آخرین اخبار:
کد خبر:۵۱۰۴۷۸
قالیباف در اختتامیه نمایشگاه کتاب:

خدا را شکر که توفیق ایجاد مکان نمایشگاه نصیب بنده و همکارانم شد

شهردار تهران گفت: نمایشگاه از چالش های جدی ما در شهر تهران بود، خدا را شاکریم که توفیق ایجاد مکان نمایشگاه بین المللی نصیب بنده و همکارانم شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ آیین پایانی بیست و نهمین دوره از نمایشگاه کتاب تهران دقایقی پیش در شهر آفتاب با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی محمد باقر قالیباف شهردار تهران و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 

براساس این گزارش سید عباس صالحی رئیس این دوره از نمایشگاه کتاب ضمن اشاره به دغدغه‌های اصلی خود در بدو انتقال نمایشگاه از مصلی به شهر آفتاب اظهار داشت: وقتی که به چند ماه قبل برمی‌گردم و صحبت جا به جایی مکان نمایشگاه به شهر آفتاب را به یاد می‌آورم متوجه می‌شوم که سه دغدغه اصلی و عدم در فراراه همه کسانی بود که به این نقل مکان می‌اندیشیدند.

 

وی گفت: دغدغه نخست اینکه آیا این مکان  اماده خواهد شد، نکته دوم اینکه ناشران همراهی خواهند کرد و به این منطقه جدید می‌آیند و سومین موضوع اینکه مردم با نمایشگاه کتاب قهر نخواهند کرد. امروز که روز پایانی نمایشگاه بیست و نهمین دوره است بسیار خوشبختیم که این 11 روز تجربه شیرینی بود و مکان نمایشگاه آماده شد.

 

به گفته وی ناشران امدند و بهتر از هر خوب‌تری مردم امدند و هر جا که مردم می‌آیند عطرشان همه فضا را پر می‌کند و انگیزش سازی می‌کند؛ این اتفاقات مبارک به برکت همدلی و همراهی‌ها بود.

 

وی با تشکر از شهرداری تهران و همکاران وی که پیوسته در آماده سازی و همراهی تلاش کردند گفت: از تشکرهای نشر سپاسگذارم، ناشرانی که این نقل مکان را پذیرفتند گرچه ابتدا دشوار می‌نمود اما با این دشواری‌ها کنار امدند خاک قدم این مردم را می‌بوسم که هر جا بوی فرهنگ و عشق و اندیشه باشد همراهند . ثابت کردند که بهار فرهنگی ایران را تنها نمی‌گذارند و این بر قوت قلب مسئولان و ناشران افزود.

 

معاون فرهنگی وزیر ارشاد به اختصار نکاتی را که در نمایشگاه بیست و نهم گذشته بود عنوان کرد و گفت: ناشران داخلی خوب آمدند. با همیت آمدند دست همه آنها را می‌بوسم 1518 ناشر عمومی، 559 ناشر دانشگاهی و 145 ناشر آموزشی،‌342 ناشر کودک و نوجوان این فضا را فضای اندیشه و کتاب کردند.

 

صالحی حوزه بین‌الملل نمایشگاه را مهم و فعال دانست و با بیان ا ینکه ناشران در این بخش هم خوب و فعال شرکت کردند گفت: ناشران در بخش بین‌الملل با تعداد عناوین بهتر و کیفیت برتر و هم در حوزه‌های فعالیتی بین‌الملل رنگ و لعاب نمایشگاه افزایش داشته است.

 

وی ضمن بیان اینکه سال‌ها شرمگین و اندوهگین بودیم که عنوان بین‌المللی نام نمایشگاه را دارد اما نمای بین‌المللی ندارد گفت:در دولت تدبیر و امید این مسیر تغییر کرد و امسال هر خارجی که به نمایشگاه می‌آمد مجذوب مردم و مکان نمایشگاه می‌شد. می‌توان به آینده نمایشگاه کتاب بیشتر اندیشید و برنامه‌ریزی بهتری در این حوزه داشت و امیدواریمدوره سی‌ام نمایشگاه وجه بین‌المللی چنان باشد که دریچه‌ای به حوزه دیپلماسی عمومی و فرهنگی جمهوری اسلامی باشد.

