به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که به منظور شرکت در نشست گروه موسوم به حامیان سوریه (گروه تماس) امشب وارد وین پایتخت اتریش شد، در هتل محل اقامتش با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و به گفتوگو نشست.
در این ملاقات در خصوص آخرین تحولات مربوط به اجرای برجام و تحولات سوریه گفتوگو و رایزنی شد.
ظریف در ادامه دیدارهایش قرار است با جولی بیشاپ وزیر خارجه استرالیا دیدار و در خصوص مناسبات دوجانبه به گفتوگو بپردازد و همچنین با استفان دیمیستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه دیدار و در خصوص آخرین تحولات سوریه گفتوگو کند.
نشست گروه تماس قرار است فردا 28 اردیبهشت ماه در وین پایتخت اتریش برگزار شود.
سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی، حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه و حسین جابریانصاری سخنگوی دستگاه دیپلماسی ظریف را در این سفر همراهی میکنند.
پیش از این دولت اتریش از برگزاری این نشست با حضور وزرای خارجه 20 کشور از جمله اعضای دائم شورای امنیت و ایران خبر داده بود.
جان کری وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در این نشست شرکت و ریاست نشست را مشترکا بر عهدهدارند.
جولی بیشاپ وزیر خارجه استرالیا نیز اعلام کرد که در این نشست شرکت خواهد کرد.
ژان مارک آیرو وزیر خارجه جدید فرانسه نیز در این نشست شرکت میکند.
گروه حمایت از سوریه (گروه تماس) متشکل از 20 کشور از جمله ایران است که با هدف یافتن راهکاری دیپلماتیک برای بحران سوریه شکل گرفت. این گروه با حمایت شورای امنیت نقشه راهی را شروع کرده که بر اساس آن قرار است بعد از برقراری آتشبس، مذاکرات دولت و معارضین آغاز شده، قانون اساسی جدید تدوین شود و ظرف 18 ماه انتخابات پارلمانی و ریاستجمهوری در سوریه برگزار شود.
حسین جابریانصاری سخنگوی وزارت خارجه 20 اردیبهشت ماه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس با بیان اینکه ما عضو فعال کمیته تماس بینالمللی سوریه بودیم، خاطرنشان کرد: بر اساس سیاستهای کشور که تاکید بر حل سیاسی بحران سوریه بوده، در این روند مشارکت کرده و مشکلات این روند را در رایزنیهای دوجانبه و چند جانبه اعلام کرده و به این مسیر ادامه خواهیم داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: موفقیت ایده مطرح و مصوبات تصویب شده در نشستهای بینالمللی در ارتباط با سوریه منوط به این است که مشکلات موجود در مسیر راه در ارتباط با آتشبس، دولت وحدت ملی، گفتوگوهای سوری – سوری و حرکت در مسیر رجوع به آراء ملت سوریه رفع شود.
جابریانصاری گفت: ایران با ادامه این سیاست اصولی خود با موضوع نشستهای بینالمللی و گروه تماس سوریه به تعامل خود ادامه میدهد.
وزیر خارجه ایران پیش از این در نشستهای وین یک و دو و همچنین نشست مونیخ درباره سوریه با حضور گروه تماس شرکت کرده بود.
نشست وین یک هشتم آبان ماه 1394 با حضور 17 کشور در هتل امپریال شهر وین برگزار شد و طرفین در پایان آن با صدور بیانیهای 9 بندی بر لزوم آغاز گفتوگوهای سیاسی در سوریه تأکید کردند. برقراری آتشبس، مبارزه با تروریسم، گفتوگوهای سوری - سوری و نهایتا برگزاری انتخابات از جمله مفاد آن بیانیه بود.
نشست وین 2 نیز 23 آبان ماه سال گذشته (1394) در هتل امپریال شهر وین با حضور نمایندگانی از 18 کشور و نمایندگان اتحادیه اروپا و سازمان ملل برگزار شد و در این نشست هیأتهایی از ایران، آمریکا، روسیه، فرانسه، چین، انگلیس، آلمان، ایتالیا، عربستان سعودی، عراق، ترکیه، مصر، امارات متحده عربی، قطر، اردن، لبنان و عمان ، استرالیا، نماینده اتحادیه اروپا و همچنین استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه حضور داشتند و در این دور برای نخستین بار استرالیا نیز شرکت کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین 22 بهمن ماه سال گذشته در نشست بینالمللی کمک به حل بحران سوریه در مونیخ شرکت کرد.