کد خبر:۵۲۶۱۲۴
گزارش/

چرا مردم به حرف آقای رئیس جمهور گوش نمی‌کنند؟/ دوباره روحانی، دوباره رکود

تناقض روحانی درباره رکود از دو حال خارج نیست. یا اینکه کشور سال ۹۳ از رکود خارج نشده بود و ادعای آقای رئیس جمهور خلاف واقع بود یا اینکه امسال دوباره و در شرایط «پسابرجام» به رکود بازگشته‌ایم.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مردم کرمانشاه آنقدر شعار دادند که روحانی مجبور شد بگوید «چرا گوش نمی‌کنید؟» البته خودش بهتر از همه می‌دانست. او به عنوان رئیس جمهور این کشور باید بداند وقتی جوانان بیکار اخبار حقوق‌های میلیونی را می‌شنوند، دیگر به این راحتی‌ها «گوش نمی‌کنند!» روحانی در جمع مردم کرمانشاه که منتظر شنیدن خبری برای بهبود وضعیت اقتصادشان بودند، از رکود حرف زد. رکودی که بارها اعلام کرده بود از آن عبور کرده است. چرا روحانی در موضوعات اقتصادی تناقض‌گویی می‌کند؟ ماجرای عبور از رکود چه بود؟ چرا مردم دیگر به حرف‌های آقای رئیس جمهور گوش نمی‌کنند؟

 

عبور از رکود، مسئله این است!

«ما به شما قول داده بودیم که بر رکود غالب خواهیم شد، ما طرح لازم برای عبور از رکود را آماده کرده‌ایم؛ بخشی از آن را که نیاز به قانون داشت تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده‌ایم، اما امروز در کنار حرم علی‌ابن موسی‌الرضا(ع) به ملت ایران اعلام می‌کنم ما خوشبختانه از رکود عبور کردیم.» روحانی زمانی که دولتش یکساله شده بود گفت و البته بارها هم آن را تکرار کرد. ادعایی که دیروز در کرمانشاه خودش آن را تکذیب کرد.

 

تناقض در گفتار روحانی درباره رکود از دو حال خارج نیست. یا اینکه کشور سال 93 از رکود خارج نشده بود و ادعای آقای رئیس جمهور خلاف واقع بود یا اینکه امسال دوباره و در شرایط «پسابرجام» که قرار بود همه مشکلات از جمله آب خوردن حل شود به رکود بازگشته‌ایم.

 

از ابتدای مطرح شدن موضوع «عبور از رکود» بسیاری از کارشناسان اقتصادی این ادعا را بی اساس و آدرس غلط می‌دانستند. دکتر علیرضا دلداده جاوید عضو انجمن اقتصاددانان ایران چند روز پس از سخنرانی روحانی در مشهد با انتقاد از این اظهارات گفت: «وقتی رئیس جمهور می‌گوید ما از رکود عبور کردیم ولی آمار مشخصی از عبور از این رکود را هیچ جا بیان نمی‌کند، نمی‌توان با قاطعیت گفت ما از رکود عبور کرده‌ایم.» دولتی‌ها اما بر ادعای خود پایدار بودند. یک ماه پس سخنرانی مشهد، روحانی در جمع نمایندگان مجلس گفت: «امروز با اطمینان می‌توان گفت که از رکود خارج شده‌ایم و هیچ تردیدی در این باره وجود ندارد.»

 

 

ماجرای نامه نگاری 4 وزیر در شهریور 94 برگ تأییدی بود بر ادعاهای منتقدان اقتصادی دولت. بالاگرفتن بحث رکود و آمارهای غیر قابل انکار روحانی را بر آن داشت تا مهر 94 بگوید: «از رکود خارج شدیم اما ممکن است دوباره برگردیم» روحانی زمانی این هشدار را داد که دولتش را برای اجرایی شدن برجام آماده می‌کرد. روحانی گمان می‌کرد با اجرای برجام آنقدر وضعیت خوب می‌شود که می‌تواند به راحتی از این پیچ عبور کند.

