به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با وزیر امور خارجه مقدونیه در کنفرانس مطبوعاتی با حضور خبرنگاران حاضر شد.
وی در خصوص درخواست غرامت دو میلیاردی آمریکا از ایران و رایزنی های جمهوری اسلامی برای حل و فصل این موضوع گفت: صدور این احکام علیه ایران سابقه طولانی دارد و از سال 1996 که کنگره آمریکا قانون مصونیت ها را از دید خود اصلاح و به دادگاه های آمریکا اجازه داد که در مسائل داخلی کشورها دخالت کنند آغاز شد.
وی تصریح کرد: براین اساس دعاوی متعددی علیه ایران شروع شد و مجلس نیز در یک اقدام مقابله به مثل قرار شد اتباع ایرانی در دادگستری ایران بتوانند علیه اقدامات آمریکا طرح دعوی کنند این روند در طول بیست و چند سال اخیر ادامه داشته است.
ظریف افزود: مسخره تر اینکه این دادگاه های آمریکایی جمهوری اسلامی را در حادثه 11 سپتامبر متهم شناختند این تصمیم گیری ها تنها جنبه سیاسی دارد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه اتفاق درخواست غرامت آمریکا از ایران نیز حکایت از آن دارد که عدم توجه به این وضع در آمریکا توسط برخی تصمیم گیران در دور قبل صورت گرفته است ارتباط مستقیم با سرمایه گذاری ها در بازار اوراق قرضه آمریکا دارد.
وی تصریح کرد: دستگاه های جمهوری اسلامی همواره مراعات می کردند که اجازه ندهند اموال ایران به سمت آمریکا حرکت کند تا آنجا بتوانند با استفاده از آرای خلاف حقوق بین الملل به این اموال دست اندازی کنند.
**صدور احکام علیه جمهوری اسلامی مربوط به اقدامات صورت گرفته در 5 الی 7 سال قبل است
ظریف با تاکید براینکه برخی بی احتیاطی ها در مقطعی صورت گرفت و سبب شد اموال ما در اختیار دادگاه های آمریکایی قرار گیرد افزود: براین اساس دو رای در محاکم آمریکایی علیه دارایی های ما صادر شد این دو رای مربوط به پنج الی 7 سال قبل است براین اساس مراحل رسیدگی قبل از این دولت پایان یافته بود و در گذشته ما براین روند قضایی شرکت نمی کردیم چون محاکم آمریکایی را صاحب صلاحیت نمی دانستیم اما در این 5 الی 7 سال قبل قرار شد در این محاکم شرکت کنند و این آرا به مرحله دیوان عالی آمریکا راه یافت و براین اساس دیوان عالی این کشور رای اخیر را صادر کرد این اتفاق تحولی قدیمی است که آخرین مراحل آن در روزهای اخیر شکل گرفت.
**دست اندازی به اموال ایران را غیرقانونی می دانیم/ این را شخصا به کری گفته ام
وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما رای دادگاه آمریکایی را به رسمیت نمی دانیم یادآور شد: براین اساس دست اندازی به اموال ایران را غیرقانونی می دانیم و من این نکته را به وزیر امور خارجه آمریکا نیز عنوان کرده ام که جمهوری اسلامی رسما موضع خود را صادر کرد.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما آن است که مانع دسترسی آمریکایی ها به اموال خود شویم و نباید اجازه دهیم اموالمان به آمریکا وارد شود ودر این مورد تمام پیگیری های حقوقی را انجام خواهیم داد.
ظریف با بیان اینکه دولت کمیته حقوقی برای پیگیری این روند تعیین کرده است گفت: وظیفه این کمیته آن است که بررسی کند چرا پول ما در آمریکا وارد شده و در چه زمینه هایی سرمایه گذاری شده چه طور می توان مانع ورود پول های ایرانی به آمریکا شدو هم چنین چه طور می توان از اجرای این حکم جلوگیری کرد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما رسما اعلام کردیم دولت آمریکا را مسئول حفظ اموال خود می دانیم و اگر دست اندازی به اموال ما صورت پذیرد قطعا در زمان لازم ادعای خسارت می کنیم.
در ادامه این نشست مطبوعاتی وزیر امور خارجه مقدونیه در پاسخ به سوالی مبنی براینکه به نظر شما مشکلات مربوط به مهاجرت به اروپا ناشی از چه مواردی است گفت: مشخص است که بحران آوارگان موضوعی مهم است و فراتر از ظرفیت های یک کشور است چون دو میلیون انسان آواره شدند و مقدونیه تنها مرز مسیر مهاجرتی است.
وی تصریح کرد: تنها راه موجود برای کنترل مهاجرت اجرای نتایج کمیسیون اتحادیه اروپاست ما باید کنترل مرزی مناسبی داشته باشیم.
وزیر امور خارجه مقدونیه افزود: کشور ما دارای سیستم کاملی جهت تشخیص مهاجران و اوارگان است آوارگان باید به عنوان پناهنده باشند و در میان کشورهای اتحادیه اروپا تقسیم شوند اما برخی از این مهاجران اقتصادی هستند عده ای از مناطق بحران زده فرار می کنند و به دنبال امنیت هستند اما عده ای به دنبال مشاغل بهتر مهاجرت می کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این بحران ها راه حل دیگری ندارد و این بحران را باید در خاورمیانه و سایر مناطق مهار شوند.