فؤاد ایزدی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، تاریخ کشور آمریکا را سرشار از پایمال کردن حقوق بشر دانست و گفت: اروپاییها به محض ورود به آمریکا یک هلوکاست عظیم از کشتار سرخپوستان انجام دادند.
وی در خصوص تعداد کشته شدگان بومیان سرخپوست اظهار داشت: تعداد کشتههای سرخپوستان توسط آمریکاییها در چند قرن اخیر بسیار بالاست و بالغ بر چند ده میلیون نفر بر آورد میشود.
ایزدی به عدم پایبندی دولتمردان آمریکا به توافقنامههایی که با سرخپوستان بسته بودند نیز اشاره کرد و یادآور شد: ما شاهدیم که پس از ورود اروپاییان به آمریکا، بیش از 400 توافقنامه با سرخپوستان منعقد کردند ولی در طول این سالها به هیچ کدام از آنها پایبند نبودند و همه اشان را پاره کردند.
این استاد دانشگاه جنایت علیه سرخپوستان را تنها اقدام ضد حقوق بشری دولتمردان آمریکایی در داخل خاک این کشور نداست و افزود: در تاریخ آمریکا شاهد موارد مشابه دیگری علیه سیاهپوستان هستیم. سیاه پوستان که به عنوان انسانهای درجه دو از کشورهای آفریقایی برای انجام فعالیتهای سطح پایین وارد شده بودند، به بهانههای مختلف تحت شدیدترین آزارها و اذیتهای قرار داشتند و تعداد بسیار زیادی از آنها نیز در قرون گذشته به این طریق کشته شدند.
ایزدی در خصوص عملکرد تبعیض آمیز آمریکاییها در قبال سیاه پوستان گفت: اگرچه که با اتمام جنگهای داخلی در آمریکا، سیاه پوستان روی کاغذ به برخی حقوق از جمله حق رأی دسترسی پیدا کردند ولی این حق هیچگاه به صورت اجرایی در نیامد و در نهایت در دهه 60 میلادی یعنی 50 سال پیش برای اولین بار سیاه پوستان امکان رأی دادن در انتخابات را پیدا کردند.
وی در ادامه به نظامهای تبعیض آمیز متعدد در قوانین این کشور اشاره کرد و اذعان داشت: ما میبینیم که قوانین و فضای تبعیض آمیز بسیاری امروز در آمریکا علیه برخی از شهروندان این کشور بر قرار است. برای مثال تبعیضهایی که علیه سیاه پوستان اعمال میشود.
ایزدی مورادی چون فقر و اختلاف طبقاتی را از دیگر اقدامات خلاف دولتمردان آمریکا علیه مردم این کشور دانست و افزود: در شهرهای بزرگ آمریکا میبینیم که در کنار برجهای اعیانی و بزرگ، مردم بی خانمان و فقیر حضور دارند و گاهی فاصله آنها به چند ده متر میرسد. این کشور که درآمدهای سرشاری در حوزههای مختلف دارد و سالیانه مبلغ زیادی را صرف جنگ و حضور نظامی در قارههای دیگر میکند، چگونه است که نمیتواند مردم خود را سیر کند و یا حداقل امکانات زندگی را برایشان فراهم آورد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران آزادی فروش سلاح در این کشور را یکی دیگر از نقض حقوق بشر مردم آمریکا ارزیابی کرد و گفت: در حالی که هر هفته شاهد یک کشتار در شهرهای مختلف آمریکا هستیم ولی مقامات مسئول در این کشور هیچ گاه محدودیتی برای فروش سلاح به مردم عادی ایجاد نمیکنند و با این مسأله عملاً مردم آمریکا در هر مکانی احتمال قربانی شدن یک حمله مسلحانه را میدهند.
دکتر فؤاد ایزدی در ادامه صحبتهایش به نقض حقوق بشر گسترده توسط دولتمردان این کشور در خارج از مرزهای آمریکا اشاره کرد و گفت: کشتارها و بمبارانهای متعددی که در طول جنگ جهانی دوم شاهد بودیم، نشان داد که آمریکاییها به هیچ وجه ارزشی برای جان انسانهای عادی قائل نیستند که روشنترین مثال آن را در جریان حمله اتمی به ژاپن مشاهده کردیم.
وی ادامه داد: حتی پیش از جنگ جهانی دوم شاهدیم که دولت آمریکا در فیلیپین چه جنایتهایی انجام داده است. لذا آمریکا در سده اخیر یکی از اصلیترین ناقضان حقوق بشر محسوب میشود.
این استاد دانشگاه مقوله حقوق بشر را یک بازیچه برای دولت مردان آمریکا دانست و گفت: آمریکاییها چقدر آدم بکشند و چقدر به عروسیها حمله هوایی کنند تا عدهای باورشان بشود که حقوق بشر برای آنها تنها یک بازیچه است.
ایزدی به ملاک برای فهم تغییر رویه آمریکاییها اشاره کرد و اذعان داشت: ملاک برای این مسأله خیلی ساده است. آنها فقط کافی است آدم نکشند. آن وقت ما میتوانیم بگوییم که آمریکاییها در رویه گذشته خود تغییر دادهاند و نگاهشان به مسأله حقوق بشر تفاوت کرده است.