 

با این حال روحانی در ابتدای سال 95 هم همچنان بر عبور از رکود تأکید داشت. ادعایی که باز هم مخالفت بسیاری از منتقدان را در پیش داشت. محمدرضا باهنر در واکنش به این سخنان گفت: «بعضا دولتی‌ها می‌گویند که ما از رکود عبور کرده‌ایم و ما خواهش‌مان این است که اگر دولت از رکود عبور کرده مردم را هم عبور دهد چراکه رکود بسیار سنگین است.»

 

قمار سیاسی، در سفر تاریخی!

سفر به کرمانشاه از ابتدا برای دولت حاشیه‌ساز بود. جدای از مشکلات خاص این استان، موقعیت زمانی سفر آقای رئیس جمهور بر حساسیت‌های این سفر افزود. سفری در 6 ماهگی اجرای برجام و پس از توفان رسوایی فیش‌های حقوقی. این سفر نوعی قمار برای رو شدن محبوبیت واقعی روحانی بود. از یک سو مهم‌ترین عملکرد دولت یازدهم، یعنی برجام به مرحله قضاوت مردمی رسیده و از سوی دیگر فعالان سیاسی و رسانه‌ها علاقه‌مندند تا بدانند ماجرای فیش‌ها چه تأثیری بر محبوبیت آقای رئیس جمهور گذاشته است.

 

عکس و فیلم‌های منتشر شده از رسانه‌های محلی به خوبی نشان می‌دهد استقبال کرمانشاهی‌ها از رئیس جمهور نسبت به سفرهای قبلی به استان‌های دیگر بسیار کم رمق بوده است. ماجرا اما به همین جا هم ختم نشد و همان جمعیت اندک حاضر در ورزشگاه هم آنقدر شعار دادند تا آقای رئیس جمهور عصبانی شد! از سوی دیگر بسیاری از دست نوشته‌ها و پلاکاردها مردم در این سفر به مطالبات‌شان از دولت اختصاص داشت تا شعارهای حمایتی.

 

 

رئیس جمهوری که دیگر محبوب نیست!

یک ماه پیش بود که صادق زیباکلام در مناظره با عبدالرضا داوری در روزنامه آرمان گفت: «اگر روحانی نتواند گام‌های مثبت درعرصه اقتصاد بردارد به این معنا که اگر همچنان هشت میلیون بیکار باقی بماند و رکود کاهش نیابد و مفاسد اقتصادی باقی بماند، آن‌گاه شانس احمدی‌نژاد و اصولگرایان بیشتر خواهد بود.» این هشدار سیاسی با بالا گرفتن بحث فیش‌های حقوقی و حالا هم سفر کرمانشاه برای روحانی جدی و جدی‌تر می‌شود.

 

برخی از هم‌قطاران آقای رئیس جمهور ناتوانی تیم رسانه‌ای دولت در جنگ روانی با منتقدان را عامل این افت شدید محبوبیت می‌دانند اما بسیاری از کارشناسان نارسایی‌های اقتصادی را دلیل افت محبوبیت روحانی می‌دانند. حمیدرضا ترقی فعال سیاسی اصولگرا می‌گوید: «به نسبت سال گذشته درصد زیادی از محبوبیت آقای روحانی به خاطر عدم تاثیر برجام در حل مشکلات مردم کاسته شده است.»

