به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو آیت الله جوادی آملی روز پنجشنبه در هجدهمین اجلاسیه سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم با اشاره به اینکه عالمان دین و طلبه های حوزه علمیه با پیروی از امام زمان(عج) می توانند به جایگاه معنوی بالایی دست یابند، افزود: عالمان باید با تفکر دینی برای ایجاد جامعه مطلوب و رفع جهل، فقر و ستم تلاش در میان انسان ها کنند.
وی با بیان اینکه مهمترین مسئولیت جامعه روحانیت، انقلاب فرهنگی است، ادامه داد: حوزه علمیه باید در کنار فقه و اصول به سایر حوزه های علوم دینی نیز توجه کند و عالمانی متخصص و متعهد پرورش دهد.
وی بیان کرد: حوزه انقلابی حوزه ای است که عالمان آن به تعهد اخلاقی و اجتماعی خود برای مقابله با فقر و ستم موجود در جامعه عمل کنند.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به اینکه طلبه ها پس از سال ها درس خواندن و تلاش به عالمان دین تبدیل می شوند، گفت: عالمان دینی در صورت تلاش برای رفع مشکل های مردم در اجتماع جاودانه خواهند شد.
وی افزود: امروز که سخن از انقلابی بودن حوزه است، هر کس می خواهد در میدان انقلاب باشد باید به دستورات اهل بیت(ع) در خصوص ضرورت انجام انقلاب فرهنگی عمل کند.
وی با اشاره به اینکه کسی در خانه انقلابی نمی شود، ادامه داد: اگر با پیروی از دستورهای ائمه اطهار(ع) با حضور در اجتماع برای حل مشکل های مردم کاری کردیم انقلابی هستیم.
این مرجع تقلید گفت: در بیانات اهل بیت(ع) می توان بهترین قاعده های نقلی و عقلی را استخراج کرد و حوزه های علمیه باید از این گنج پر ارزش بیش از پیش بهره مند شوند.
وی بیان کرد: حوزه علمیه برای انقلابی ماندن باید دو رکن اساسی قرآن و اهل بیت را اساس حرکت های خود قرار دهد و با شرح صدر در مسائل عمیق معرفتی و عقلانی اظهار نظر کند.
وی افزود: حوزه علمیه برای رسیدن به حد مطلوب خود نباید به وضعیت موجود اکتفا کند چرا که در شرایط فعلی هنوز برخی از کتاب های قدیمی تدریس می شود و جایگزینی برای آن معرفی نشده است.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به اینکه اساس نظام و انقلاب از حوزه های علمیه سرچشمه می گیرد، گفت: سیاست های حوزه علمیه باید به نحوی باشد که طلبه ها پس از تحصیل تا حد امکان جذب مراکز دیگر نشوند و در مجموعه حوزه مشغول تحقیق و پژوهش باشند.
وی با بیان اینکه پس از سال ها هنوز هم در حوزه های علمیه کتاب ارزشمند کفایه تدریس می شود، افزود: امروز ایستادن در یک نقطه برای حوزه های علمیه روز سیاه است و باید طلبه ها با استفاده از عقل و علم خود آثار جدیدی را به وجود آورند و مشکل های حوزه را برطرف کنند.
وی ادامه داد: امروز عاقل و عالم بودن به تنهایی ارزشی ندارد بلکه باید از این ویژگی ها برای حل مشکل های مردم در عرصه اجتماع استفاده کرد.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه عقل قطب فرهنگی جامعه است، گفت: شریعت در بسیاری از مواقع آثار عقلا را تایید می کند چرا که نتایج آن برای جامعه مفید است و به حل مشکل های مردم کمک می کند.
وی افزود: عالمان دین باید از وضعیت حوزهای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اطلاع داشته باشند چرا که در قیامت از آن ها سوال خواهد شد برای جامعه پیرامون خود چه کاری انجام داده اند.
وی ادامه داد: عالمان شیعه که خود را منتسب به اهل بیت (ع) می دانند نمی توانند نسبت به شرایط جامعه به خصوص در حوزه اقتصاد بی تفاوت باشند.
آیت الله جوادی همچنین با اشاره به اینکه در خصوص مساله ارتباط دین با سیاست چند نظر وجود دارد، گفت: عده ای مانند خوارج هستند و با سیاست مخالف می کنند و بخشی دیگر سکولار هستند و اعتقادی به حضور دین در عرصه سیاست ندارند.
وی ادامه داد: عده ای دیگر دین و سیاست را جدا از هم می دانند، جمعیتی دیگر معتقد به ارتباط میان دین و سیاست هستند اما جایگاه سیاست برای آن ها بالاتر است، اما گروه دیگر همچون امام راحل، رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید دین و سیاست را در کنار هم قرار می دهند و دین در این نگاه تمام حوزه های سیاست را تبیین می کند.
وی افزود: امروز که حوزه های ما بر اساس نگاه امام راحل و مراجع تقلید اداره می شود باید از این ظرفیت برای حل مشکل های اجتماعی نهایت استفاده را کرد و قدردان این نعمت بود.
هجدهمین اجلاسیه سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم با حضور مدیران و استادان حوزه های علمیه قم به منظور آشنایی با انتظارهای رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید از حوزه علمیه و ارائه راهکارهای دستیابی به آن برگزار شد.
در پایان مراسم از استادان نمونه سطح عالی و خارج حوزه های علیمه قم تجلیل به عمل آمد.