به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه الجزیره تأکید کرد که در این گزارش با عنوان «بحران مالی جهان را فراموش کنید، آبهای آشامیدنی جهان روبه اتمام است» که برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ میلادی آماده شده، آمده است: مقامات آمریکایی هفت سال پیش هشدار داده بودند رژیم غذایی غرب که مبتنی بر گوشت به عنوان اصلی ترین ماده غذایی است، منجر به آلوده شدن آب های آشامیدنی تازه در جهان خواهد شد.
براساس این گزارش، خوردن گوشت نسبت به رژیم غذایی گیاهی باعث افزایش مصرف آب می شود زیرا هر حیوانی به چندین تن محصولات زراعی همچون ذرت و سویا نیاز دارد که این محصولات نیز به نوبه خود برای کاشت به هزاران گالن آب نیازدارند اما اگر انسان این محصولات زراعی را مستقیما مصرف کند، آب آشامیدنی بسیار کمتری مصرف خواهد شد.
هزاره سوم ؛هزاره جنگ بر سر آب
پروفسور " تیموتی راندهیر" از دانشگاه ماساچوست آمریکا در تحقیقی مساله آب را مهم ترین موضوع مناقشه های احتمالی جوامع بشری در دهه های آینده دانسته و پیشنهاد داده برای جلوگیری از این مساله مدیریت حوزه آبخیز داری و جلوگیری از آلودگی آب به عنوان مهم ترین راهکارهای کاهش نزاع احتمالی بشر بر سر آب مورد توجه قرار گیرد.
طبق اعلام سازمان هواشناسی جهانی تا سال 2025 میلادی 66 درصد جمعیت جهان یعنی دو سوم مردم ساکن روی کره زمین با معضل یا بحران کمبود منابع آب مواجه خواهند بود.
در تحقیق پروفسور راندهیر منطقه خاورمیانه به عنوان یکی از کم آب ترین مناطق دنیا مورد توجه قرار گرفته و بر این نکته تاکید شده که این منطقه بیشتر از دیگر نقاط دنیا مستعد نزاع و جنگ بر سر منابع آب است.
خاورمیانه با وجودی که 5 درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده تنها صاحب یک درصد از منابع آب است و این مساله در کنار منابع مشترک آبی بین کشورهای این منطقه ، این منطقه از جهان را مستعد جنگ بر سر آب ساخته است.
بر اساس گزارش هاي موجود70 درصد از آب مصرفي دنيا در بخش كشاورزي مصرف مي شود،23 درصد در صنعت و هفت درصد نيز مصرف خانگي دارد.در 80 كشور دنيا در حال حاضر كمبود آب وجود دارد. با توجه به گزارش انستيتوي بين المللي مديريت آب عامل 98 درصد از كمبود آب مسايل مديريتي است.
سه عامل مهم كه كه وضعيت آب را به صورت خطرناكي در جهان در آورده است، آلوده شدن آب، اتلاف آب و تغييرات آب وهواست.