به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، صنعت برق ایران با ظرفیت نصب شده 75 هزار مگاوات رتبه 14 تولید برق در جهان را به خود اختصاص داده است.
محدوده مصرف برق در روزهای آغازین فصل تابستان 44 هزار مگاوات بوده ولی به دلیل افزایش دمای هوا در تاریخ 12 تیرماه به مرز 51 هزار مگاوات نیز رسیده است.
گفتنی است در سال های گذشته میزان مصرف در مردادماه به اوج خود می رسید از همین رو انتظار افزایش مصرف در ماه آینده تا مرز 53 هزار مگاوات پیش بینی می شود.
گفتنی است سالانه به طور متوسط بین 6 تا 8 درصد به مصرف برق افزوده میشود.
از حجم کل مصرفی کل کشور در حال حاضر 33 درصد از برق تولیدی در صنایع و 17 درصد در بخش کشاورزی ، 37 درصد خانگی و 13 درصد در بخش تجاری و اداری مصرف میشود.
در بخش خانگی عمده مصرف برق در فصل تابستان ناشی از استفاده از وسایل برودتی است که بنا بر محاسبات انجام شده 30 درصد از مصرف انرژی ساختمان را به خود اختصاص داده است که برای آن راهکارهایی همچون خرید کالای با برچسب انرژی،تنظیم آن در دمای آسایش(24 تا 26 درجه سانتی گراد) برای کولرهای گازی،عایق بندی مسیر کولر آبی و ... توصیه شده است.
همچنین با پیشی گرفتن پیک مصرف روزانه از شبانه از مشترکین در خواست شده مدیریت مصرف را در ساعت های 12:30 تا 16:30 مد نظر داشته باشند.
آرش کردی مدیر عامل شرکت مادر تخصصی توانیر در خصوص راهکارهای پیش رو برای کاهش مصرف صنایع و ادارات در تابستان گفت: امسال طرحهای تعطیلات، تعمیرات، ذخیره عملیاتی، آئین نامه تشویقی مشترکین دیماندی اداری و سایر مصارف (تجاری) جهت مشارکت در برنامه پاسخگویی بار برای مدیریت مصرف در ساعات اوج بار ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: برای صنایع از پتانسیل طرحهای تعطیلات و تعمیرات و ذخیره عملیاتی بتوان برای اعمال مدیریت بار برق مصرفی تشویق کرد.
شرکت توانیر برای مدیریت مصرف به کشاورزان نیز پیشنهاد داد در خصوص عدم استفاده از برق در ساعات پیک از تسهیلات مصرف رایگان برق در 20 ساعت دیگر استفاده کنند.
در این میان واردات برق از کشورهای ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان در حجم 530 مگاوات نیز از راه حل های دیگر برای جلوگیری از خاموشی در تابستان است.
امیدواریم نتیجه تمام برنامه های در دستورکار برای تامین برق، عبور از تابستانی بدون خاموشی و تامین برق پایدار در شبکه باشد.