به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سیدعباس لاجوردی, مدیر مسؤول مؤسسه فرهنگی هنری لیلةالقدر درباره جزئیات مراسم ارتحال آیتالله صفایی حائری گفت: مراسم سالگرد رحلت ایشان با حضور شاگردانشان در مؤسسه تحقیقاتی انتشارات لیلةالقدر قم در روز پنجشنبه 2۴ تیرماه برگزار میشود. همچنین در کنار مراسم، نمایشگاه کتاب آثار آن فقید در معرض بازدیدکنندگان قرار میگیرد.
وی ضمن اشاره با اینکه طرحریزی مهندسی فکری و طرح دین به زبان روز با شناخت مخاطب جدید از دغدغههای همیشگی ایشان بود، خاطرنشان کرد: در مباحث طرح دین به زبان روز تا آنجا پیش رفتند که عمده فعالیت ایشان در زمینه هنر دینی و ادبیات و تأثیرگذاری آنها در ارائه مفاهیم دینی بود و آثاری را در این زمینه ارائه دادند. ایشان قائل بود برای دفاع از دین تنها به زبان برهان نمیشود اکتفا کرد بلکه با نسل کنونی مخصوصاً جوانان باید با زبان هنر صحبت کرد. بنابراین ایشان صرفاً بیان خشک برهانی نداشتند و مباحث علمی و معرفتی را نیز با قلم ادبی ارائه میکردند. در حوزه هنر دینی، کتاب «استاد الدرس» از آثار ایشان است.
وی در رابطه با محتوای این کتاب گفت: در این کتاب در رابطه با موضوعات چیستی هنر، جایگاه و خواستگاه هنر، تعریف هنرمند، هنر نزد مارکسیستها و زیباییشناختی مباحثی را مطرح میکند و پاسخ به این سؤالات که آیا هنر دینی داریم یا خیر؟ آیا هنر وظیفه بیان حقیقت را دارد یا کشف حقیقیت؟ عمده مطالب این کتاب است. ایشان نگاهی نسبت به ادبیات یکصد ساله ایران دارد و نویسندگان را مورد نقد و بررسی قرار میدهد و کتبی هم در این زمینه دارد. نگاهی به مباحث هنر و زیباشناسی، حقیقتشناسی، هنرمند متعهد و رابطه هنر با دین دارند.
آیت الله علی صفایی حائری، فرزند شیخ عباس صفایی حائری و نوه شیخ محمد علی صفایی حائری در شهر قم، در سال 1330 دیده به جهان گشود. وی پس از سپری کردن دوران کودکی و با گذراندن دورهی دبستان و اتمام کلاس ششم نظام قدیم آن دوره، در سن 13 سالگی شروع به تحصیل علوم دینی و حوزوی کرد.
او همزمان با تحصیلات حوزوی و در آستانهٔ 14 سالگی پس از آشنایی با ادبیات کودکان در سطح مجلههای کودک آن روزگار و دستیابی به آثار ادبیات نوجوان در سطح وسیع، به مطالعهٔ تاریخ ادبیات ایران، عرب، ژاپن، چین، یونان، اسپانیا، آفریقا، آمریکای لاتین و سایر کشورهای غربی روی آورد و با نمونههایی از شاهکارهای ادبی هر دوره آشنا شد.
صفائی بیش از 50 عنوان کتاب در زمینههای گوناگونی چون تربیتی، نقد و روش نقد، ادبیات هنر، روش تدریس و آموزش، قرآن کریم و روش برداشت از آن، تفسیر و دیدارهای تازه با قرآن، دعا و حدیث، ولایت و امامت، معارف اسلامی و آموزههای اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی اسلام نگاشته است که که در غالب آنها با محوریت مسائل روز جامعه اسلامی کارکرده و کتبش به نوعی مبنای روش آموزش قرار گرفته است. انتشارات لیلةالقدر ناشر تخصصی آثار وی است.