به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» همزمان با سفر حسن روحانی رئیس جمهوری به فرانسه در روز هشتم بهمن ماه سال 94 سند همکاری بین صنعت آب و فاضلاب ایران با شرکت فرانسوی سوئز به امضای «ژان لوئیز» مدیرعامل ارشد این شرکت و علیرضا دائمی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو رسید.
امضای این سند که با حضور رئیس جمهوری ایران و فرانسه و در محل کاخ الیزه انجام شده بود شامل اجرای پروژه مدیریت هوشمند شبکه آب در منطقه یک تهران به شکل نمونه است که در سه مرحله و به مدت پنج سال انجام خواهد شد.
با اجرای این طرح انتظار می رود آب به حساب نیامده در این ناحیه با بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر جمعیت با اختلاف ارتفاع 600 متری در شبکه، 10 درصد کاهش یابد.اما ظاهرا عدم امضای قرارداد میان مقامات مسئول ایرانی و فرانسوی باعث شده تا این طرح عملا هیچ پیشرفتی نداشته باشد.
*نوذری پور:ورود فرانسه برای کاهش آب به حساب نیامده در تهران هنوز در مرحله تفاهم نامه است
علیرضا نوذریپور قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه ورود فرانسه برای کاهش آب به حساب نیامده در تهران هنوز در مرحله تفاهم نامه است گفت:شرکت فرانسوی سوئز در حال بررسی زون های مختلف مخزن آب و ورودی و خروجی آب در منطقه یک تهران است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شرکت سوئز فرانسه که قرار بود در قالب کاهش تلفات آب در تهران فعالیت کند کار خود را آغاز کرده است، گفت: این برنامه در حال حاضر در حد تفاهمنامه است و قرار است شرکت سوئز فرانسه در قالب مدیریت آب بدون درآمد به شرکت آبفای تهران کمک کنند که هنوز در همان حد تفاهم نامه باقیمانده است و به مرحله قرارداد نرسیدهایم.
وی ادامه داد: قرار شده است که در سایر موارد نیز این شرکت فرانسوی به ما کمک کنند و در حال حاضر بحث کاهش تلفات آب در دست بررسی و مذاکره است و همچنان در حد همان تبادل تفاهمنامه باقی مانده است.
نوذریپور گفت: این برنامه قرار است در منطقه یک تهران اجرایی شود و چون زونهای مختلفی داریم قرار است این شرکت فرانسوی زون به زون در ناحیههایی که زیر پوشش محزن آب است ورودی و خروجی را کنترل و مابه التفاوت آن را بررسی کنند و ببینند از چه راهی میشود جلوی این مابهالتفاوت را بگیرند.
«آب به حساب نیامده» آب اندازه گیری نشده ای است که در فواصل منابع تولید تا مشترکان به نوعی از دسترس خارج شده و برای شرکت های آب و فاضلاب ایجاد درآمد نمی کند. دقت پایین کنتورها، انشعاب های غیر قانونی و مصارف غیرمجاز، خطای قرائت، نشت و سرریز از مخازن، نشت لوله های شبکه توزیع، شکستگی لوله ها، مشکلات ناخواسته در فرایند های تصفیه آب، بد عمل کردن کنترل کننده های شبکه توزیع و برداشت آب از شیرهای آتش نشانی مثال هایی از آب به حساب نیامده است.
در انجام پروژه مذکور ظرفیت سازی، آموزش و انتقال دانش فنی صورت خواهد گرفت و هزینه پروژه به طور عمده با فاینانس (تامین مالی) طرف فرانسوی و با درآمد ناشی از اجرای پروژه بازپرداخت خواهد شد. شرکت سوئز هزینه اجرای پروژه را حدود 80 میلیون یورو اعلام کرده است.
منبع: فارس