 

با توجه به این شرایط قابل پیش‌بینی است حامیان روحانی به زودی پروژه‌های سیاسی-تبلیغاتی‌شان برای انتخابات 96 را کلید بزنند. آیا این بار هم کلید و گازنبر روحانی را نجات خواهد داد؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰
با عرض پوزش: آقای روحانی خاهش می کنم دیگر به ملت دروغ نگوئید مگر این شما نبودید در طول این سه سال مرتب تکرار می کردید ما از رکود عبور کردیم . حالا خلاف حرفهایتان را می زنید. دروغ دیگر بس است. رئیس جمهور یک دوره ای به امید خدا.
130
12
حاج اشرف جمشیدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۵
کرمانشاه ثابت کرد اگر مقام اول بیکاری را دارد
اگر مقام اول فقر اقتصادی را دارد
باهمت وعزمی راسخ پشت به فقر فرهنگی کرد وبا یک حرکت سیاسی وفرهنگی نه بزرگی به دولت بی تدبیر گفت که آثار وتبعات آن زمینه ساز جرات وشهامت سایر مردمان استانهای دیگر خواهد شد مردم کرمانشاه به همه مردم ایران اسلامی پیام دادند که ملت هوشیار تن به ذلت کاروان نالایق بی تدبیر نخواهد داد واین نقش مردم شجاع وقهرمان کرمانشاهی همان روحیه منش پهلوانیست
74
0
یک کرمانشاهی
Hong Kong
۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷
احسنت بر مردم سرزمینم ،همانطور که با شعار های پیاپی مانع سخنرانی و دروغ پردازی هاشمی شدند اینبار هم با شعارهایشان محبوبیت روحانی را به وی یادآور شدند
(ولی حیف نشد اونطور که هاشمی رو بیرون کردند روحانی رو هم بیرون کنن)
68
0
عبدالله
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۸
کسی که خلاف قسم خود به قرآن عمل می کند و بزرگترین گناه فرد همان دروغگویی است قطعا عزت خود را از دست می دهد که مصداق بارز آن آقای روحانی است که کشور و مردم عزتمند آن را به بیگانگان و فرصت طلبها و اشرافیت فروخت به همین نسبت مردم برای وی ارزش قائلند ان شاء الله این مدت هم می گذرد و برای همیشه در موزه تاریخ قرار می گیرد و آخرت پاسخگوی شهدا و امام شهداء باید باشد که متاسفانه هیچ به فکر آخرت نیست و اما مردم عزیز حواستان باشد در سال آینده گول حرفهای قشنگ و کلید ها و تبلیغات را نخورید و به کسی رای بدهید که علاوه بر اطاعت محض از رهبری ، نوکر مردم باشد
7
0
کرمانشاهی اصیل
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۲
چرا مردم کرمانشاه به حرف های آقای روحانی گوش ندادند
1-همه میدانند که کرمانشاه قهرمان همواره مهمان نواز ومردمدار بوده است
2- جوانمردی ودفاع از سیره جوانمردان در ذات مردم کرمانشاه است
3-کرمانشاهی اهل تملق وریاکاری نیست
4-کرمانشاهی اهل خنجر زدن از پشت نیست
5-کرمانشاهی از دروغ ودوغگو بیزار است
6-الکریم اذا وعده الوفا(جوانمرد وعده کند وفای بعهد کند)
7-کسی که بعهد خود با مردم متعهد نباشد به خداوند نیز بی وفاست
8-عدم تعهد بی وفا صرفنظر از بی عهدی وناجوانمردی بی احترامی به مردم است
9-کرمانشاهی یک سیلی بخورد یک سیلی میزند (عدالت )
10-ما هیچ عهد اخوتی با ناجوانمردان نبستیم
11- بابدعهدان دیگرپیمان نمی بندیم
12-باتوسل به 12چراغ ولایت وامامت اینبارباکسی عهد می بندیم که هم عهد باولی امرمسلمین با شد
17
0
سرباز
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۵
با سلام/ و عرض شرمندگي / بنظر بنده ... سر به زير و بسيار مفيد.
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۳
ببخشید می دانید چرا مردم به حرف رئیس جمهور گوش نمی دهند چون اعتقاد دارند آقای روحانی دوروغگو می باشند
8
0
پربازدیدترین آخرین اخبار