 

وی ضمن بیان اینکه ما تمام ظرفیت را در این بخش به کار نگرفته بودیم و یقین داریم سال‌اینده سال بهتری برای حوزه بین‌الملل نمایشگاه خواهد بود تصریح کرد: نمایشگاه کتاب یک میعادگاه مراکز علمی و فرهنگی است. صدها دانشگاه کوچک و بزرگ حضور روشن و پررنگی پیدا کردند و نگاهی که امروز به نمایشگاه کتاب داریم این است که نمایشگاه سی ام و جرقه‌ آن را از فردا بزنیم با تفاهمنامه وزیر ارشاد و شهردار تهران که منعقد شد نمایشگاه کتاب تهران صاحب خانه شد و با این مکان خوب می‌تواند به برنامه‌های خوب بیشتری بیاندیشد.

 

*قالیباف: 

 محمد باقر قالیباف در اختتامیه بیست و نهمین دوره نمایشگاه کتاب گفت: خوشحالیم که مدیریت شهری این توفیق را داشت که از یک جهت مکانی برای حوزه فرهنگ و اندیشه داشته باشد و از سوی دیگر طبق تفاهم نامه با وزارت ارشاد تا سال 1400 اجاره محل برای نمایشگاه کتاب نخواهیم گرفت و این مهم را به نوعی کمک به حوزه فرهنگ، نشر و فرهنگ مکتوب می دانیم.

 

وی ادامه داد: تقویت حوزه مکتوب به معنای تقویت اقتدار و عزت ملی کشور است چرا که هر اندازه ای که در این حوزه رشد کرده و با ملل مختلف ارتباط بگیریم تمایز و برجستگی های خود را به نمایش گذاشته ایم و این حق ملت است.

 

وی افزود: دوست داریم در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران علاوه بر بحث فروش کتاب این فرصت را فراهم کنیم که شهر آفتاب محل گفتگو و تضارب اهل اندیشه و محل ارتباط خوب بین اقتصاد فرهنگ واندیشه باشد.

 

شهردار تهران تصریح کرد: علاوه بر مکان نمایشگاه باید بگوییم که در شهر تهران با چالش های اساسی در حوزه زیرساختی روبه رو بودیم و طی یک دهه اخیر با دو برنامه در حوزه زیرساختی اقدامات بزرگی در ابن زمینه داشتیم که یکی از آنها در بحث حمل و نقل عمومی بود که توانستیم از 80 کیلومتر مترو در 20 سال گذشته مساحت مترو را به 200 کیلومتر برسانیم و در نظر داریم تا در یک و سال و نیم آینده 100 کیلومتر دیگر به مساحت مترو اضافه کنیم.

 

کلنگ شهر آفتاب سال 90 به زمین خورد

وی با بیان اینکه نمایشگاه از چالش های جدی ما در شهر تهران بود، ادامه داد: به خاطر دارم که در سال 81 و 82 اختلاف شدیدی بین شهرداری تهران و دولت بر سر محل نمایشگاه ایجاد شد و شهرداری اقدام به بستن نمایشگاه کرد که ابن کار باعث ماندن مردم در ترافیک طولانی شد، از سوی دیگر آلودگی صوتی و هوا به حدی شد که خودش به ضدفرهنگ تبدیل شده بود و خدا را شاکریم که توفیق ایجاد مکان نمایشگاه بین المللی نصیب بنده و همکارانم شد.

 

شهردار تهران افزود: گلنگ ساخت شهر آفتاب سال 90 به زمین خورد و در سال 95 این محل با مساحت 280 هکتار به بهره برداری رسید ، البته در ابن مکان با سرمایه گذاری بخش خصوصی اماکن احداث هتل،  مراکز رفاهی و تجاری و اداری وجود دارد.

 

وی گفت: در برخی ایام نمایشگاه 30 هزار خودرو نیز در پارکینگ ها مستقر شدند حال نگاه کنید اگر این میزان خودرو در شهر بودند چه اتفاقی می افتاد؟

 

قالیباف خاطر نشان کرد: امیدواریم بتوانیم با همکاری مجلس سایر چالش های زیرساختی شهر تهران را نیز دنبال کنیم و با تعامل بیشتر برای تقویت حوزه های زیرساختی شهری در برنامه ششم گام های اساسی تری برداریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار