به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رویترز در گزارشی نوشت؛ با از سرگیری حدود نیمی از صادرات نفت دوران قبل از تحریم ها به اروپا، صادرات نفت ایران در ماه می افزایش خواهد یافت و شاهد رشدی حدودا 60 درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل خواهد بود.
این نشان می دهد که تهران در رقابت با عربستان از طریق کاهش قیمت ها، با روندی سریعتر از آنچه تحلیلگران پیش بینی می کردند، در حال باز پس گیری سهم خود از بازار نفت است. بارگیری های صورت گرفته در ماه آوریل 2.3 میلیون بشکه در روز بوده که حدود 15 درصد بیشتر از رقمی است که آژانس بین المللی انرژی انرژی در اوایل ماه جاری برآورد کرده بود.
صادرات نفت ایران در ماه می به 2.1 میلیون بشکه در روز خواهد رسید، در حالی که این رقم در می 2015، 1.3 میلیون بشکه بود. بارگیری های ماه آوریل بالاترین رقم از ژانویه 2012 تاکنون بوده است.
افزایش بارگیری محموله های نفتی ایران نشان می دهد که ایران به مشکل کمبود تانکرها که تلاش های این کشور برای بازپس گیری سهمش از بازار را تهدید می کرد، فائق آمده است
عربستان که برای به دست آوردن برتری منطقه ای در حال رقابت با تهران است و بازار نفت به یک عرصه جدید رقابت بین این دو کشور تبدیل شده، به شدیدترین وجه افزایش صادرات نفت ایران را احساس خواهد کرد.
ایان برمر، تحلیلگر موسسه اوراسیا گروپ گفت، عربستان قصد دارد در طی ماه های آینده برای مقابله با تلاش های ایران تولید نفت خود را افزایش دهد.
«رقابت با ایران به معنای افزایش تلاش عربستان برای همکاری با اقتصادهای آسیایی خواهد بود.» این امر به معنای سرمایه گذاری در پالایشگاه های بازارهای آسیایی خواهد بود، «کاری که ایران با توجه به محدودیت هایی که دارد و فضای تحریم های باقی مانده، قادر به انجام آنها نیست.»