به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمود حجتی عصر امروز در مراسم رونمایی از 20 دستاورد جدید در حوزه کشاورزی که در مؤسسه اصلاح و تهیه نهال بذر با حضور معاون اول رئیس جمهور انجام شد، اظهار داشت: با تلاش تولیدکنندگان و اقدامات انجام شده توسط وزارت جهاد کشاورزی امسال هیچ نیازی به واردات گندم نداشتیم و این در حالی است که در سالهای 91 تا 93 هر سال به طور متوسط 6 میلیون تن گندم را به کشور وارد میکردیم.
وی تأکید کرد: امسال شاهد افزایش چشمگیر تولید گندم در کشور هستیم و با توجه به افزایش تولید گندم هماکنون نیز درصدد افزایش ذخایر داخلی نیز هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: امسال رویکردهای بسیاری را در حوزه کشاورزی مدنظر داریم که با تمهیدات و برنامهریزیهای اساسی این رویکردها را عملیاتی خواهیم کرد.
حجتی افزود: از مهمترین رویکردهای ما در این حوزه، تولید کمی و کیفی بذر محصولات کشاورزی است که میتواند سهم اساسی را در توسعه کشاورزی داشته باشد.
وی با بیان اینکه نقش پژوهش در کشاورزی نیز نباید نادیده انگاشته شود، بیان داشت: محققان با انجام پژوهشهای مختلف میتوانند به دستاوردهای بسیار زیادی در حوزههای مختلف کشاورزی دست پیدا کنند و در این زمینه در برابر آفات و بیماریها نیز میتوانیم اقدامات خوبی را انجام دهیم.
حجتی توجه به رویکردها را مهم ارزیابی کرد و عنوان داشت: باید به گونهای برنامهریزی کنیم که تحقیقات در حوزه بذر بهروز شود تا بتوانیم محصولات با کیفیت را تولید کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه باید بسترهای پژوهش و تحقیقات را در حوزه کشاورزی بیش از گذشته فراهم کنیم، گفت: باید تمام تلاشهای خود را به سمت توسعه کشاورزی پیش ببریم، چراکه توسعه کشاورزی میتواند یکی از راههای مهم رسیدن به اقتصاد مقاومتی باشد.
حجتی تولید بذر در کشور را مهم خواند و افزود: ما ظرفیتهای لازم برای تولید بذور مختلف را داریم و این در حالی است که هماکنون 300 هزار بذر را میتوانیم تبدیل به محصولات کشاورزی کنیم.
وی با بیان اینکه با تمهیدات لازم اکنون وضعیت ما در حوزه تولید بذر بسیار بهتر از گذشته شده است، گفت: در گذشته ما تولید بذر مناسبی را نداشتیم و در این حوزه با فقر مواجه بودیم.
وزیر جهاد کشاورزی تولید بذر کیفی را از سوی محققان مهم خواند و اظهار کرد: تولید بذر با کیفیت بالا در تولید محصولات سالم نقش اساسی و مهمی دارد و میتوان در فروش این بذر نیز سهیم باشد.
حجتی با اعلام اینکه برای رسیدن به بذور با کیفیت بالا میتوانیم از ظرفیت دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: در این زمینه باید تعاملات خود را با این مراکز بیش از گذشته کرده و اولویت خود را در تولید بذر با کیفیت بالا قرار دهیم.
وی بر ایجاد دفاتر علمی و تحقیقاتی شرکتهای خارجی در ایران تأکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیتها و تجارب کشورهای موفق در زمینه کشاورزی نیز میتواند ما را در رسیدن به اهداف مورد نظر یاری دهد.
حجتی استفاده از نظرات کارشناسان بخش کشاورزی در کشورهای مختلف را نیز در توسعه کشاورزی کشور مهم ارزیابی کرد و افزود: ظرفیتهای کشاورزی در کشور بسیا بالا است، لذا باید از این ظرفیتها استفاده درست کرده و برای بهرهبرداری از این ظرفیتها برنامهریزی درست و دقیقی داشته باشیم.