرد.

 

مجتهدزاده در خصوص اتفاقات استانبول افزود: لازمه‌ی این کار این است که ما یک دیپلماسی قوی و چانه‌زن داشته باشیم، که متأسفانه نداریم. من که تا کنون ندیده‌ام یک وزیرخارجه فعال داشته باشیم. در همین قضیه‌ی برجام هم آقای ظریف نقشی نداشت و اوباما و وزیر خارجه‌اش از اول پیگیری می‌کردند. چون آن‌ها می‌خواستند به نتیجه برسد وزیرخارجه ما را هم همراهی کردند. برخلاف آنچه که روزنامه‌ها می‌خواهند از آقای ظریف یک مجسمه بسازند، ایشان در عمل نشان داده حتی نمی‌تواند یک مذاکره‌ی پیش‌پا افتاده را  مدیریت کند.

 

وی ادامه داد: آقای ظریف حتی نمی‌داند وقتی عربستان یک‌بار درخواست او برای مذاکره را رد می‌کند نباید دوباره درخواست دهد. شما باید با فعالیت دیگر زمینه موجود را تغییر بدهید تا آن‌ها خودشان خواستار مذاکره شوند، در حالی که ما دیدیم آقای ظریف چندبار از طرف مقابل درخواست مذاکره کرد. این یعنی ایشان نمی‌داند یک دیپلماسی فعال چیست.

 

این کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: چاره‌ی کار این است که ما یک دیپلماسی فعال با همه‌ی اعضای سازمان همکاری‌های اسلامی داشته باشیم تا آنچه که در استانبول اتفاق افتاد دیگر تکرار نشود. ما باید کاری کنیم که مقرارت جدیدی برای سازمانی که ما در 1968بنیان‌گذار آن بودیم وضع شود، تا به جای وحدت، تفرقه‌افکن نشود و این سازمان به مسیر اصلیش هدایت شود. این نیازمند یک فعالیت گسترده و علمی در عرصه دیپلماسی است که به نظرم در استعداد وزارت خارجه فعلی نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
امير
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۰
حقيقت محض
102
2
س.ش
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۰
پیامبر اعظم صلي الله عليه وآله فرمودند من ام قوماً و فیهم مَن هو اعلم منه لم یزل امرهم الی السفال الی یوم القیامة.کسی که بر جماعتی امامت کند و رهبری آنها را بر عهده گیرد، در حالیکه در میان آنهافردی از او آگاه‏تر وجود دارد، پیوسته کار آن گروه رو به سقوط می‏رود.
حال و روز الآن كشور ما شده مصداق اين روايت شريفه مسئولين معلوم نيست دارن به كجا مي روند .............
البته غير از رهبرم سيدعلي حفظه الله و عده اي قليل.
49
1
ارکیده
United States of America
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۳
طبق فرموده حضرت آقا باید در مسایل مختلف از نظرات کارشناسان و صاحبان نظر استفاده کنیم ولی نقش دولت در این خصوص متاسفانه فقط اخراج و تهدید طرف صاحب نظر هست!!!!!
47
1
امیرزرین
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۳
کاش دیپلماسی انفعالی بود . این دیپلماسی دم به ساعت حتی از جیبوتی و کنگو هم داره پس گردنی و اوردنگی میخوره .
25
1
بت شکن
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۸
واقعا وقتی مصاحبه های آقای ظریف را ببینید در سطح بسیار پائین و بچه گانه ای صحبت میکند.... مثلا اینکه در اثر تیتر روزنامه ی کیهان کمردرد میگیرد و ویلچرنشین میشود ولی در اثر فاجعه ی منا خم به ابرو نمیآورد و حاضر نیست عشق بازی با جان کری را عقب بیندازد....
26
1
ناشناس
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۸
شما سخنان رئیس جمهور رو مثلا وقتی که جنگنده ی روسی رو ترکیه منهدم کرده بود گوش میدادی چی فکر میکردی دقیقا حرفاشون شبیه هم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۱
به نظرم معلوم شد اين همه خفقان مسئولين که صداشون از وضع فجيع موجود در نمياد چي بود ((ترسسسس از تهمت و اخراج))
روحاني مچکريم
13
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۹
همیشه این طور بوده قبلا هم دولت دوستان ایشان همین کار رو با منتقدان انجام دادن و ایشون ساکت بودن
8
1
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۶
احسنت به آقای مجتهد زاده بخاطر این اظهار نظر شجاعانه شون. منم همین تصور رو دارم که این وزارت خارجه دانش و شجاعت کافی رو دراداره امور جاری این وزارتخانه رو نداره.
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار