به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، چاپ سوم کتاب «فیزیک، فلسفه و الاهیات» ترجمه همایون همتی از سوی گروه معرفت شناسی پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
این نوشتار حاوی مجموعهای از مقالههای عالمانهای است که در باب چگونگی ارتباط علم و دین به نگارش در آمده و سعی در تشریح این معضل علمی سترگ و پیشنهاد راه حل برای آن دارد. بنابراین به رغم تنوع و تفاوت عنوان و مضمون مقاله ها، محور واحدی همه آنها را به هم پیوند میدهد و آن عظم و شناخت مشکل رابطه علم و دین و کوشش برای نشان دادن راه خروج از این بن بست و معضل اساسی است.
بخش نخست این کتاب روابط تاریخی و معاصر بین علم و دین را بررسی می کند و مباحثی را درباره دیدگاه الاهیات انجیلی درباره آفرینش، اندیشه نیوتن و ریشههای الحاد جدید، جست و جو برای دستیابی به الاهیاتی طبیعی و راه های ممکن در علم و الاهیات برای مواجهه آن ها با یکدیگر مطرح می سازد.
در بخش دوم، روش های شناخت ویژه هر یک از رشته های علوم و پیامدهای آن ها برای واقع گرایی فلسفی بررسی شده اند.
در واپسین بخش رهیافتی بسیار ابتکاری و تأمل انگیز در مهمترین حوزه های فیزیک و کیهان شناسی معاصر به کار گرفته شده و این مسأله کاویده شده است که آیا تحقیقات آن ها چیزی درباره وجود خدا و رابطه او با انسان برای ما که در جست و جوی معنایی در درون جهان هستیم، مکشوف می سازند یا نه.
چاپ سوم کتاب «فیزیک، فلسفه و الاهیات» با قیمت 40000 تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
همچنین «سیر تطور کلام شیعه؛ عصر غیبت تا خواجه نصیر طوسی» اثر حجتالاسلام محمدصفر جبرئیلی عضو هیأت علمی گروه کلام و دین پژوهی پژوهشگاه به چاپ چهارم رسید.
علم کلام بسان علوم دیگر در طول تاریخ خود تطوراتی را پشت سر گذاشته و مسائل جدیدی را پرورده است. ماهیت و رسالت علم کلام ایجاب می کند که متحول و پویا باشد تا بتواند پاسخ گوی پرسش ها، شبهه ها و اشکال های جدید درباره عقاید دینی بوده و رسالت خود را عملی کند.
مباحث اصلی این کتاب در گروه کلام و دین پژوهی پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی سامان یافته، در دو بخش عرضه شده است. بخش اول در مباحث کلی که به منزله مقدمه بخش دوم است، سه فصل دارد.
فصل اول تحت عنوان کلام اسلامی مباحثی درباره کلام از جمله وجه تسمیه، تعریف، موضوع، غایات، هدف ها و روش های آن و فصل دوم با عنوان کلام شیعی است که مذاهب و فرق شیعه، نقش شیعه امامی در تفکر دینی، دوره های تاریخی حیات فکری و کلامی آن، رویکردهای کلی و مدارس کلام شیعی را به بحث و بررسی گذاشته است و فصل سوم ویژگی های کلی دوران مورد بحث یعنی از عصر غیبت تا خواجه نصیر را بازگو می کند.
بخش دوم رویکردها و گرایش های کلان و کلی کلام شیعی را مورد نظر دارد که در سه فصل: نص گرایی، عقل گرایی تأویلی و خردگرایی فلسفی عرضه می شود.
کتاب سیر تطور کلام شیعه در دهمین دوره کتاب سال حوزه برگزیده شده است.
چاپ چهارم کتاب «سیر تطور کلام شیعه؛ عصر غیبت تا خواجه نصیر طوسی» با قیمت 20000 تومان منتشر شد.