به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به این که استفاده از محصولات تراریخته قابل ارزیابی و نظارت است گفت: وزارت بهداشت مخالفتی با استفاده از این محصولات در کشور ندارد.
دیناروند با اشاره به این که واردات محصولات تراریخته انحصاراً بر دو محصول سویا (کنجاله دامی، سویا و روغن سویا)است، افزود: واردات گندم و برنج تراریخته به کشور نداریم لذا هر فرآورده تراریخته ای که مجوز بین المللی داشته باشد برچسب گذاری می کنیم.
وی با بیان این که مردم حق انتخاب در استفاده از محصولات را خواهند داشت گفت: محصولات تراریخته ممکن است مفید یا مضر باشد به طوری که جایی که برای محیط زیست و انسان مضر ارزیابی شده است نباید آن را استفاده کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به برنامه ششم توسعه پیرامون محصولات تراریخته در کشور اضافه کرد: درباره محصولات تراریخته در کشور مخالفت هایی وجود دارد به گونه ای که وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داده و دولت آن را تصویب کرده است تا امکان استفاده از این علم و فناوری در کشور وجود داشته باشد بنابراین نباید مخالفت کورکورانه و یا تایید کورکورانه داشته باشیم لذا با توسعه و تولید آن موافق هستیم.
وی با بیان این که استفاده از محصولات تراریخته مخاطره آمیز اما قابل ارزیابی است عنوان کرد: بدون ارزیابی ایمنی اجازه ورود این محصولات را به بازار نخواهیم داد.
رئیس انجمن ژنتیک ایران هم در این برنامه گفت: استفاده از محصولات تراریخته در صورت نظارت و ارزیابی درست مخاطره آمیز نیست.
تولایی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چند درصد محصولات تراریخته است افزود: قسمت اعظم ذرت دنیا تراریخته است به گونه ای که بخش زیادی از غذای دام و طیور را تشکیل می دهد.
وی همچنین با بیان اینکه مقدار زیادی از ذرت، سویا، کنجاله ها، پنبه و چغندر قند تراریخته است گفت: کشورمان ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت دارد که ۵۱ میلیون آن مستعد کشاورزی است.
تولایی با اشاره به این که همه این محصولات در داخل کشور قابلیت تولید دارند اضافه کرد: اگر ژن مقاومت به شوری را از گیاه خانواده نمک بگیریم و به گندم غیرمقاوم انتقال دهیم در این صورت می توانیم به بهره وری خوبی دست یابیم.
رئیس انجمن ژنتیک ایران با اشاره به اینکه ۷۱ مجوز مصرف در ۱۷ محصول صادر شده است که دارای برچسب است ادامه داد: محصولات اصلاح شده ژنتیکی حدود ۲۰ سال است که در بازار مصرفی دنیا قرار دارد به طوری که تولید آن ها رو به توسعه است.
وی گفت: استفاده از محصولات تراریخته مخاطره آمیز اما قابل ارزیابی است.
حیات غیب نماینده سازمان محیط زیست در ادامه برنامه با اشاره به اینکه مواد غذایی دام و طیور را از کشور برزیل وارد کرده ایم گفت: کشور برزیل بعد از آمریکا بزرگ ترین تولید کننده محصولات دست کاری شده ژنتیکی است.
وی با تاکید بر این که سازمان محیط زیست در استفاده از محصولات تراریخته موضع احتیاط آمیز دارد گفت: این محصولات برای غذای دام و طیور از کشور برزیل وارد شده است.
وی با اشاره به پروتکل ایمنی زیستی که در سال ۱۳۷۹ امضا شده است اضافه کرد: این پروتکل در سال ۸۲ در مجلس به تصویب رسید و در نهایت در سال ۸۸ قانون ایمنی زیستی تدوین شد.
حیات غیب با اشاره به این که بعد از ۶ سال توانستیم محصولات تراریخته را در بازار برپسب گذاری کنیم اظهار داشت: محصولات تراریخته در بازار ایران وجود دارد.
نماینده سازمان محیط زیست با تاکید بر رویکرد احتیاط آمیز نسبت به محیط زیست ادامه داد: باید ملاحظات لازم برای استفاده از محصولات تراریخته را در نظر بگیریم.