به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فردا یکشنبه 30 خرداد ماه 95 سازمان خصوصی سازی 73 درصد از سهام کنترلی شرکت ذوب آهن اصفهان را به وکالت از سازمان تامین اجتماعی و صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد با قیمت پایه کل 23.642.040.938.208 ریال از طریق بازار دوم فرابورس عرضه خواهد کرد.
تعداد سهام قابل عرضه در این روز 5میلیارد و 743 میلیون و 936 هزار و 88 سهم معادل 73 درصد از کل سهام شرکت ذوب اهن است که به قیمت پایه هر سهم 4116 ریال روانه تابلوی عرضه بازار دوم فرابورس در این نماد معاملاتی می شود.
سپرده حضور در این رقابت 70 میلیارد و 926 میلیون و 122 هزار و 814 تومان و 7 ریال است و شرایط پرداخت ثمن معامله بطور یکجا و نقد یا نقد و اقساط است، طوری که 20 درصد مبلغ از سوی خریدار باید بطور نقدی و مابقی در اقساط مساوی شش ماهه طی 5 سال با نرخ 15 درصد برای فروشنده تسویه شود.
به گزارش فارس، سازمان خصوصی سازی 56 درصد از سهام شرکت ذوب آهن را به وکالت از سازمان تامین اجتماعی و 17 درصد به وکالت از صندوق حمایت و بازنشستگی فولاد از کدهای معاملاتی مشمول مالیات بطور یکجا و تجمیعی در فرابورس عرضه خواهد کرد.
شرایط خریداران برای حضور در این معامله رعایت مقررات پولشویی در تجهیز منایع مالی جهت خرید در معامله عمده، نداشتن سوء پیشینه جرائم مالی شامل کلاه برداری،اختلاس،خیانت در امانت،جرائم موضوع فصل ششم قانون بازار اوراق بهادار ،سرقت، جعل، استفاده از سند مجعول، پولشویی، ورشکستگی به تقصیر یا تقلب و دریافت و پرداخت رشوه، نداشتن بدهی های معوق عمده به شبکه بانکی،بیمه تامین اجتماعی ، سازمان امور مالیاتی و سازمان خصوی سازی،نداشتن سابقه تخلفات با اهمیت در بازار اوراق بهادار بویژه در اداره اشخاص تحت نظارت یا عدم ایفای نعهدات در معاملات عمده قبلی بر خلاف مقررات که منجر به صدور حکم انضباطی در مراجع رسیدگی به تخلفات در سازمان شده باشد، داشتن توان مالی مناسب، داشتن برنامه اداره شرکت در مورد معاملات عمده کنترلی،عدم ایجاد انحصار پس از انجام معامله عمده و افشای هر گونه فعالیت مستقیم یا غیر مستقیم در موضوع فعالیت شرکتی که سهام آن عرضه می شود عنوان شده است.
سازمان تامین اجتماعی 23 اسفند ماه سال 1391 موفق شد بلوک 56 درصدی سهام ذوب آهن را به قیمت هرسهم 511 تومان و یک ریال خریداری و با پرداخت 450 میلیاردتومان در اول اردیبهشت ماه ، این معامله را قطعی کرد.
این مبلغ 20 درصد ارزش کل این بلوک بود که ارزشی بالغ بر 2 هزار و 252 میلیارد تومان داشت، اما اکنون به دلیل بدهی و عدم تسویه اقساط پرداختی دوباره روی میز فروش گذاشته می شود.
واگذاری ذوب اهن اصفهان از سال 87 آغاز و همواره با فراز و نشیب هایی مواجه بوده است. در آخرین اقدام بلوک 53 درصدی ذوب آهن در زمستان سال 91 در سومین روز رقابت به دلیل طرح رد صلاحیت یکی از خریداران متوقف شد.
در آن زمان دو متقاضی شامل ریخته گران اصفهانی از فولاد ماهان و یک کنسرسیوم از طریق کارگزاری های بهین پویا و بانک شهر وارد میدان رقابت شدند و تا بهای 4894 ریالی هرسهم رقابت کردند، اما به بهانه تغییر مقررات معاملات بلوکی از قطعیت این معاله به نام خریدار حقیقی جلوگیری شد.
شرکت ذوب آهن با زیان انباشنه روبرو است و برای خروج از ماده 141 قانون تجارت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها را در دستور کار قرار داده است.