به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، «کلای فیرناو» یک مدیر ارشد شرکت لاکهید مارتین در این باره تاکید کرد: ویتنام درخواست قیمت رسمی هواپیماهای شناسایی و جاسوسی این شرکت را مطرح کرده و احتمالا قصد دارد 4 تا 6 فروند از هواپیماهای شناسایی "پی 3 اوریون" را خریداری کند.
تصمیم دولت باراک اوباما در لغو کامل تحریمهای تسلیحاتی ویتنام در ماه گذشته، مسیر لازم برای فروش این هواپیماها را هموار کرده است ولی مقام های رسمی آمریکا و شرکت لاکهید مارتین اعلام کرده اند که هرگونه قرارداد هنوز نیاز به بررسی دولت آمریکا خواهد داشت.
البته انگوین چی وینه معاون وزیر دفاع ویتنام در واکنش به انعقاد احتمالی قراردادهای نظامی با آمریکا، تاکید کرد: ما هنوز مطمئن نیستیم که چه چیزی از آمریکا می توانیم خریداری کنیم یا چه چیزی می خواهیم بخریم.
تصمیم واشنگتن برای لغو تحریم فروش سلاح های کشنده به ویتنام، با نگرانی شدید چین روبرو شده است. افزایش حضور نظامی چین در منطقه بهانه ای برای دولت اوباما شده است تا تلاش های خود برای برقراری تعادل مجدد قوا در منطقه را افزایش دهد.
این مقام شرکت لاکهید مارتین افزود: برزیل و کره جنوبی نیز قصد دارند تا هواپیماهای شناسایی و جاسوسی موجود خود را ارتقا دهند.
وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرده است که تا زمانی که کنگره رسما عقد این قراردادها را اعلام نکند، نمی تواند در خصوص فروش احتمالی این هواپیماها اظهار نظر کند.
کره جنوبی همچنین قصد دارد 12 فروند هواپیمای شناسایی و جاسوسی اس 3 نیروی دریایی آمریکا را اجاره کند، این هواپیماها در سال 2009 میلادی از ناوگان هوایی آمریکا خارج شده است.